MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Κάνουμε στάση στις «must visit» καντίνες της πόλης

Με διάθεση για βόλτες στην νυχτερινή Αθήνα, πάμε να δούμε μαζί κάποιες από τις αγαπημένες μας καντίνες της πόλης.

Καντίνες στην πόλη: όλα τα must visit "βρώμικα" της Αθήνας
Καντίνες στην πόλη: όλα τα must visit "βρώμικα" της Αθήνας
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Γιατί αγαπάμε τις καντίνες; Είναι vintage, είναι casual και, φυσικά, είναι συνδυασμένες με έναν ωραίο περίπατο ή μία ωραία “αυτοκινητάδα” στην νυχτερινή -κατά προτίμηση- Αθήνα. Μάς θυμίζουν κάτι από φοιτητική, ανέμελη ζωή, τότε που όλα λειτουργούσαν χωρίς πρόγραμμα και μία αυθόρμητη, απρογραμμάτιστη βόλτα συνοδευόταν από ένα καλό hot dog ή μία μερίδα κοτομπουκιές στο χέρι. Με διάθεση για…βρόμικο και χαλαρούς περιπάτους -και τον καιρό να “επιτρέπει”, ακόμα, τις νυχτερινές μας εξορμήσεις σε αυτές- πάμε να δούμε μαζί κάποιες από τις αγαπημένες μας καντίνες στην Αθήνα.

Καντίνα Μιχαλακοπούλου

Κλασσική επιλογή και μία από τις πιο διάσημες καντίνες της πόλης, η Καντίνα Μιχαλακοπούλου μετράει ήδη 35 χρόνια στον χώρο του “βρόμικου” και -όπως όλα δείχνουν- θα συνεχίσει για άλλα τόσα (κι ακόμη περισσότερα). Με μακρά “ιστορία” και πιστούς “φαν”, το βρόμικο της Μιχαλακοπούλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα της πόλης, και όχι άδικα. Λαχταριστά hot dogs, με αφράτο ψωμάκι και γεμίσεις σε διάφορες παραλλαγές, πατάτες, λουκάνικα και, φυσικά, αγαπημένο must try, οι κοτομπουκιές. Δικό μας αγαπημένο meal: το hot dog κοτόπουλο special.

Διεύθυνση: Μιχαλακόπουλου 40, Αθήνα 11528
Τηλέφωνο: 2107229129

Καντίνα Μαβίλη

Ακόμα μία καντίνα-σήμα κατατεθέν της αθηναϊκής νύχτας, η Καντίνα της Πλατείας Μαβίλη, δίνει για χρόνια τη δικιά της πινελιά στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Συνώνυμο, πλέον, της Πλατείας Μαβίλη, η Καντίνα Μαβίλη προσφέρει -όπως η ίδια δηλώνει- το “καθαρότερο βρόμικο” της Αθήνας. Hot dog με διάφορες γεμίσεις -και σε vegeterian επιλογή- κοτόπουλο πανέ, λουκάνικα, αλλά και σουβλάκι, αποτελούν τις βασικές προτάσεις του μενού, με αγαπημένη μας επιλογή τη μερίδα κοτομπουκιές.

Διεύθυνση: Δημητρίου Σούτσου 3, Αθήνα 11521
Τηλέφωνο: 2106411198

Al Cantino Street Food

Και, από το κέντρο, μεταφερόμαστε στην Ερυθραία και στο Al Cantino. Μία καντίνα που, αν μη τι άλλο, έχει στυλ. Έχοντας και επιλογές που ξεφεύγουν από το μενού της παραδοσιακής καντίνας -όπως καφέδες, μπάρες, γλυκά και άλλα μικροσνακς- το Al Cantino φημίζεται, κατά κύριο λόγο, για την τεράστια ποικιλία του σε σάντουιτς: με λουκάνικο, καλαμάκι χοιρινό (ή “σουβλάκι” χοιρινό, για όσους το προτιμάτε), μπιφτέκι, κοτομπουκιές, pulled pork, αλλά και vegan πρόταση. Πέρα από τα σάντουιτς, στο μενού πρωταγωνιστούν τα hot dog, αλλά και τα burgers, δίνοντας μία πιο “αμερικάνικη” πινελιά.

Διεύθυνση: Ερυθραίας 2, Νέα Ερυθραία 14671
Τηλέφωνο: 211405 9099

Το Καρότσι του Γιατρού

Και, μετά τη σύντομη “επίσκεψή μας” στη Νέα Ερυθραία, επιστρέφουμε δυναμικά στο κέντρο με Το Καρότσι του Γιατρού, ή αλλιώς: Doc’s Burger Bar. Μία καντίνα-ωδή στο street food, που βρίσκεται “χωμένη”, κάπου στα στενά του Μοναστηρακίου, λίγα μόλις μέτρα από τον σταθμό του μετρό. Με κάποια τραπεζάκια, για όσους θέλουν να απολαύσουν καθιστοί το φαγητό τους, και περιτριγυρισμένο από πολύχρωμους τοίχους, γεμάτους ζωγραφιές και graffiti, το Καρότσι του Γιατρού αποτελεί ένα must visit σημείο για βρώμικο στην Αθήνα. Κύριοι “πρωταγωνιστές” του μενού: burger, αλλά και hot dogs.

Διεύθυνση: Μιαούλη 9, Αθήνα 10554

Γαλιάντρα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γαλιάντρα (@galiantra_athens)

Φυσικά, κάνοντας λόγο για καντίνες, δεν γίνεται να λείψει από τη λίστα μας μία σχετικά πρόσφατη -και ιδιαίτερα αγαπημένη- προσθήκη του γαστρονομικού χάρτη της πόλης. Η Γαλιάντρα μας άνοιξε πριν από -σχεδόν- έναν χρόνο τις πόρτες της και κέρδισε ήδη την αγάπη του κόσμου και των φανατικών foodies. “Κρυμμένη” μέσα σε μία αυλή στρωμένη με χαλίκι και με το boho aesthetic που, πλέον, τη χαρακτηρίζει, η Γαλιάντρα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας όταν κάνουμε λόγο για καντίνες. Το μενού της, μάλιστα, αποτελεί μία πιο comfort εκδοχή του κατεξοχήν “βρόμικου”, ενώ περιλαμβάνει και ορισμένες vegan επιλογές.

Διεύθυνση: Γιατράκου 4, Αθήνα 10436
Τηλέφωνο: 6997172784

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b