MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Sundance 2022: Οι 10 ταινίες που ξεχωρίζουν στο φετινό φεστιβάλ

Το Sundance Film Festival πραγματοποιείται online έως τις 30 Ιανουαρίου κι εμείς συγκεντρώσαμε τις 10 ταινίες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το Sundance Film Festival πραγματοποιείται φέτος από τις 20 έως τις 30 Ιανουαρίου 2022.

Παρ’ όλο που υπήρχαν σκέψεις για ένα υβριδικό φεστιβάλ, η μετάλλαξη Όμικρον άλλαξε τα σχέδια και το Sundance επέστρεψε για δεύτερη χρονιά online.

Στο διακεκριμένο φεστιβάλ λοιπόν το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως μια ποικιλία από φιλμ μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και πολυαναμενόμενες ταινίες. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ, αν και για το διεθνές κοινό είναι διαθέσιμες μόνο συγκεκριμένοι τίτλοι.

Εμείς σας δίνουμε το δικό μας top 10 με τις ταινίες που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό φεστιβάλ και ελπίζουμε να δούμε σύντομα.

1. Emergency – Carey Williams

Δύο φοιτητές είναι αποφασισμένοι να περάσουν την πιο αξέχαστη βραδιά της ζωής τους με ξέφρενο πάρτι. Η βραδιά, όμως, παίρνει μια αναπάντεχη τροπή όταν, μαζί με τον συγκάτοικό τους, ανακαλύπτουν μια λιπόθυμη κοπέλα σπίτι τους. Και τώρα βρίσκονται στο μεγάλο δίλημμα του να καλέσουν την αστυνομία για βοήθεια ή όχι. Ο Carey Williams σκηνοθέτησε την ίδια ιστορία ως μικρού μήκους το 2017, χαρίζοντάς του στο Sundance 2018 το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.

Emergency - Carey Williams

Emergency – Carey Williams

2. Happening – Audrey Diwan

Η Anna σπουδάζει στην Γαλλία του 1963 και έχει μεγάλες βλέψεις για το μέλλον της, ώσπου μαθαίνει πως είναι έγκυος, σε μια εποχή που η έκτρωση νομικά απαγορεύεται. Προσπαθεί να βρει βοήθεια από τον περίγυρό της, πράγμα που αποδεικνύεται πολύ δύσκολο. Η Audrey Diwan σκηνοθετεί τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, η οποία έκανε πρεμιέρα στο 78ο Φεστιβάλ Βενετίας, κερδίζοντας τον Χρυσό Λέοντα. Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία της Annie Ernaux.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡέιν Γουίλσον: 10 λόγοι που ο Dwight του The Office είναι ίσως ο καλύτερος χαρακτήρας όλων των εποχών12.09.2018

3. Resurrection – Andrew Semans

Η Margaret έχει την ζωή της σε τάξη, κρατώντας απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα της και στην ανατροφή της κόρης της, χωρίς την παρουσία πατέρα. Αυτή η ηρεμία σύντομα θα διαταραχθεί όταν θα εμφανιστεί ο David, ένας άντρας από τα παλιά που της ξυπνά σκοτεινές αναμνήσεις. Οι συναντήσεις τους δεν θα είναι τυχαίες και εκείνη θα πρέπει να αντικρίσει κατάματα τον εφιάλτη που γίνεται πραγματικότητα.

Resurrection - Andrew Semans

Resurrection – Andrew Semans

4. Speak No Evil – Christian Tafdrup

Μια οικογένεια Δανών βρίσκεται για διακοπές στην Τοσκάνη, όπου και γνωρίζουν μια οικογένεια Ολλανδών με την οποία γίνονται γρήγορα φίλοι. Οι Ολλανδοί καλούν τους Δανούς στο σπίτι τους στην εξοχή για ένα σαββατοκύριακο και οι δεύτεροι αποδέχονται ευχάριστα την πρόσκληση. Εκεί βέβαια ξετυλίγεται μια άλλη πλευρά της ολλανδικής οικογένειας που διαρκώς δοκιμάζει τα όρια της ευγένειας των καλεσμένων της. Για τους Δανούς μένει μόνο να ανακαλύψουν αν κρύβεται κάτι πιο σκοτεινό πίσω από την οικογένεια των Ολλανδών…

