MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Flying Bach”: Το σόου που κατακτά την Ευρώπη

Μια παράσταση που «παντρεύει» την κλασική μουσική με την urban culture, κερδίζει το ενθουσιώδες χειροκρότημα των Ευρωπαίων.

Monopoli Team

Ο συνδυασμός μοντέρνου χορού και κλασικής μουσικής σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο μια νέα παραγωγή τέτοιου χαρακτήρα έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στις πρώτες παρουσιάσεις της στη Γερμανία, και αυτό τον καιρό ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία. Πρόκειται για το “Red Bull Flying Bach” (με χορηγό το γνωστό energy drink), που συνδυάζει την μουσική του Johann Sebastian Bach με breakdance!

Οι performers ανήκουν στη γερμανική ομάδα Flying Steps, που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα breakdance, ενώ η πιο πρόσφατη διάκρισή της είναι το βραβείο “ECHO Klassik Sonderpreis 2010“, το οποίο κέρδισε για την συγκεκριμένη παραγωγή. Σε αυτή τελούν υπό τις καλλιτεχνικές οδηγίες του Κρίστοφ Χάγκελ, που δραστηριοποιείται κυρίως στην σκηνοθεσία όπερας.

Οι συνθέσεις του Bach που ακούγονται στο “Red Bull Flying Bach” ανήκουν στην συλλογή “Das Wohltemperierte Klavier” (“The Well-Tempered Clavier”), που θεωρείται έργο θεμελιώδους σημασίας για την τέχνη της Μουσικής, και αποδίδονται ηχητικά με πιάνο, τσέμπαλο και ηλεκτρονικά beats. Αυτό που κάνει ξεχωριστή την εν λόγω παραγωγή, είναι το γεγονός ότι δεν δόθηκε απλά χορευτική διάσταση στη γενική εντύπωση των ήχων, αλλά «μεταφράστηκε» χορευτικά κάθε νότα ξεχωριστά, από τον χορογράφο της ομάδας, Vartan Bassil. Επιπλέον, η παράσταση διανθίζεται από visuals έμπνευσης του Marco Moo, που έχει στο ενεργητικό του -μεταξύ άλλων- συνεργασίες με το MTV. Σημειώνεται ότι ένα μικρό μέρος του “Flying Bach” είχε παρουσιαστεί ζωντανά τον Μάιο που μας πέρασε στο Ντύσελντορφ, στην τηλεοπτική μετάδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision (βλ. 2ο βίντεο).

Ακούγεται και δείχνει τουλάχιστον ενδιαφέρον και ελπίζουμε να κάνουν κάτι γι’ αυτό οι εγχώριες εταιρείες διοργάνωσης μεγάλων events. Οι «γείτονες», πάντως, τους «έκλεισαν» ήδη, όπως μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμα της περιοδείας: http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/Red-Bull-Flying-Bach-European-Tour/001243009558679 .


Αργυρώ Σταυρίδη

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/QgCnKd1p5OU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/qwMw5gYncGE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους: Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους του Γιάννη Χουβαρδά: Εξαντλήθηκαν μέσα σε 48ώρες τα 5.000 εισιτήρια του Ηρωδείου
Θεατρικά Νέα
«Οιδίποδας» στη Στέγη με Κουρή και Καραμπέτη
Θεατρικά Νέα
Μικρός Βορράς: Από το φθινόπωρο στο Theatre Nous με 3 παραστάσεις για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Φύγε… αν μπορείς: Μια απρόβλεπτη ρομαντική κωμωδία τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Ζιζέλ, από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Annie: Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ στο Θέατρο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών
Εκδηλώσεις
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Οι 4Frontal “σερβίρουν Μουσακά” στη Χαλκηδική
Θεατρικά Νέα
Αρτώ/Βαν Γκόγκ: Ο Gene Gillette στο Θέατρο Σημείο με τον μονόλογο των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη
Εκδηλώσεις
Το Μαγικό Ταξίδι του Αισώπου: Η παράσταση για παιδιά του Γιώργου Φρατζεσκάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία