MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κραχ και στο box office! Το χειρότερο Σαββατοκύριακο σε εισιτήρια εδώ και χρόνια

Η ύφεση χτυπάει και το αμερικάνικο box office. Ίσως επειδή απουσιάζουν οι ταινίες κράχτες, ίσως επειδή απουσιάζει η πρωτοτυπία, ίσως και η οικονομική κρίση ή το internet να έχουν παίξει το ρόλο τους. Το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου ήταν το χειρότερο από άποψη κερδών από τον Σεπτέμβριο του 2008. Πάντως πρέπει να έχει παίξει το ρόλο του το γεγονός ότι δεν βγήκε κάποια ιδιαίτερα εμπορική ταινία, κάτι που αποτυπώνεται και στο ότι οι δύο πρώτες θέσεις στο Box Office είναι οι ίδιες με αυτές της προηγούμενης εβδομάδας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, στο νούμερο 1 του αμερικάνικου box office για το ΠΣΚ 7- 9 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το μεταφυσικό θρίλερ “Η Δαιμονισμένη” (The Possession) με κέρδη ύψους 17 εκατ. δολαρίων. Η ταινία αναφέρεται σε ένα κοριτσάκι που αγοράζει ένα κουτί αντίκα από ένα παλαιοπωλείο, αγνοώντας ότι μέσα σε αυτό κατοικεί ένα αρχαίο πνεύμα. Όταν το πνεύμα την κυριεύει, ο πατέρας της και η πρώην σύζυγός του ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να ξορκίσουν το κακό το πνεύμα από την μονάκριβη κορούλα τους.  Πρωταγωνιστούν οι Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan και Kyra Sedgwick.

Στο νούμερο 2 με κέρδη 9 εκατ. δολαρίων η ταινία που έγραψε ο γνωστός τραγουδοποιός Nick Kave, ο οποίος αποδεικνύεται και επιτυχημένος σεναριογράφος. Η ταινία Lawless αναφέρεται σε μια συμμορία την περίοδο του κραχ στις ΗΠΑ και σε μια συμμορία της Virginia, που νιώθει ότι απειλείται από ένα νέο αστυνομικό, ο οποίος ζητάει μερίδιο από τα κέρδη τους. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα, όπως ο νέος κακός του Batman Tom Hardy, ο Shia LaBeouf, ο Guy Pearce και η Jessica Chastain. Η ταινία στηρίζεται σε μυθιστόρημα του Tom Bondurant.

Στο νούμερο 3 η ταινία The Words με κέρδη 5 εκατ. δολάρια. Πρωταγωνιστούν οι Bradley Cooper, Dennis Quaid,  Olivia Wilde και άλλοι διάσημοι ηθοποιιοί σε μια ιστορία που αφηγείται την περιπέτεια ενός συγγραφέα που γνώρισε την επιτυχία κλέβοντας το έργο κάποιου άλλου και πρέπει να πληρώσει το τίμημα.

ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαφορετική είναι η εικόνα στο ελληνικό box Office, που τα πήγε σχετικά καλά  το 4ήμερο 30 Aυγούστου-02 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι ότι κάποιες εμπορικές ταινίες, όπως το πετυχημένο παιδικό Madagascar 3 ήρθαν αργότερα σε σχέση με τις ΗΠΑ, αλλά και ότι ο Batman, ο οποίος επίσης ήρθε αργότερα σε σχέση με την Αμερική, τραβάει ακόμα το κοινό στο σινεμά.

Συγκεκριμένα, στο το νο 1 βρέθηκε το Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης, στο νούμερο 2  Ο Σκοτεινός Ιππότης:Η επιστροφή του Christopher Nolan. Στο νο 3 έχουμε την ταινία κατασκόπων Ο Χορός των Κατασκόπων με πρωταγωνιστές τους Clive Owen και Gillian Anderson, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που είναι μέλος του ΙΡΑ και γίνεται πληροφοριοδότης των Άγγλων, για να προστατεύσει τα συμφέροντα του γιου της.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Landman: Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στον σκληρό κόσμο του πετρελαίου τον Νοέμβριο στην COSMOTE TV
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Cine News
Το Σόι Σου: Η πιο feel-good τηλεοπτική κωμωδία επέστρεψε – και ήταν όλα όσα περιμέναμε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το "Little, Big, and Far" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά του σύμπαντος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Από το It μέχρι το Final Destination: 10 ταινίες για την απόλυτη Halloween βραδιά
Cine News
Μη γελάτε, θα σας δει ο κόσμος: Ένα τρυφερό ταξίδι γυναικείας αυτοδιάθεσης στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Cine News
Gorgonà: Η μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο 66ο ΦΚΘ