MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10.000 μαθητές πετούν με την Aegean προς το Μουσείο της Ακρόπολης

Η Aegean, ενισχύει την Ελληνική περιφέρεια προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους των νησιών μας να επισκεφτούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. 10.000 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Αθήνα από τον τόπο διαμονής τους, για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία του νέου Μουσείου και να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

10.000 μαθητές πετούν με την Aegean προς το Μουσείο της Ακρόπολης - Monopoli.gr
Monopoli Team

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Aegean- Κοντά στους Νέους», περισσότεροι από 10.000 μαθητές από 208 διαφορετικά Γυμνάσια της νησιωτικής Ελλάδας, θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα με τους συνοδούς- καθηγητές τους ώστε να επισκεφθούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το πρόγραμμα, εφόσον τύχει της έγκρισης και συνδρομής των αρμοδίων υπουργείων, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2009 και αφορά όλους τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για τη σχολική περίοδο 2009-2010. Τα νησιά μας, τα σχολεία των οποίων αφορά το πρόγραμμα, είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Λέσβος, η Λήμνος, η Μύκονος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Χίος, καθώς και όποια νησιά των άγονων γραμμών προστεθούν στο δίκτυο της AEGEAN, από 1/10/09.

Η οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων και σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση και πολύτιμη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Μεταφορών ώστε να μη χρεωθούν τα τέλη αεροδρομίων στoυς μαθητές στις συγκεκριμένες πτήσεις καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Η Aegean στέκεται δίπλα στους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η ενίσχυση της Ελληνικής Περιφέρειας γίνεται πράξη φέρνοντας κοντά στους ανεκτίμητους θησαυρούς του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, χιλιάδες μαθητές της νησιωτικής Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπλήρωμα στη σχολική τους ύλη αλλά και μια ευκαιρία να αισθανθούν υπερήφανοι, τόσο για την ιστορία όσο και για το παρόν της χώρας μας. Το πρόγραμμα «Aegean – Κοντά στους Νέους» αποτελεί μία δέσμευση όλων εμάς στην Aegean, μια δέσμευση που κάνουμε πραγματικότητα κάθε ημέρα».

Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και δεδομένης της θετικής ανταπόκρισης των αρμόδιων Υπουργείων, θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος σε Συνέντευξη Τύπου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μία εξειδικευμένη ομάδα στελεχών της Aegean θα φέρει εις πέρας το σημαντικό αυτό έργο.

Περισσότερα από Προορισμοί
Σχετικά Θέματα
Εταιρικές Δράσεις
Ένα νέο resort υψηλής αισθητικής στρέφει τα βλέμματα στα Σύβοτα
Εταιρικές Δράσεις
Μία ξεχωριστή εμπειρία wellness στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton
Γεύση
Aθenian Waves: H Τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Minos Beach Art Hotel
Περίεργα
Μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό τουρισμό: Ένα ελληνικό νησί στην κορυφή του κόσμου για το 2025
Προορισμοί
Ζήστε το απόλυτο καλοκαιρινό reset με την Technogym & τα Brown Hotels
Δραστηριότητες
Οικογενειακές διακοπές και εκπαιδευτικός τουρισμός στην Ελλάδα
Προορισμοί
4o Evia Film Project: Οι άνθρωποι
Προορισμοί
3+1 προορισμοί στη Στερεά Ελλάδα για οικογενειακές διακοπές
Προορισμοί
Isla Brown Corinthia Resort & Spa: Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσημα με μια πολυτελή εμπειρία χαλάρωσης
Επίκαιρα
Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δικαιούχοι- Τι ισχύει για ακτοπλοϊκά και διαμονή
Προορισμοί
Ο Δρόμος της Λυκίας: Περπατώντας στα μονοπάτια της ιστορίας