MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Βασιλόπιτα τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα από το food blog Elpida’s Little Corner

Το Elpida’s Little Corner, μοιράζεται μαζί μας μια εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, με κάστανο και λευκή σοκολάτα, που δεν χρειάζεται ζύμωμα.

Monopoli Team

Υλικά:

Για το τσουρέκι
380 γρ Αλεύρι Κούλα για τσουρέκι
170 ml Φρέσκο Γάλα χλιαρό
130 γρ Ζάχαρη
60 γρ Βούτυρο
9 γρ Ξηρή Μαγιά
2 Πορτοκάλια το ξύσμα
2 Αυγά
3 κ.σ. Καλαμποκέλαιο
1 κ.γ. Μαχλέπι
1 κ.γ. Κακουλέ
1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
¼ κ.γ. Μαστίχα Χίου
1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου

Για την κρέμα κάστανο
200 γρ Κάστανα βρασμένα
200 γρ Λευκή Κουβερτούρα
100 ml Φρέσκο Γάλα
50 γρ Ζάχαρη
2 κ.σ. Νερό
1 κ.σ. Αλεύρι Κούλα
1 κ.σ. Βούτυρο

Εκτέλεση:

Για την κρέμα κάστανο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα με 2 κ.σ. νερό.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το Αλεύρι Κούλα.

Τέλος το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά. Μόλις γίνει κρέμα κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η κρέμα.

Για το τσουρέκι

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τα μυρωδικά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύομαι να λιώσει το βούτυρο, προσέχουμε να μην κάψει, το γάλα να είναι χλιαρό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε στο μείγμα λίγο – λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ, αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό. Με λαδωμένη σπάτουλα το αδειάζουμε σε λαδωμένο μπολ. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά, να γίνει διπλάσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπακλαβάς για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

Για τελείωμα

Βάζουμε μέσα στη ζύμη την κρέμα διπλώνουμε πάλι και τη βάζουμε στο ταψί. Αν βάλετε λαδόκολλα στο ταψί, βοηθάει όταν ξεφορμάρεται το τσουρέκι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σκεπάζουμε το ταψί.

Μόλις φουσκώσει το τσουρέκι και δούμε ότι ο φούρνος ζεστάθηκε, αλείφουμε με κρόκο και λίγο νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνετε τα τσουρέκια.

Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα.

Αλείφουμε όλο το τσουρέκι με την λιωμένη σοκολάτα και στολίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα “μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας” από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο Elpida’s Little Corner.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b