MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Άννα Βαγενά ξανά “Βαγγελίτσα”

Nέες παραγωγές θα φιλοξενήσει φέτος η σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο. Παράλληλα η Άννα Βαγενά επιστρέφει στο αγαπημένο της είδος, στην πολιτική επιθεώρηση 20 χρονια μετά την θρυλική “Βαγγελίτσα” και παρουσιάζει σε περιοδεία το έργο«Όσα παίρνει ο άνεργος» σε κείμενα των Λάκη Μπέλλου και Γιώργου Γαλίτη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η Άννα Βαγενά ξαναγυρίζει στο αγαπημένο της είδος, την επιθεώρηση, μετά από 20 χρόνια. Η σημερινή συγκυρία το απαιτεί άλλωστε! Το χιούμορ και η αισιοδοξία είναι τα μόνα όπλα ενάντια στην κρίση και η επιθεώρηση είναι η ναυαρχίδα! Γι’αυτό το σκοπό έχει συνταχθεί δίπλα στην Άννα Βαγενά και η θρυλική Βαγγελίτσα από τη Ραχούλα…. Τη Βαγγελίτσα που αγάπησαν οι παλαιότεροι και θα γνωρίσουν οι νεώτεροι. 
Η επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεργος», θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στη Λάρισα, στο Δημοτικό Ωδείο, κάτι που για τη Βαγενά είναι αυτονόητο μιας και οι δεσμοί της με την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λάρισα, δεν κόπηκαν ποτέ. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Θέατρο “Αριστοτέλειο”, στη Θεσσαλονίκη από 24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και μετά θα ακολουθήσει περιοδεία.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος 
Παίζουν: Άννα Βαγενά, Σοφία Αλεξανιάν, Ηλιάνα Αραβή, Γιώργος Γιαννακάκος, Κατερίνα Θεοχάρη, Σταύρος Καλλιγάς, Νίκος Μπουρνιάς, Βασίλης Μυλωνάς.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στο θέατρο Μεταξουργείο έχει ως εξής:

Κεντρική σκηνή
«Η Άλωση της Κωσταντίας»
Από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη σε διασκευή Χρήστου Βαλαβανίδη
Προγραμματισμένη πρεμιέρα : Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

Μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.
Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις!  Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα ξεδιπλώνεται, και η συγκινισιακή φόρτιση εναλλάσσεται με το χιούμορ και την ελπίδα.
«Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Χρήστος Βαλαβανίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Φωτισμοί  Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν: Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.

Β’ Σκηνή
«Θα σου πω μία ιστορία» βασισμένη στα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου
Προγραμματισμένη πρεμιέρα : Β’ Δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου, Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Το Θέατρο Μεταξουργείο σε συνεργασία με την εταιρία Θεάτρου Scene 10- 7 θα παρουσιάζει κάθε Δευτερα και Τρίτη την παράσταση «Θα σου πω μία ιστορία», η οποία είναι βασισμένη στα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά. Το ανέβασμα του έργου προέκυψε από ένα σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου, που πραγματοποιησε η σκηνοθέτης της παράστασης και το αποτέλεσμα του οποίου ήταν εξαιρετικό. Δέκα νέα παιδιά, νέοι ηθοποιοί, ζωντανεύουν με ευαισθησία, χιούμορ και συγκίνηση τα πρόσωπα των διηγημάτων του Σωτήρη Δημητρίου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μουσική: Γιάννης Καραγιάννης
Παίζουν: Σύλβια Αννουσάκη, Αγγελική Γκαλμπένη, Αλεξάνδρα Γώγου,  Δέσποινα Αποστολίδου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Τζένη Κοσμίδου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κωνσταντίνος Πολύζος, Δήμητρα Ταμπάση, Ελευθερία Χρυσικοπούλου.

Παιδική-Νεανική σκηνή
«Η τύχη της Μαρούλας» κωμυδείλλιο του Δημητρίου Κορομηλά
Προγραμματισμένη πρεμιέρα:Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Το κλασσικό πλέον αριστούργημα του ελληνικού δραματολογίου «Η τύχη της Μαρούλας» του Δημητρίου Κορομηλά επέλεξε το θέατρο Μεταξουργείο σε συνεργασία με την Scene 10- 7 να παρουσιάσει στην Παιδική – Νεανική του Σκηνή.
Με αυτό το έργο, το Θέατρο Μεταξουργείο συστήνει στους νεώτερους θεατές το κωμειδύλλιο, ένα ελληνικό θεατρικό είδος που πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ανανεώνοντας το θέατρο της εποχής του και  βάζοντας τις ρίζες στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.
Οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την παράσταση να γνωρίσουν μια Ελλάδα διαφορετική, έντιμη, τα ήθη της οποίας έχουν πλέον ξεθωριάσει, γεματη από αρώματα, πλημμυρισμένη με αισιόδοξους ήχους!
Η Μαρούλα, είναι μια απλή κοπέλα από ένα χωριό της Άνδρου που πάει να δουλέψει  σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Μέσα από την χιουμοριστική και κεντημένη γραφή του Κορομηλά, παρακολουθούμε τη ζωή των υπηρετών, σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας στα τέλη 19ου αιώνα.
Το έργο είναι γεμάτο μουσική, τραγούδια και χορό – άλλωστε το κωμειδύλλιο σαν θεατρικό είδος, είναι ο προπομπός  του ελληνικού μουσικού θεάτρου.
Η τύχη της Μαρούλας ήταν μια μεγάλη προσωπική επιτυχία της Άννας Βαγενά που ανέβηκε στο Θεσσαλικό θέατρο το 1976, με την ίδια πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Μαρούλας. Σήμερα σκηνοθετεί, αυτή τη σπουδαία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με τη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, δίνοντας μέσα απ’ την εμπειρία της και την αγάπη της όλη την φροντίδα που αρμόζει στο παιδικό θέατρο.
Η πρεμιέρα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ράδιο Σίτυ όπου θα δίνονται καθημερινά παραστάσεις για σχολεία.
Παραστάσεις για σχολεία: Τετάρτη με Παρασκευή και Σάββατο μεσημεριανή για το κοινό.

Στην Αθήνα θα παρουσιάζεται στο θέατρο Μεταξουργείο από Κυριακή 11/11/12 και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 12μ.μ.
                     

Συντελεστές
Σκηνοθεσία  Άννα Βαγενά
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Επιμέλεια σκηνικών – κουστουμιών:  Κώστας Βελινόπουλος
Παίζουν: Αγγελική Γκαλμπένη, Νικόλας Βατικιώτης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Ηρώ Μητρούτσικου, Δημήτρης Όντος, Κων/νος Πολύζος, Χρήστος Ροδάμης, Κων/νος Συνετός.

Διεύθυνση: Ακαδήμου 14, 10436
Τηλέφωνο: 210 5234382

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
The Art of Life
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Θεατρικά Νέα
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης
Θεατρικά Νέα
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 14 παραστάσεις σε 3 θέατρα και 5 σκηνές – Με Early Bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €12
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε
Θεατρικά Νέα
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά, του Παντελή Καλιότσου για 2η χρονιά στο Θέατρο ΗΒΗ