5. Summering – James Ponsoldt

Τέσσερις κολλητές αντιλαμβάνονται πως αυτό θα είναι το τελευταίο ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, καθώς μετά θα ξεκινήσουν το γυμνάσιο και οι ζωές τους θα χωριστούν. Έτσι, αποφασίζουν να το ζήσουν όσο πιο ωραία μπορούν και, μόλις, βρεθεί μπροστά τους ένα μυστήριο, αποφασίζουν να το λύσουν. Δεν μπορούν να φανταστούν πως αυτό που θα ζήσουν θα καθορίσει τις ίδιες και θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα…

Summering - James Ponsoldt

Summering – James Ponsoldt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πόλη και η Πόλη: Στο Φεστιβάλ Βερολίνου η ταινία των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα12.09.2018

6. The Worst Person in the World – Joachim Trier

H Julie είναι μια νέα γυναίκα που προσπαθεί να βάλει τη ζωή της σε τάξη και να καταλάβει ποια είναι πραγματικά. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο άντρες, τι θέλει από την καριέρα της αλλά και να βρει τα βαθύτερα θέλω της. Η ταινία έλαβε εντυπωσιακές κριτικές στις Κάννες και η πρωταγωνίστρια Renate Reinsve κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας “Oslo” του Joachim Trier για την σύγχρονη ζωή στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

7. When You Finish Saving the World – Jesse Eisenberg

H Evelyn διοικεί ένα καταφύγιο για θύματα ενδοοικογενειακής βίας και είναι μητέρα ενός έφηβου αγοριού, του Ziggy. Ο τελευταίος έχει κάποιας μορφής διασημότητα στο διαδίκτυο για την μουσική που παίζει και τελευταίος του στόχος είναι να εντυπωσιάσει μια κοπέλα στο σχολείο. Προσπαθεί, έτσι, να αλλάξει την μουσική του εντάσσοντας μέσα και πολιτικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, η μητέρα του γνωρίζει στο καταφύγιο την Angie και τον γιο της, Kyle και παρατηρεί ότι το δέσιμο αυτών των δύο λείπει από εκείνη και τον γιό της. Αποφασίζει, λοιπόν, να πάρει τον Kyle υπό την προστασία της…

Ο ηθοποιός Jesse Eisenberg κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με αυτήν την ταινία, η οποία βασίζεται σε ένα δικό του audio project. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε την Julianne Moore και τον Finn Wolfhard.

When You Finish Saving the World - Jesse Eisenberg

When You Finish Saving the World – Jesse Eisenberg

8. You Won’t Be Alone – Goran Stolevski

Σε ένα απομονωμένο χωριό του 19ου αιώνα, ένα μικρό κορίτσι μεταμορφώνεται σε μάγισσα από ένα αρχαίο πνεύμα. Προσπαθώντας να κατανοήσει πώς είναι η ζωή ως άνθρωπος, σκοτώνει μια χωρικό και καταλαμβάνει το σώμα της. Με αυτόν τον τρόπο, βιώνει την ανθρώπινη φύση μέσα από σώματα διαφόρων χωρικών και ζει για χρόνια ανάμεσά τους. Μέχρι να επιστρέψει το αρχαίο πνεύμα…

9. After Yang – Kogonada

Ο Jake και η Kyra αγόρασαν ένα ανδροειδές με τεχνητή νοημοσύνη για την υιοθετημένη κόρη τους, τον Yang. Όταν απρόσμενα σταματήσει να λειτουργεί, ο Jake στην προσπάθειά του να βρει κάποιον να το φτιάξει, θα πληροφορηθεί πως ο Yang είχε την ικανότητα να καταγράφει αναμνήσεις. Αυτό οδηγεί τον Jake σε ένα υπαρξιακό μονοπάτι καθώς βλέπει στιγμές της ζωής του να περνούν από μπροστά του. Η βαθιά αυτή ενδοσκοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει ως πρωταγωνιστή τον Colin Farrell και η πρεμιέρα της έγινε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

After Yang - Kogonada

After Yang – Kogonada

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Lord of the Rings – The Rings of Power: Ένα νέο ταξίδι στη Μέση Γη ξεκινάει12.09.2018

10. Blood – Bradley Rust Gray

H Chloe έχοντας χάσει πρόσφατα τον άντρα της, αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Εκεί συναντά έναν παλιό φίλο, τον Toshi και η συντροφικότητά τους αρχίζει να λαμβάνει ερωτικά χαρακτηριστικά. Η Chloe μέσα στον πόνο της απώλειας και στην νέα προοπτική, οφείλει να αποφασίσει εάν είναι έτοιμη για αυτό το βήμα ή όχι.

Blood - Bradley Rust Gray

Blood – Bradley Rust Gray

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b