MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Μικρά βιβλιοπωλεία που έχουμε αγαπήσει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας

Σήμερα είναι η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, μία υπέροχη αφορμή να ανακαλύψουμε και να στηρίξουμε τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

Photo by Diogo Fagundes on Unsplash
Photo by Diogo Fagundes on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Στην αρχή της πανδημίας, μετά από παρότρυνση μίας συναδέλφου είχα πάρει μέρος σε μία δράση, στην οποία διάλεγες ένα βιβλίο για έναν ανώνυμο “φίλο” με βάση μερικά στοιχεία που σου έδινε. Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενίσχυση των τοπικών, μικρών βιβλιοπωλείων, που ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας δυσκολεύτηκαν πολύ.

Πράγματι, αν κάτι μου έμεινε από αυτή τη δράση, ήταν τα βιβλιοπωλεία που ανακάλυψα στην πόλη. Βιβλιοπωλεία μικρά, της “γειτονιάς” με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Με ιδιοκτήτες που αγαπούν το βιβλίο και θα αφιερωθούν με όρεξη στο να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα, “ζεστούς” χώρους, όπου το βιβλίο δεν είναι απλά ένα προϊόν προς πώληση, αλλά έναυσμα για τις όμορφες συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών.

Από τότε έχω ανακαλύψει αρκετά μικρά βιβλιοπωλεία, οπότε με αφορμή την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων αποφάσισα να παραθέσω τα αγαπημένα μου. Από το Κουκάκι μέχρι το Μοναστηράκι και το Περιστέρι, αυτά είναι τα μικρά βιβλιοπωλεία της πόλης, που οι Αθηναίοι έχουν αγαπήσει για την αυθεντική ταυτότητά τους και τις πρωτότυπες επιλογές τους.

Μωβ Σκίουρος
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βιβλιοπωλείο Ο Μωβ Σκίουρος (@movskiouros_bookstore)


Πάνω στην πάντα ζωντανή πλατεία Καρύτση, βρίσκεται καλά κρυμμένος ο Μωβ Σκίουρος, μία μικρή όαση για όλους εμάς που δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη ασχολία από τα ανακαλύπτουμε βιβλία που έχουν επιλέξει άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τη λογοτεχνία, την ποίηση, την τέχνη, πέρα από τις mainstream επιλογές που θα βρεις στις αλυσίδες. Ο Μωβ Σκίουρος είναι από αυτά τα βιβλιοπωλεία που θα σε κάνουν να νιώσεις αμέσως οικεία, από την πρώτη επίσκεψη. Οι ιδιοκτήτες είναι πάντα πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σου και φυσικά να σου προτείνουν το επόμενο βιβλίο που θα αγαπήσεις!
*Ο Μωβ Σκίουρος συμμετέχει στην “Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων” με τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Ψυχοπαίδη και των μαθητών του “Θέα Θάλασσα” στις 28/05.
Πλατεία Καρύτση 4

Βιβλιοπωλείο Καλημέρη


Το Βιβλιοπωλείο Καλημέρη είναι ο ορισμός του συνοικιακού βιβλιοπωλείου ή μάλλον το υπόδειγμα τέτοιου βιβλιοπωλείου, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στη γειτονιά μας. Με μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων (οι τοίχοι του είναι γεμάτη βιβλία από πάνω μέχρι κάτω) δύσκολα δεν θα βρεις αυτό που ψάχνεις, από παιδικά βιβλία μέχρι ξενόγλωσσα βιβλία, από ελληνική και ξένη λογοτεχνία μέχρι ποίηση. Μείνετε συντονισμένοι στα social media τους (Facebook και Instagram), για να μαθαίνετε τις δικές τους επιλογές από μικρές εκδόσεις -και όχι μόνο!
Ελευθερίου Βενιζέλου 120, Περιστέρι

Little Tree Books & Coffee


Στο Κουκάκι, στην σκιά της Ακρόπολης βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης των βιβλιοφάγων, ένας χώρος που συνδυάζει την αγάπη μας για τα βιβλία με την ανάγκη μας να κάνουμε ένα διάλειμμα από την πολύβουη Αθήνα και να διαβάσουμε με την ησυχία μας το αγαπημένο μας βιβλίο, με τον καφέ μας. Αυτός ο χώρος είναι το Little Tree που δεν προσφέρει μόνο (καταπληκτικά) snack και καφέ, αλλά και την ευκαιρία να ανακαλύψεις εκεί το επόμενο βιβλίο που θα σου κλέψει την καρδιά.
Καβαλλότι 11, Κουκάκι

Book Garden


“Ένας ολόκληρος κήπος μες στην τσέπη σου, αυτό θα πει βιβλίο” λέει η παροιμία και το Book Garden το έκανε πράξη. Στην οδό Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι θα βρεις το πιο καταπράσινο μικρό βιβλιοπωλείο της πόλης. Αυτό που κάνει το Book Garden τόσο ιδιαίτερο είναι ότι έχει αποκλειστικά μεταχειρισμένα βιβλία -σε πολύ καλές τιμές! Από λογοτεχνία, ποίηση, πεζογραφία, κόμικς, manga μέχρι βιβλία πολιτικής, φιλοσοφίας, επιστήμης, εκπαιδευτικά, στα ελληνικά και αγγλικά κυρίως, τίποτα δεν λείπει από τη βιβλιοθήκη του Book Garden. Και αν θέλετε να διαβάσετε εκείνη τη στιγμή το απόκτημά σας, τότε κανένα πρόβλημα, ο γεμάτος φυτά χώρος του σε περιμένει.
Δημητρακοπούλου 51, Κουκάκι

Πλειάδες


Λίγα λεπτά περπάτημα μετά το μετρό του Ευαγγελισμού θα βρείτε έναν μίνιμαλ, πανέμορφο και γεμάτο βιβλία χώρο, τις “Πλειάδες”, έναν χώρο που, όπως οραματίστηκαν οι ιδιοκτήτες του Άλκης Τεμπονέρας και Αλεξάνδρα Μπίζη, έχει γίνει αγαπημένο στέκι των βιβλιοφάγων. Σήμα κατατεθέν των Πλειάδων είναι σίγουρα η αυλή που βρίσκεται κρυμμένη στο πίσω μέρος του βιβλιοπωλείου. Γεμάτη πράσινο και με λίγες καρέκλες, είναι ο ιδανικός χώρος για να διαβάσεις το βιβλίο που θα ανακαλύψεις στις Πλειάδες.
Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι

Hyper Hypo
Hyper Hypo Athens, φωτογραφία: Ευδοκία Βαζούκη

Hyper Hypo Athens, φωτογραφία: Ευδοκία Βαζούκη / monopoli.gr

Σε ποιο άλλο βιβλιοπωλείο της πόλης μπορείς να βρεις την αυτοβιογραφία της Tina Turner, λίγο πιο πέρα ένα βιβλίο για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τα πιο πρωτοποριακά διεθνή περιοδικά από το Dazed μέχρι το i-D, βιβλία για το design και την αρχιτεκτονική, ειδικές εκδόσεις που θα βρεις μόνο σε διεθνή μουσεία, αλλά και συναρπαστικές ανεξάρτητες ελληνικές εκδόσεις, από το Desired Landscapes μέχρι το Dapper Dan Magazine; Στο Hyper Hypo φυσικά, το πιο cool βιβλιοπωλείο τέχνης της πόλης, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι τα βιβλιοπωλεία οφείλουν να κάνουν τη δική τους πρόταση και να έχουν τη δική τους ταυτότητα.
Βορέου 10, Ψυρρή

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b