MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Billboard Music Awards 2022: Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Olivia Rodrigo

Μεγάλη νικήτρια δεν ήταν άλλη από την Olivia Rodrigo, που κέρδισε 7 Billboard Music Awards, τα περισσότερα εκείνης της βραδιάς, ενώ πολυπόθητα βραβεία κέρδισαν οι BTS, Maneskin, Drake και Ye.

Monopoli Team

Τα Billboard Music Awards πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας, για να τιμήσουν και φέτος τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της περασμένης χρονιάς.

Με παρουσιαστή των Sean “Diddy” Combs, η λαμπερή τελετή απονομής έδωσε τα πολυπόθητα βραβεία στους μουσικούς, που έφτασαν τη κορυφή μέσα από τις πωλήσεις των άλμπουμ και των τραγουδιών τους, τις περιοδείες και τη σχέση τους με το κοινό.

Στην κορυφή των υποψηφιοτήτων είχε βρεθεί ο The Weeknd, που ήταν υποψήφιος σε 17 κατηγορίες χάρη στον τελευταίο δίσκο του Dawn FM, ενώ ακολουθούσε η Doja Cat που είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες από όλες τις γυναίκες μουσικούς (συγκεκριμένα 14 υποψηφιότητες) χάρη στον γεμάτο hits δίσκο της, Planet Her. Τελικά, ο Weeknd κέρδισε μόλις ένα βραβείο, εκείνο του Top R&B Καλλιτέχνη και η Doja Cat 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων Top R&B Album για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η μεγάλη νικήτρια δεν ήταν άλλη από την Olivia Rodrigo, που κέρδισε 7 Billboard Music Awards, τα περισσότερα της βραδιάς. Μεταξύ των βραβείων που κέρδισε, ήταν τα πολυπόθητα Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνη, Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη, Top Hot 100 Artist και Top Billboard 200 Album.

Στη δεύτερη θέση με τα περισσότερα βραβεία ακολούθησε ο Ye (Kanye West) με 6 νίκες, μεταξύ των οποίων το βραβείο Κορυφαίου Καλλιτέχνη Χριστιανικής Μουσικής, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και δύο βραβείο Gospel καλλιτέχνη και μουσικής για τρίτη και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο Drake έσπασε ρεκόρ με τα περισσότερα Billboard Music Awards όλων των εποχών, με 34 συνολικά νίκες, μετά από τα 5 βραβεία που κέρδισε χτες.

Βραβείο εξασφάλισαν και οι οι περσινοι νικητές της Eurovision Maneskin, που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερου Ροκ τραγουδιού για το μεγάλο τους hit “Beggin'”.

Οι BTS, που είχαν και τις περισσότερες υποψηφιότητες στις κατηγορίες των συγκροτημάτων, κέρδισαν τελικά τα βραβεία Top Duo/Group, Καλλιτέχνη με κορυφαίες πωλήσεις και Τραγουδιού με κορυφαίες πωλήσεις.

Τέλος, τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Mary J. Blige, που βραβεύτηκε με το τιμητικό Billboard Icon Award για την πολυετή καριέρα της στην μουσική.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b