MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Μπόνι και Κλάιντ: Η πραγματική ιστορία του εγκληματικού ζεύγους

Σαν σήμερα 23 Mαΐου, 88 χρόνια πριν, έφυγε από τη ζωή το θρυλικό εγκληματικό δίδυμο Μπόνι και Κλάιντ, ο μύθος του οποίου έχει μείνει ανεξίτηλος. Ποια ήταν όμως η πραγματική ιστορία τους;

Μπόνι και Κλάιντ. Photo Credits: Wikimedia Commons
Μπόνι και Κλάιντ. Photo Credits: Wikimedia Commons
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η Μπόνι Πάρκερ και ο Κλάιντ Μπάροου γνωρίστηκαν στο Τέξας τον Ιανουάριο του 1930 και από τότε έμειναν γνωστοί ως Μπόνι και Κλάιντ. Εκείνη την εποχή, η Μπόνι ήταν μόλις 19 ετών και παντρεμένη με τον Ρόι Θόρντον και ο Κλάιντ ήταν 21 ετών και ελεύθερος. Ο Ρόι είχε μόλις καταδικαστεί σε φυλάκιση για πολλαπλές ληστείες και έναν φόνο και δεν θα ξανά έβλεπε ποτέ την Μπόνι, η οποία πλέον ήταν γοητευμένη από τον Κλάιντ.

Λίγο μετά από τη γνωριμία τους, ο Κλάιντ συνελήφθη για διάρρηξη και οδηγήθηκε στη φυλακή, από όπου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Φεβρουάριο του 1932. Από τότε, έγινε αχώριστος με την Μπόνι, μέχρι φυσικά να τους χωρίσει οριστικά ο θάνατος, λίγο αργότερα.

Ποιοι ήταν οι Μπόνι και Κλάιντ;
Ο Κλάιντ Μπάροου και η Μπόνι Πάρκερ. Photo Credits: Wikimedia Commons

Ο Κλάιντ Μπάροου και η Μπόνι Πάρκερ. Photo Credits: Wikimedia Commons

Η Μπόνι Πάρκερ γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1910 στο Τέξας και μεγάλωσε σε μία φτωχή μονογονεϊκή οικογένεια. Αγαπούσε την ποίηση και συνέθετε με κάθε ευκαιρία, ενώ όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός. Ήθελε όλοι να ξέρουν το όνομα της και να την αναγνωρίζουν στον δρόμο, όπως και έγινε, αλλά τελικά όχι για καλό.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 1,47 στο ύψος, οι ηγετικές της ικανότητες ξεπερνούσαν τις προσδοκίες και μπορούσε να «κουμαντάρει» μόνη της και με επιτυχία ολόκληρη συμμορία. Πριν όμως γίνει αρχηγός συμμορίας, η Μπόνι είχε παντρευτεί στα 16 της τον Ρόι Θόρτον. Στα 19 της όμως, βρέθηκε στον δρόμο της τυχαία ο πραγματικός έρωτας που θα άλλαζε τη ζωή της, ο Κλάιντ Μπάροου.

Ο Κλάιντ Μπάροου γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1909 στο Τέξας και μεγάλωσε σε μία φτωχή αγροτική οικογένεια. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της παρανομίας, καθώς ο αδερφός του, Μπακ Μπάροου, ήταν μπλεγμένος με γνωστές εγκληματικές φιγούρες της περιοχής. Πέρα από τις ληστείες όμως, ο Κλάιντ αγαπούσε και την μουσική, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αυτοδίδαχτος και είχε μεγάλο ταλέντο στη κιθάρα και το σαξόφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δεν είναι τίποτα το να πεθάνεις. Είναι όμως τρομακτικό το να μη ζεις»: Ο σπουδαίος Βίκτωρ Ουγκώ μέσα από τα σοφά λόγια του12.09.2018

Η εγκληματική ζωή των Μπόνι και Κλάιντ

Πέρα από ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων, οι Μπόνι και Κλάιντ ήταν ύποπτοι και για 13 συνολικά φόνους. Συγκεκριμένα, ήταν ύποπτοι για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στο Τζόπλιν του Μιζούρι, την δολοφονία ενός σερίφη στην Οκλαχόμα, την απόπειρα δολοφονίας ενός Τεξανού βουλευτή και την απαγωγή ενός άνδρα και μιας γυναίκας στην επαρχία της Λουϊζιάνα, εμπλουτίζοντας την λίστα με τα εγκλήματα του αδίστακτου διδύμου.

Μετά την αποφυλάκισή του το 1932, ο έμπειρος εγκληματίας επανενώθηκε με την Μπόνι και ξεκίνησαν ένα ταξίδι γεμάτο έγκλημα, έρωτα και πολλά θύματα. Έχοντας ήδη αφήσει σχεδόν σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ το στίγμα του, ο Κλάιντ είχε πλέον έναν σημαντικό σύμμαχο στο εγκληματικό του παιχνίδι, για να πολλαπλασιάσει τα «κατορθώματά» του.

