MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STEP BY STEP

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας πολύχρωμα αυγά βαμμένα με…κλωστές

Φέτος το Πάσχα δοκιμάστε να βάψετε αυγά με πολύχρωμες κλωστές. Μία τεχνική άκρως εύκολη και δημιουργική που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

author-image Εβίνα Γλώσση

Το Πάσχα πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο ήρθε η ώρα να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά με πανεύκολο και δημιουργικό τρόπο χρησιμοποιώντας… χρωματιστές κλωστές!

Πασχαλινά αυγά

Υλικά:
  • Αυγά
  • Χρωματιστές κλωστές φλος (για κέντημα)
  • Αλουμινόχαρτο κομμένο σε ανάλογα κομμάτια
  • Λάδι για να αλείψουμε τα αυγά στο τέλος
Αυγά με κλωστές

1ο βήμα

Αρχικά είναι σημαντικό να βάλουμε τα αυγά μας μέσα σε μία λεκάνη με νερό έτσι ώστε να κολλήσει επάνω τους η κλωστή και να γίνει ομοιόμορφη δουλειά.

1ο βήμα

2ο βήμα

Με απαλές κινήσεις παίρνουμε μία χούφτα από τις κλωστές και τις τυλίγουμε γύρω από το αυγό. Με ένα ψαλίδι κόβουμε όσες “προεξέχουν” έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχέδιο. Μπορούμε γενικά να χρησιμοποιήσουμε ό,τι χρώμα κλωστές επιθυμούμε. Για να είναι όμως πιο ενδιαφέρον και “ανάγλυφο” το αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να έχουμε ποικιλία χρωμάτων.

2ο βήμα

3ο βήμα

Αφού τυλίξουμε το αυγό μας, το τοποθετούμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου (κομμένο ανάλογα με το μέγεθος του κάθε αυγού) και το κλείνουμε καλά. Καλό είναι να μην το κλείσουμε ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά, έτσι ώστε το χρώμα των κλωστών να αποτυπωθεί ομοιόμορφα επάνω στο αυγό.

3ο βήμα

4ο βήμα

Πριν περάσουμε στο βράσιμο των αυγών ένα σημαντικό βήμα είναι να τρυπήσουμε το αλουμινόχαρτο στο οποίο  έχουμε τυλίξει το αυγό για να μπορέσει να εισέλθει νερό μέσα σε αυτό και να απελευθερώσουν οι κλωστές τα χρώματά τους.

4ο βήμα

5ο βήμα

Βάζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε κανονικά για περίπου 20 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν λιγάκι πριν τα ξετυλίξουμε.

6ο βήμα

Αφού ξετυλίξουμε τα αυγά μας, βάζουμε λίγο λάδι σε μία χαρτοπετσέτα και τα αλείφουμε έτσι ώστε να γυαλίζουν και να φαίνονται καθαρά τα σχέδια που έχουν σχηματιστεί!

Πασχαλινά αυγά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈργα Τέχνης ζωγραφισμένα σε πασχαλινά αυγά12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b