MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Chanel: Νέα διαφημιστική καμπάνια – φόρος τιμής στη Νουβέλ Βαγκ με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ

To σκηνοθετημένο από τους Inez & Vinoodh υψηλής αισθητικής βίντεο, με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ, αποτελεί μια ωδή στη Νουβέλ Βαγκ με αφορμή την παρουσίαση της κολεξιόν του οίκου Chanel «Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 – Ready to Wear».

Monopoli Team

H υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός, Κρίστεν Στιούαρτ, εντυπωσιάζει στο τελευταίο διαφημιστικό βίντεο για τη Chanel. H πρωταγωνίστρια του «Spencer» και του «Εγκλήματα του Μέλλοντος» μιλάει για τη σημασία ενός déjà vu, φορώντας φυσικά κομμάτια από την πρόσφατη κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 – Ready to Wear του εμβληματικού γαλλικού οίκου, σε μια ασπρόμαυρη βινιέτα σκηνοθετημένη από τους Inez & Vinoodh.

Μια ωδή στη Νουβέλ Βαγκ

Με την εναρκτήρια σκηνή τοποθετημένη στον θρυλικό κινηματογράφο Le Champo μετά την προβολή της ταινίας του Αλέν Ρενέ, «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ», το σύντομο ταινιάκι πραγματοποιεί στιγμιαίες αναδρομές ενόσω η Στιούαρτ παρατηρεί τον εαυτό της ως ηθοποιό, καλλιτέχνη και όχημα αλλαγής.

«Ζούμε σε μια τόσο επιταχυμένη εξελικτική περίοδο, μου προκαλεί ίλιγγο», δηλώνει η Κρίστεν Στιούαρτ κατά τη διάρκεια του βίντεο, «Ξέρετε, είναι αναζωογονητικό και ταυτόχρονα αρκετά πιεστικό επειδή οι ταυτότητες μας είναι σαν πρότζεκτ εν εξελίξει για όλη μας τη ζωή. Δεν υπάρχει μια σταθερά στο να γνωρίζεις ποιος είσαι. Οι μυθολογίες που μάς καθορίζουν, που μάς ενώνουν, είναι δικές μας για να τις δημιουργήσουμε. Τα πάντα υπόκεινται προς διαπραγμάτευση». 

Και συνεχίζει επισημαίνοντας: «Δεν είναι πλέον σημαντικό να γνωρίζεις ποιος είσαι ή ακόμα και τι θες. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να βάζουμε φωτιά στον καλύτερο χθεσινό εαυτό μας, κάθε μέρα, ώστε να ξεκινάμε ξανά από την αρχή». 

Η δημιουργική διευθύντρια της Chanel, Βιργκινί Βιάρντ, συνέκρινε το «άστρο» της Στιούαρτ με εκείνο της Γκαμπριέλ Μπονέρ «Κοκό» Σανέλ, γράφοντας στον κατάλογο παρουσίασης της κολεξιόν πως «από όλους τους ανθρώπους γύρω μου, (η Στιούαρτ) είναι πιο κοντά στην Γκαμπριέλ Σανέλ- τουλάχιστον στην ιδέα μου γι’ αυτήν. Καταλαβαίνει τη Chanel, τα ρούχα της». 

Μια «ανήσυχη» καλλιτέχνις

Η Κρίστεν Στιούαρτ έχει υπάρξει μούσα και πρέσβειρα του Οίκου Chanel από το 2013, ενώ συνεργάστηκε και με τον εκλιπόντα σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, του οποίο η κληρονομιά αποτελεί κεντρικό θέμα του επερχόμενου Met Gala για το 2023.

Όσον αφορά την ικανότητα της Αμερικανίδας ηθοποιού, καλλιτέχνιδας, παραγωγού και σκηνοθέτριας να «επανεφευρίσκει» τον εαυτό της, η Στιούαρτ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την κινηματογραφική μεταφορά των απομνημονευμάτων της Lidia Yuknavitch, με τίτλο «The Chronology of Water».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρίστεν Στιούαρτ: Μια παρεξηγημένη ηθοποιός που μεγάλωσε μέσα στα κινηματογραφικά πλατό12.09.2018

Με την ίδια να σχολιάζει πως «Αν δεν κάνω τη συγκεκριμένη ταινία μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πεθάνω», ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις της είχε ισχυριστεί πως «ο μοναδικός στόχος είναι απλώς να τελειώσω το σενάριο και να προσλάβω μια συναρπαστική ηθοποιό».

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b