MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Robert De Niro: Πέντε φορές που έλαμψε δίπλα σε μεγάλα ταλέντα

Ο Robert De Niro γιορτάζει σήμερα τα 79 του χρόνια κι εμείς συγκεντρώσαμε πέντε όχι και τόσο γνωστούς του ρόλους, σε ταινίες με ταλαντούχους συμπρωταγωνιστές.

O Robert De Niro στην ταινία "Sleepers" του Barry Levinson
O Robert De Niro στην ταινία "Sleepers" του Barry Levinson
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

O Robert De Niro κλείνει σήμερα τα 79! Δεν χωράει αμφιβολία ότι το στίγμα που έχει αφήσει στο παγκόσμιο σινεμά μέσα από τους ρόλους που ενσάρκωσε, είναι μεγάλο.

Στα 79 του χρόνια δεν τον σταματά τίποτα και ήδη περιμένουμε να τον δούμε σε πέντε ταινίες -μια εξ αυτών του φίλου του Martin Scorsese.

Γνωστός για τους ρόλους του σε γκανγκστερικές ταινίες και φυσικά για τον πολλές φορές… ακραίο τρόπο που ενσαρκώνει ρόλους, όπως στο “Raging Bull” ή στο “Cape Fear”, ο De Niro έχει αποσπάσει δύο Όσκαρ και πολλές υποψηφιότητες. Παράλληλα, έχει αποδείξει το ταλέντο του και στην κωμωδία σε πιο σύγχρονες ταινίες μέσα στην τελευταία εικοσαετία.

Τιμώντας το ταλέντο του, με αφορμή τα γενέθλιά του, εμείς θυμόμαστε 5 αξιόλογες ταινίες από την μακρά φιλμογραφία του, που αν και όχι απαραίτητα άγνωστες, σίγουρα δεν είναι οι πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομά του και στις οποίες, συνεργάζεται με συναδέλφους, με τους οποίους μπορεί να μην γνωρίζαμε ότι βρέθηκαν μαζί στην κινηματογραφική οθόνη!

1. “New York, New York” (1977) του Martin Scorsese

Ο Robert De Niro είχε την χαρά να συνεργαστεί με την μοναδική Liza Minnelli σε ένα μουσικό ταξίδι, μια από τις ίσως λιγότερο γνωστές συνεργασίες του ηθοποιού με τον σκηνοθέτη Martin Scorsese. Το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας, που τραγουδά η Minnelli, έλαβε αργότερα μεγάλη αναγνώριση όταν το διασκεύασε ο Frank Sinatra το 1979!
Πλοκή: Ένας σαξοφωνίστας ερωτεύεται τρελά μια ποπ τραγουδίστρια και μαζί ανεβαίνουν στην κορυφή, μέχρι σταδιακά να έρθει η φθορά τους ως ζευγάρι και οι καριέρες τους να πάρουν ξεχωριστές πορείες.

2. “Sleepers” (1996) του Barry Levinson

Σε αυτό το δράμα που αποδεικνύεται γροθιά στο στομάχι όσο εξελίσσεται, ο De Niro δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Παίζει όμως έναν κομβικό ρόλο στην ταινία και σίγουρα σε κάτι που δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ενσαρκώνει έναν καθολικό παπά, πιο μοντέρνο αλλά με βαθιά ηθική συνείδηση και το αίσθημα της ευθύνης. Στο πλευρό του βρίσκουμε τον Brad Pitt και τον Kevin Bacon.
Πλοκή: Μετά από μια φάρσα, μια παρέα μικρών αγοριών καταλήγει σε φυλακή ανηλίκων. Εκεί, θα βιώσουν την κακοποίηση με τον χειρότερο τρόπο. Ως ενήλικοι πια θα βρουν την ευκαιρία για δικαιοσύνη και δεν θα την αφήσου να πάει χαμένη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 υπερπαραγωγές του Τζέιμς Κάμερον που άφησαν εποχή12.09.2018

3. “Το Σημάδι του Δολοφόνου” (2002) του Michael Caton-Jones

Ο De Niro πρωταγωνιστεί δίπλα στην Frances McDormand -ένα υποκριτικό δίδυμο που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν! Μαζί τους βρίσκεται και ο James Franco. Σε αυτήν την ταινία ο De Niro αποδεικνύει για ακόμη μια φορά γιατί μπορεί τόσο καλά να υποστηρίξει ρόλους σαν κι αυτόν.
Πλοκή: Ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει ακόμη μια υπόθεση, η οποία όπως ξετυλίγεται, αποκαλύπτει ως ύποπτο τον ίδιο του τον γιο. Θα πρέπει να βοηθήσει τον γιο του ενώ παράλληλα σκάβει το παρελθόν του…

4. “Ου Φονεύσεις” (2008) του Jon Avnet

Al Pacino και Robert De Niro! Ίσως αυτό να αρκεί! Οι δύο ζωντανοί θρύλοι της υποκριτικής είχαν ξανασυναντηθεί στην μεγάλη οθόνη στο αριστούργημα του Michael Mann “Heat” το 1995 ενώ παρόλο που έπαιζαν και οι δύο στο “Godfather II”, δεν μοιράστηκαν ούτε μια σκηνή μαζί. Σε αυτήν την ταινία ίσως να μην αναδεικνύεται στο μέγιστο το ταλέντο τους, αλλά η συνάντηση αυτού του εκπληκτικού διδύμου σίγουρα αξίζει έστω μια προβολή.
Πλοκή: Δύο ντετέκτιβ που δουλεύουν ως ομάδα, προσπαθούν να λύσουν μια υπόθεση δολοφονιών, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και η σχέση τους είναι στα όρια του να κλονιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Τελευταίος Πειρασμός: Όταν ο θρησκευτικός πόλεμος επισκίασε το πραγματικό νόημα του οράματος του Σκορτσέζε και του Καζαντζάκη12.09.2018

5. “Οδηγός Αισιοδοξίας” (2012) του David O. Russell

Δίπλα σε εξαίσιους νέους ηθοποιούς, ο De Niro δεν χάνει καθόλου από την αίγλη του, ίσα ίσα ενισχύεται κιόλας! Πρωταγωνιστές είναι ο Bradley Cooper και η Jennifer Lawrence! Η ταινία σάρωσε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ σχεδόν σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες. Η Lawrence τελικά το πήρε -το πρώτο της μάλιστα- ενώ Cooper και De Niro είχαν από μια υποψηφιότητα.
Πλοκή: Ο Pat καθώς βγαίνει από ένα κέντρο ψυχικής υγείας που βρισκόταν για 8 μήνες, επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του και προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα με τη γυναίκα του. Η ζωή του θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει την Tiffany, μια κοπέλα με τα δικά της προβλήματα που θα καταφέρει να έρθει κοντά του!

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b