MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πορνοστάρ έκανε αποκαλύψεις και απειλούν τη ζωή της!

Σόκαρε με τις αποκαλύψεις της σε τηλεοπτική εκπομπή η πορνοστάρ Holly Henderson, πρώην του γνωστού εκκεντρικού ποδοσφαιριστή Mario Balotelli, και τώρα δέχεται απειλές κατά της ζωής της στο internet.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, η πορνοστάρ -και λόγω δουλειάς- έβρισκε πολύ πλούσιους πελάτες. Η πρώην του Balotelli δήλωσε σε εκπομπή ντοκιμαντέρ του καναλιού 4 (Channel 4) στη Μ. Βρετανία με αδιαπραγμάτευτο κυνισμό, ότι “άρμεγε” τους πανάκριβους πελάτες της. Και το καμάρωνε.

Αυτός ο κυνισμός σόκαρε το κοινό, το οποίο αντέδρασε με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, κυρίως στο διαδίκτυο. Επίσης, υπήρχαν κατάρες και απειλές κατά της ζωής της Henderson. Κάποιοι της ευχήθηκαν να πάθει καρκίνο, άλλοι προχώρησαν σε ακόμα πιο ακραίες φράσεις.

Ο λόγος που αυτή η ιστορία έγινε θέμα, είναι το γεγονός ότι το παραδέχθηκε μια σχετικά διάσημη γυναίκα στον χώρο της βρετανικής showbiz. Διάφορες στάρλετ με πολύ χαμηλά ηθικά στάνταρντ μονοπωλούν τα media και τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης, δίνοντας μία όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα για την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Όλα μετατρέπονται σε προϊόν συναλλαγής και αυτό σίγουρα πολύ κόσμο τον ενοχλεί. Όχι μόνο γιατί απομυθοποιεί κάποιες σημαντικές αξίες και σύμβολα, αλλά γιατί δημιουργεί άλλους μύθους και άλλα σύμβολα, που είναι πολύ χειρότερα από αυτά που αντικαθιστούν. Πολλές φεμινίστριες θεωρούν ότι αυτά που λέει η πορνοστάρ είναι προσβλητικά για κάθε γυναίκα. Βέβαια, γενικά το επάγγελμα της πορνοστάρ θεωρείται προσβλητικό για τις φεμινίστριες, έτσι κι αλλιώς, οπότε οι δηλώσεις αυτές, με ευκαιρία αυτό το ψευδο-σκάνδαλο, είναι μάλλον πλεονασμός.

Δεν παύει πάντως όλη αυτή η φασαρία από τις αντιδράσεις σε βάρος της πορνοστάρ να είναι και λίγο ασόβαρη. Μερικοί άνθρωποι βέβαια συμπεριφέρονται σαν να ζουν σε άλλο κόσμο και σοκάρονται με τα πάντα. Εξάλλου, από το “τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος ενός κοριτσιού” της Μέριλιν, στο “Material girl” της Madonna, εύκολα πάμε σε αυτές που δηλώνουν με καμάρι ότι ξεζουμίζουν τους πλούσιους πελάτες τους. Υπάρχει ένας φετιχισμός που συνδέει τον καταναλωτισμό με το σεξ, κι αυτό ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Οι διάφορες κραυγές και απειλές και κατάρες κατά της ζωής, μας φαίνονται λίγο “δήθεν” και αρκετά βρετανικές (οι Βρετανοί την έχουν αυτή την υπερβολή, έστω κι αν υπάρχει το στερεότυπο του φλεγματικού Άγγλου).

Γιώργος Σμυρνής


Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Art & Culture
Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Art & Culture
Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
Επίκαιρα
3 στους 4 Έλληνες ξεπέρασαν το budget τους για τα χριστουγεννιάτικα δώρα
Επίκαιρα
Project Voria: Ένα σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη ψυχαγωγίας στο Μαρούσι
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Επίκαιρα
Μετρό: Παράταση εργασιών στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 21:40
TOP 10
10 χριστουγεννιάτικα δώρα για να στηρίξεις έμπρακτα φιλανθρωπικά και φιλοζωικά ιδρύματα
Art & Culture
Στο μυαλό του Τσάρλι Κάουφμαν, η Τέχνη μοιάζει με την προσπάθεια να μην καταστρέψεις το όνειρο
Art & Culture
Για τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, η τρίτη ηλικία έχει άγχη που δεν έχουμε δει ποτέ σοβαρά
Επίκαιρα
«Κανένα τραγούδι για τη γενοκτονία»: Η Π.Ο.Θ.Α. τα βάζει με την ΕΡΤ για τη Eurovision
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»