MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Είδαμε τους “Αόρατους”: Όσα πρέπει να ξέρετε για την νέα σειρά της COSMOTE TV λίγο πριν κάνει πρεμιέρα

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, η πολυαναμενόμενη πρώτη κωμωδία της COSMOTE TV έρχεται στις οθόνες μας. Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε τους “Αόρατους”;

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 29.09.2022

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι οι “Αόρατοι”, η πρώτη κωμική σειρά σε παραγωγή της COSMOTE TV, είναι επιτέλους έτοιμη, με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Έχοντας συνηθίσει παραγωγές υψηλής ποιότητας από την COSMOTE TV (με χαρακτηριστικά παραδείγματα το “Έτερος Εγώ” και τους “42οC”) και έχοντας πάρει μία γεύση από τα γυρίσματα, η προσμονή ήταν μεγάλη. Και πως να μην είναι με ένα τόσο δυνατό cast (Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Χρανιώτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιούλικα Σκαφιδά, Βασιλική Τρουφάκου) και τους Χάρη Μαζαράκη και Θάνο Νικολαϊδη στο σενάριο;

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα των “Αόρατων” στις οθόνες μας, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε μία ειδική προβολή στο Cine Πολεμικό Μουσείο, τα δύο πρώτα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς.

Μην ανησυχείτε δεν θα κάνουμε κανένα απολύτως spoiler -θα σας μεταφέρουμε όμως στον κόσμο των “Αόρατων”, όπως τον ανακαλύψαμε από τα πρώτα επεισόδια.

Ποιοι είναι οι 5 “Αόρατοι” που θα μας απασχολήσουν;

Μητς – Νίκος Πουρσανίδης: Ο Μητς (για τους κολλητούς, Μήτσος για τους γνωστούς) είναι ο “αρχηγός” της παρέας, αυτός που θέλει να έχει πάντα το πάνω χέρι. Έχει το βίντεο κλαμπ της γειτονιάς και όσο να ‘ναι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Θέλει να έχει πάντα δίκιο, στο τέλος όμως κάτι μου λέει ότι θα τον αγαπήσουμε.

Άλεξ – Γιώργος Χρανιώτης: Ο Άλεξ είναι ο συγκάτοικος του Μητς. Φιλόδοξος ηθοποιός, πηγαίνει από οντισιόν σε οντισιόν, δεν τα καταφέρνει όμως και τόσο καλά. Είναι πολύ πιο ρομαντικός -αλλά και δειλός- από τον Μητς, αλλά θα τον λατρέψεις για τις (πάντα ειρωνικές) ατάκες του.

Τόλης – Μάκης Παπαδημητρίου: Ο Τόλης είναι ο ψιλικατζής της γειτονιάς, που μένει ακόμα με την (υπερπροστατευτική) μητέρα του. Στην πραγματικότητα αυτός είναι ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης. Παρ’ όλο που ο Μητς φυσικά του “έκλεψε” την ιδέα, θέλει να μείνει στην ομάδα, γιατί πολύ απλά… θέλει να ανήκει κάπου.

Ο Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης) και η Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου)

Μυρτώ – Βασιλική Τρουφάκου: Η Μυρτώ είναι η νέα γειτόνισσα του Άλεξ και του Μητς, η οποία ήρθε από την Πάτρα για να ζήσει τον έρωτα της με έναν (παντρεμένο) Αθηναίο. Αφελής, αλλά καλόκαρδη, βλέπει πάντα το καλό στους άλλους και ζητά συνεχώς την επιβεβαίωση.

Ρόξι – Γιούλικα Σκαφιδά: Η Ρόξι είναι παλιά “γνωστή” του Μητς. Εκκεντρική και παράλληλα πανέξυπνη, είναι η φωνή της λογικής στην παρέα, παρ’ όλο που με μία πρώτη ματιά μπορεί να την υποτιμήσεις. Άστεγη από επιλογή, είναι επαναστατικό πνεύμα και δεν αντέχει το άδικο.

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Δημήτρης Πιατάς στον ρόλο του αξιαγάπητου (και πανούργου) θείου της Ρόξι, Ιάσονα, που μάλλον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποστολή της παρέας, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στον ρόλο του συντρόφου της Μυρτούς, Διονύση, η Σόφη Ζαννίνου, που ενσαρκώνει καταπληκτικά τη μητέρα του Τόλη, ενώ θα δούμε και τους Αντώνη Λουδάρο, Χρήστο Ευθυμίου, Γεωργία Παντέλη, αλλά και τους Κατερίνα Λέχου, Θανάση Τότσικα και άλλους σε guest εμφανίσεις.