Μέχρι το 1933, οι Μπόνι και Κλάιντ είχαν προσθέσει 3 ακόμα άτομα στην ομάδα τους και είχαν «ταρακουνήσει» τις Μεσοδυτικές ΗΠΑ με τις ληστείες και τις επιθέσεις τους. Τα τρία νέα μέλη ήταν ο αδερφός του Κλάιντ και εξίσου περιβόητος εγκληματίας, Μπακ Μπάροου, με την γυναίκα του και ο έμπειρος ληστής Γουίλιαμ Ντάνιελ Τζόουνς. Σύντομα όμως, η εγκληματική τους πορεία διακόπηκε όταν ο αδερφός του Κλάιντ τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ τα άλλα δύο νέα μέλη συνελήφθησαν.

Το εγκληματικό δίδυμο είχε μείνει πλέον μόνο του και σε αρκετά δύσκολη θέση, αλλά το γεγονός πως ήταν σχεδόν παντού καταζητούμενοι δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν τις παρανομίες. Στις 22 Νοεμβρίου του 1933, η πρώτη απόπειρα της αστυνομίας να στήσουν παγίδα στους Μπόνι και Κλάιντ απέτυχε, με το ζευγάρι να κρατά όμηρο έναν δικηγόρο, του οποίου έκλεψαν το αυτοκίνητο για να διαφύγουν.

Μετά από πολλές ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων, το εγκληματικό δίδυμο αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα μεγαλύτερο και πολύ πιο επικίνδυνο σχέδιο. Στις 16 Ιανουαρίου του 1934, πέντε κρατούμενοι δραπέτευσαν με τη βοήθεια των Μπόνι και Κλάιντ από τις φυλακές του Τέξας. Κατά τη διάρκεια αυτής της απόδρασης, δύο φρουροί τραυματίστηκαν σοβαρά, βάζοντας το δίδυμο σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Το τέλος των Μπόνι και Κλαιντ

Την 1η Απριλίου 1934, το καταζητούμενο ζεύγος έπεσε σε ενέδρα δύο νεαρών αστυνομικών οι οποίοι περιπολούσαν την εθνική οδό του Τέξας. Δυστυχώς για τους αστυνομικούς, οι Μπόνι και Κλάιντ ήταν σε μεγαλύτερη ετοιμότητα και τους πυροβόλησαν, πριν καν συνειδητοποιήσουν ποιοι ήταν οι δύο εγκληματίες που μόλις είχαν σταματήσει. Μέχρι και τον Μάιο του ίδιου έτους, η δολοφονική φόρα του ζευγαριού δεν είχε σταματήσει, παίρνοντας μαζί της αρκετούς αστυνομικούς που τύχαινε να συναντήσουν η Μπόνι και ο Κλάιντ στον δρόμο τους.

Το κλεμμένο Ford που οδηγούσε το εγκληματικό ζεύγος την ημέρα του θανάτου του. Photo Credits: Wikimedia Commons

Το κλεμμένο Ford που οδηγούσε το εγκληματικό ζεύγος την ημέρα του θανάτου του. Photo Credits: Wikimedia Commons

Στις 23 Μαΐου του ίδιου χρόνου, και μετά από 4 χρόνια έντονης εγκληματικής δράσης, οι Μπόνι και Κλάιντ είχαν τελικά πέσει στα δίχτυα της αστυνομίας. Οδηγώντας ένα κλεμμένο Ford στο Τέξας, το ζευγάρι δεν μπόρεσε να αποφύγει το μπλόκο της αστυνομίας, η οποία άρχισε να πυροβολεί ανελέητα το όχημα. Οι περισσότερες από 180 σφαίρες που βρέθηκαν καρφωμένες στο αμάξι φανέρωναν την οργή της αστυνομίας απέναντι στο ζευγάρι, το οποίο υπέκυψε ακαριαία στα τραύματα των πυροβολισμών.

Η αστυνομία είχε, μετά από χρόνια προσπάθειας, βάλει τέλος στην εγκληματική πορεία του πιο γνωστού και ενεργού διδύμου κακοποιών των ΗΠΑ. Ακόμα και αν ήταν πλέον νεκροί, οι θρυλικοί Μπόνι και Κλάιντ δεν έφυγαν ποτέ από τις σελίδες της Αμερικανικής ιστορίας, ως δύο από τις πιο αδίστακτες φιγούρες του εγκλήματος, που αγάπησαν έντονα ο ένας τον άλλο, και μαζί λάτρεψαν την παρανομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑμέλια Έρχαρτ: Οι περιπέτειες της πρώτης γυναίκας που διέσχισε με πάθος τα σύννεφα12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b