MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 23 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Music to Watch: Προβολή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης με την Cecilia Bartoli στον Κήπο του Μεγάρου

Ο πιο μουσικός Κήπος της πόλης μεταμορφώνεται, αυτό το καλοκαίρι, σε έναν υπαίθριο κινηματογράφο, στην οθόνη του οποίου προβάλλονται για πρώτη φορά συναυλίες που μαγνητοσκοπήθηκαν σε διάσημα φεστιβάλ και φημισμένες αίθουσες της Ευρώπης από το 2011 έως το 2021, με πρωταγωνιστές μεγάλους σταρ της κλασικής μουσικής. Οι ξεχωριστές καλοκαιρινές προβολές στην οθόνη του Κήπου συνεχίζονται την Πέμπτη 23 Ιουνίου με την ιταλίδα μετζοσοπράνο Cecilia Bartoli και τον διεθνώς αναγνωρισμένο μαέστρο και πιανίστα Daniel Barenboim που εμφανίστηκαν πέρυσι με τη Φιλαρμονική της Βιέννης στην ιστορική αίθουσα Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Μότσαρτ».
23/06 στις 20:30
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Η είσοδος στις προβολές συναυλιών στον Κήπο είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας από το site του Μεγάρου και στην είσοδο κατά την ημέρα της προβολής)

2. Η Irene Skylakaki στον Κήπο Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Ένα χρόνο μετά την τελευταία της ζωντανή εμφάνιση, η Irene Skylakaki θα μας αφηγηθεί ιστορίες, αφοπλιστικούς στίχους, απαλές μελωδίες και indie και folk-rock ρυθμό. Οι στίχοι της, αυτοβιογραφικοί και πολλές φορές αφοπλιστικά προσωπικοί, συνδυάζονται με ιδιαίτερες μελωδίες folk – rock, δημιουργώντας τραγούδια που της επιτρέπουν να συνδεθεί με το κοινό της και να τους μεταδώσει τη χαρά που η μουσική έφερε στη ζωή της. Η συναυλία στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ “Όλη η Αθήνα μια Σκηνή”.
23/06 στις 21:00
Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας

3. «Υπηρέτης δυο Αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη στο Θέατρο Γκράβας

Παιδική θεατρική παράσταση του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή- σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη, που ανεβαίνει στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”. Ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της γνωστής Κομέντια ν τελ’ άρτε, ένα έργο διασκεδαστικό, ευχάριστο αλλά και διακριτικά διδακτικό, έξυπνο, από τα καλύτερα στο είδος του που θα φέρει τους θεατές σε επαφή με τις «ρίζες» του Θεάτρου. Ένα διασκεδαστικό, ευχάριστο και διδακτικό έργο με κυρίαρχο στοιχείο το γέλιο, που αναδεικνύει πως οι ασήμαντοι και ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν αν έχουν εξυπνάδα και τόλμη.
23/06 στις 20:30
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα

4. 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Με τη σκέψη πως σήμερα ο θεατρικός λόγος πρέπει να αντανακλά και την κοινωνική ματιά της εποχής, το 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, συστήνει στο κοινό οκτώ σύγχρονα ελληνικά θεατρικά έργα (δύο εξ αυτών σε πρώτη παρουσίαση από το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου), επικεντρώνοντας τη δράση του σε μία σοβαρή πολιτική προώθησης του θεατρικού μας πολιτισμού. Την Πέμπτη 23 Ιουνίου η Θεατρική ομάδα Δήμου Διονύσου, (Γ. Ριζόπουλου, Ευθ. Μπαλωμένου) παρουσιάζει την παράσταση “Ατρείδες εν συντομία” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
23/06, 20:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση

5. Ρεμπέτικο συγκρότημα “Γιάρες” στο Αθλητικό κέντρο “Μ. Παπαδάκης”

Με την επιθυμία να διαδοθεί το μήνυμα της τέχνης σε ολόκληρη την πόλη, ιδιαίτερα δε ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο κοινωνικής απομόνωσης το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης δημιουργεί εστίες πολιτισμού στις γειτονιές του Χαλανδρίου περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Στις 23 Ιουνίου θα απολαύσουμε το ρεμπέτικο συγκρότημα “Γιάρες” στο Αθλητικό Κέντρο Μ. Παπαδάκης.
23/06 στις 20:30
Αθλητικό Κέντρο Μ. Παπαδάκης, Κάτω Χαλάνδρι

6. Portugal Now!: Προβολή της ταινίας Ama-San της Cláudia Varejão στην ταράτσα του Bios

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού κινηματογράφου θα προβληθεί η ταινία της Cláudia Varejão. Υπόθεση: Μια βουτιά, το μεσημεριανό φως του ήλιου διαπερνά το νερό. Ο αέρας και στους δύο πνεύμονες θα πρέπει να είναι αρκετός, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκολλήσουν τα αμπαλόνε από τα βράχια, στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού. Χωρίς την υποστήριξη κάποιας συσκευής παροχής αέρα, ή άλλα εργαλεία που να επιτρέπουν την υποβρύχια αναπνοή, το σώμα ως σύνολο καλείται να φτάσει στα όριά του. Στο Wagu, ένα ψαροχώρι στη χερσόνησο Ise, τρεις γυναίκες, η Matsumi, η Mayumi και η Masumi βουτούν καθημερινά, χωρίς να ξέρουν τι θα βρουν. Κάτω από το νερό, τα εύθραυστα σώματά τους μετατρέπονται θαλάσσιους κυνηγούς. Οι Ama-San βουτούν με αυτόν τον τρόπο στην Ιαπωνία, για περισσότερα από 2000 χρόνια.
23/06 στις 21:00
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b