Οι Αόρατοι

Οι Αόρατοι

Ποια είναι η υπόθεση;

Οι πέντε ήρωες μας αποφασίζουν -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- να εμπλακούν σε μία εξωφρενική ιδέα του Μητς (ή μάλλον του Τόλη): μία εταιρία που παρέχει άλλοθι σε κομπίνες, όπως εξωσυζυγικές περιπέτειες. Με το που ξεκινούν, αναλαμβάνουν τη μία περίεργη υπόθεση μετά την άλλη, μπλέκοντας σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Τα πράγματα, όμως, σοβαρεύουν όταν θα βρεθούν στο αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενοι για μία υπόθεση πολύ πιο σοβαρή από εκείνες που αναλαμβάνουν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς, Χάρης Μαζαράκης, εμπνεύστηκε τους «Αόρατους» από μία αληθινή ιστορία. Κι όμως, κάποτε κάπου στη Βρετανία υπήρχε μία ομάδα που είχε συλληφθεί γιατί δημιουργούσε άλλοθι για… παντρεμένους που ήθελαν να έχουν ανενόχλητοι εξωσυζυγικές περιπέτειες. Όπως και ο Τόλης, έτσι και ο Χάρης Μαζαράκης, ανακάλυψε αυτή την ιστορία σε μία εφημερίδα.

Όπως θα ανακαλύψετε, ωστόσο, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η ιστορία δεν επικεντρώνεται μόνο στις περίεργες υποθέσεις που αναλαμβάνουν. Η πλοκή θα πάρει άλλη μία διάσταση -και εδώ είναι που ξετυλίγεται το μυστήριο…

Οι Αόρατοι: Η Γιούλικα Σκαφιδά στο ρόλο της Ρόξι

Οι Αόρατοι: Η Γιούλικα Σκαφιδά στο ρόλο της Ρόξι

Οι εντυπώσεις μας από τα πρώτα επεισόδια

Αν είστε δύσπιστοι με τις ελληνικές κωμικές σειρές δεν σας αδικώ. Τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές μοιάζουν να ανακυκλώνουν το ίδιο μοτίβο, μάλλον σε μία προσπάθεια “εύπεπτης” κωμωδίας, που αν είμαστε ειλικρινείς, τελικά καταντά βαρετή.

Ε, λοιπόν, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια πραγματικά πρωτότυπη κωμική σειρά που δεν θα βασίζεται ούτε στο ελάχιστον στην κλισέ κωμωδία που έχουμε συνηθίσει. Ο Χάρης Μαζαράκης αντιμετώπισε τη κωμωδία με την “σοβαρότητα” που της αρμόζει και δημιούργησε από την αρχή μία σειρά που τα έχει όλα: μια παρέα από ρεαλιστικούς χαρακτήρες, με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς, μυστήριο εκεί που δεν το περιμένεις και φυσικά μεγάλες δόσεις γέλιου -μην ξεχνάμε εξάλλου ότι πρόκειται για crime comedy.

Για τον Χάρη Μαζαράκη αυτό φαίνεται να ήταν το ζητούμενο. “Ήθελα να κάνω μια σειρά που να μην θυμίζει την πεπατημένη της ελληνικής τηλεόρασης. Ήθελα να είναι κάτι κινηματογραφικό είπε στην avant πρεμιέρα της σειράς και αυτό είναι κάτι που θα καταλάβεις ήδη από το πρώτο, αναγνωριστικό επεισόδιο.

Είναι γεγονός ότι Έτερος Εγώ” (που παρεμπιπτόντως θα επιστρέψει για μία τρίτη και τελευταία σεζόν) άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τις ελληνικές σειρές μυστηρίου. Νομίζω ότι τώρα είναι η σειρά των “Αόρατων” να μας κερδίσουν -και γιατί όχι- να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο ελληνικό crime comedy.

*Οι “Αόρατοι” κάνουν πανελλήνια τηλεοπτική πρεμιέρα  το Σάββατο 1/10 στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ με την προβολή του πρώτου επεισοδίου, όλος ο κύκλος των 8 επεισοδίων θα είναι διαθέσιμος για binge-watching στον on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b