MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών μέχρι το 2025

Με υπουργική απόφαση, η θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών, ανανεώθηκε για ακόμη μια τριετία.

Κατερίνα Ευαγγελάτου, photo: Χρήστος Θεολόγου
Κατερίνα Ευαγγελάτου, photo: Χρήστος Θεολόγου
Monopoli Team

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου έμεινε “ακέφαλο”, αφού η θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου είχε λήξει από τις 31 Αυγούστου του 2022.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης είχε δεσμευτεί ήδη από τον Μάρτιο ότι το ΥΠΠΟ θα έπραττε εγκαίρως, όταν η πρώτη θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου πλησίαζε στο τέλος της, ώστε να δρομολογηθεί η διάδοχη κατάσταση, μέσω των ανοιχτών διαδικασιών που έχουν λειτουργήσει στους άλλους εποπτευόμενους φορείς.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε απευθείας ανανέωση της θητείας – ανάθεση της διεύθυνσης του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, και όχι στην προκήρυξη διαγωνισμού.

Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε η αναμενόμενη ανανέωση της θητείας της Κ. Ευαγγελάτου στο “τιμόνι” του Φεστιβάλ Αθηνών. Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ότι σύμφωνα με υπουργική απόφαση της Λίνας Μενδώνη, η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για μία ακόμη μία τριετία, δηλαδή μέχρι το 2025.

Η απόφαση αυτή ήταν κάτι που περίμεναν πολλοί, καθώς τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της Κατερίνας Ευαγγελάτου συνέπεσαν με την πανδημία, με αποτέλεσμα η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ να έχει ουσιαστικά μόλις φέτος την ευκαιρία να διοργανώσει το φεστιβάλ υπό κανονικές συνθήκες. Σε συνέντευξή της στο monopoli.gr και τη Στέλλα Χαραμή, η σκηνοθέτις είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία στην πρώτη της θητεία στο Φεστιβάλ: “Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει εύκολα πίσω, που παρατάει εύκολα τα όπλα. Αυτό με χαρακτηρίζει, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητάς μου. Όμως, επειδή η πανδημία ήρθε σε μια στιγμή όπου πρόσφατα είχαμε αναλάβει τη διεύθυνση του θεσμού, υπήρξαν πολλές στιγμές που ένιωσα πως βίωνα κάτι που με ξεπερνούσε ολοκληρωτικά. Κι αυτό ήταν πολύ βαρύ” είχε πει το 2020.

Με την ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ Αθηνών να έχει ολοκληρωθεί, αναμένουμε το Open Call για τις νέες καλλιτεχνικές προτάσεις για τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022:΄Ενας πρώτος απολογισμός12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b