MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Taraneh Alidoosti: Η Ιρανή ηθοποιός πόζαρε στο Instagram χωρίς μαντίλα

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, η γνωστή ηθοποιός Taraneh Alidoosti ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram χωρίς να φοράει μαντίλα, παραβιάζοντας τον κώδικα ενδυμασίας των γυναικών που επιβάλλει ο νόμος.

Πηγή: Instagram/@taraneh_alidoosti
Monopoli Team

Η Taraneh Alidoosti είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του Ιράν, με περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Είναι γνωστή για το ρόλο της στην ταινία “Ο Εμποράκος” του Ασγκάρ Φαραντί, η οποία μάλιστα το 2016 κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Εκτός από επιτυχημένη ηθοποιός, η Alidoosti είναι επίσης υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν.

Χθες το βράδυ, η Taraneh Alidoosti στήριξε για ακόμη μια φορά τον αγώνα των γυναικών στο Ιράν, ανεβάζοντας μια φωτογραφία, στην οποία δεν φορούσε μαντίλα. Στην ανάρτηση που έκανε στο Instagram κρατούσε, επίσης, στα χέρια της ένα χαρτί με τις λέξεις «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στα κουρδικά.

Το σύνθημα που αναγράφεται στο post της Alidoosti αποτελεί πλέον την κοινή κραυγή μεταξύ των διαδηλωτών στο Ιράν. Οι διαδηλώσεις αυτές αφορούν το κύμα διαμαρτυρίας που πυροδοτήθηκε από τον θάνατο της Mahsa Amini. Η 22χρονη βρέθηκε νεκρή από την αστυνομία της Τεχεράνης, αφού συνελήφθη για παραβίαση των αυστηρών κανονισμών του Ιράν σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μαντίλας ή χιτζάμπ από τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙράν: Γράφουν ιστορία οι γυναίκες στο όνομα της Μαχσά Αμινί12.09.2018

«Θα μείνω εδώ και δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω. Θα μείνω, θα σταματήσω να εργάζομαι. Θα είμαι στο πλευρό των οικογενειών των φυλακισμένων και των νεκρών. Θα είμαι υπερασπίστριά τους» είχε δηλώσει σε διαφορετική ανάρτηση η 38χρονη ηθοποιός, συμπληρώνοντας: «Θα πολεμήσω για την πατρίδα μου. Θα πληρώσω κάθε τίμημα για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου και κυρίως πιστεύω σε αυτό που χτίζουμε μαζί σήμερα».

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στο Ιράν ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον 328 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο των διαδηλώσεων και άλλοι 14.800 έχουν τεθεί υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑElnaz Rekabi: Αγνοείται Ιρανή αθλήτρια που αγωνίσθηκε χωρίς χιτζάμπ στη Σεούλ12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b