MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συναυλία της Καραΐνδρου προς τιμήν του Αγγελόπουλου στο Παρίσι

Συναυλία θα πραγματοποιήσει η Ελένη Καραΐνδου στη Μεγάλη Αίθουσα του Théâtre de la Ville στις 4 Ιουνίου, στην οποία έχουν προσκληθεί προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από όλη την Ευρώπη, ενώ οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι η συγγραφέας και δημοσιογράφος Laure Adler και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Ελένη Καραΐνδρου συνοδευόμενη από 3 σολίστες συνεργάτες της, τον Βαγγέλη Χριστόπουλο -όμποε, τον Ρενάτο Ρίπο -βιολοντσέλο και τον Ντίνο Χατζηϊορδάνου -ακορντεόν θα βρεθούν στο Παρίσι από την 1η Ιουνίου για να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που ξεκινoύν στο Théâtre de la Ville υπό τον τίτλο Chantiers d’ Europe (μονοπάτια της Ευρώπης) με αφιέρωμα στην Ελλάδα και την Ιταλία. To αφιέρωμα στην Ελλάδα ξεκινά με την Lecture (ανάγνωση) του σεναρίου του Θόδωρου Αγγελόπουλου La poussière du Temps (H Σκόνη του Χρόνου).

Στο τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη συμμετέχουν 5 ηθοποιοί -ανάμεσά τους η Irène Jacob.
Η Ελένη Καραΐνδρου θα παρουσιάσει θέματά της από τη «Σκόνη του Χρόνου», ερμηνεύοντας η ίδια στο πιάνο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Théâtre de la Ville και την France Culture θα ηχογραφηθεί ζωντανά και θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 22:15.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Cine News
Mandrakia Artis 2025: Όσα θα δούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο φεστιβάλ της Μήλου
Art & Culture
«Άνοιξη» και τη νέα σεζόν για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Αφιέρωμα
Cypress Hill – Kneecap: Η ζωντανή ιστορία του hip hop συναντά το μέλλον στο Rockwave
Μουσικά Νέα
Schoolwave 2025 powered by ΔΕΗ: Ένα εκρηκτικό 3ήμερο με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη
Εκδηλώσεις
“Μαγευτικές Μελωδίες από τη Μεγάλη Οθόνη” σε μια δωρεάν συναυλία στη Μαρίνα Φλοίσβου
Μουσικά Νέα
Ακυρώνεται η εμφάνιση του Morrissey στην Αθήνα – Η ανακοίνωση του Release
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις συνεχίζονται
Έξοδος
Η Αθήνα χορεύει (και) τον Ιούλιο - Ο Damian Lazarus απογειώνει τα ODYSSEY pool parties
Μουσικά Νέα
Apo Krystalla Palatia: Αυτό είναι το νέο τραγούδι της Kandè
Μουσικά Νέα
London Grammar, Aurora, Klangphonics καταφτάνουν στο Release – Το πρόγραμμα της 6ης ημέρας
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
10 Χρόνια Musifanto: Η Σίφνος στο επίκεντρο της μουσικής εκπαίδευσης
Μουσικά Νέα
Η Ταράτσα του Φοίβου: Αναβάλλεται η αποψινή παράσταση, λόγω έκτακτων μέτρων για τον καύσωνα