MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Architectural Digest επεξεργάστηκε φωτογραφίες για να μην φαίνονται κλεμμένα αρχαία κειμήλια σε έπαυλη συλλεκτών

Σύμφωνα με την Washington Post, το περιοδικό Architectural Digest παραποίησε φωτογραφίες από την έπαυλη της Σλόαν Λίντεμαν Μπάρνετ και του συζύγου της, ώστε να μην φαίνονται αρχαία αντικείμενα, τα οποία θεωρείται ότι λεηλατήθηκαν.

Photo: Douglas Friedman/Screenshot από την Washington Post
Photo: Douglas Friedman/Screenshot από την Washington Post
Monopoli Team

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, το φημισμένο περιοδικό Architectural Digest επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες που τράβηξε στο πλαίσιο του αφιερώματός του στην έπαυλη δύο μεγάλων συλλεκτών, της Σλόαν Λίντεμαν Μπάρνετ και του συζύγου της, Ρότζερ Μπάρνετ στο Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να μην φαίνονται μερικά αρχαία αντικείμενα, τα οποία λέγεται ότι απόκτησαν με παράνομο τρόπο.

Συγκεκριμένα στο τεύχος του Ιανουαρίου 2021, οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν από την αυλή του ζευγαριού, δείχνουν πολλά άδεια βάθρα. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα της Washington Post στον ιστότοπο του αρχιτέκτονα της έπαυλης, Peter Marino, φωτογραφίες έδειξαν ότι τα βάθρα είχαν στην πραγματικότητα πολλά τεχνουργήματα των Χμερ, που η κυβέρνηση της Καμπότζης ισχυρίζεται ότι είχαν λεηλατηθεί από τη χώρα πριν από χρόνια.

Η Σλόαν Λίντεμαν Μπάρνετ, είναι κόρη του δισεκατομμυριούχου George Lindemann, ο οποίος πέθανε το 2018, και της Frayda Lindemann. Οι γονείς της ήταν διάσημοι συλλέκτες τέχνης και, όπως υποστηρίζεται, τα τεχνουργήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της κόρης τους, αποτελούν κληρονομιά από τους ίδιους. Μάλιστα στο σπίτι τους στο Palm Beach της Φλόριντα, που παρουσιάστηκε στο τεύχος του Architectural Digest το 2008, φαίνεται πως υπάρχουν πολλά ακόμη τεχνουργήματα των Χμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠωλείται το γιοτ στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέρασε το τελευταίο της καλοκαίρι12.09.2018

Η κυβέρνηση της Καμπότζης ισχυρίζεται ότι τα γλυπτά, στα οποία απεικονίζονται κεφάλια θεών και δαιμόνων, ταιριάζουν με αντικείμενα που περιλαμβάνονται στα 10 πιο σημαντικά κλεμμένα κειμήλια της χώρας, σύμφωνα με την Washington Post. Ένα από τα αγάλματα που φέρεται να ανήκουν στους Lindemann – ένα γλυπτό από ψαμμίτη που απεικονίζει τον πολεμιστή Dhrishtadyumna – είναι τόσο σημαντικό πολιτιστικά που το Εθνικό Μουσείο της Καμπότζης παρουσιάζει ένα άδειο βάθρο προς τιμήν του.

Όταν η εφημερίδα ήρθε σε επαφή με την Erin Kaplan, εκπρόσωπο του περιοδικού που ανήκει στο Condé Nast, εκείνη απάντησε ότι το περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία χωρίς τα κειμήλια λόγω «ανεπίλυτων δικαιωμάτων δημοσίευσης σχετικά με επιλεγμένα έργα τέχνης».

Όπως πολλά φερόμενα κλεμμένα αντικείμενα της Καμπότζης, η συλλογή Lindemann συνδέεται με τον Ντάγκλας Λάτσφορντ, έναν διαβόητο μεσάζοντα που προμηθεύτηκε αντικείμενα για πλούσιους συλλέκτες, φημισμένους οίκους δημοπρασιών και εξειδικευμένες γκαλερί. Κατηγορήθηκε το 2019 από τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης για παραποίηση της προέλευσης των αντικειμένων αυτών. Αν και ο Λάτσφορντ πέθανε το 2020 και αυτή η υπόθεση έληξε με το θάνατό του, οι ερευνητές συνέχισαν να εντοπίζουν έργα που πέρασαν από τα χέρια του με την ελπίδα να επιστραφούν εκεί που ανήκουν.

Με πληροφορίες από την Washington Post

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b