MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 8 προτάσεις για τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

«Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski | Φεστιβάλ Ολυμπίας: Συνεχίζεται διαδικτυακά με προβολές και κινηματογραφικά εργαστήρια
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Συνεχίζεται διαδικτυακά με προβολές και κινηματογραφικά εργαστήρια

«Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski

Το φεστιβάλ Ολυμπίας συνεχίζεται διαδικτυακά από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Φέτος, παιδιά και νέοι από όλη τη χώρα, μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε online κινηματογραφικά εργαστήρια.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

2. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μεγάλοι δημιουργοί με πολυαναμενόμενα έργα12.09.2018

3. small size: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Manifactura

Ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 15 καλλιτέχνες που συναντιούνται στην manifactura gallery φέτος – όπως και κάθε χρόνο – για την ομαδική έκθεση «small size». Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Λουκία Ανδρεάδη, Άννα Δημητρίου, Μιχάλης Καλοκαιρινός, Αγγέλα Κάραλη, Λεωνίδας Καμπούρογλου, Ελένη Καστρινογιάννη, Μαρία Κοκκίνη, Βασιλική Μπλούκου, Θεόδωρος Μπρουσκομάτης,Φιόνα Μουζακίτη, Κική Περιβολάρη, Γιάννης Πετρής, Νικόλ Σεκαρά, Αγγελική Συμεωνίδη, Νάτασα Χελιώτη-Naga.
Διάρκεια έκθεσης έως 15 Ιανουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 10:30 – 15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:30 – 21:00 και Σάββατο 10:30 – 16:00.
Είσοδος ελεύθερη
Manifactura, Αριστοφάνους 17, Χαλάνδρι. Τηλ: 21 0681 3129.

4. Τo see a block of flats as a cave: Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η έκθεση του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη στην Kalfayan Galleries

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου η ατομική έκθεση του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη στην Kalfayan Galleries, με τίτλο «Τo see a block of flats as a cave». Στην ατομική του έκθεση ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μία πολυσχιδή εγκατάσταση αποτελούμενη από ζωγραφικά έργα, κείμενo και αρχειακό φωτογραφικό υλικό. Ταυτόχρονα η έκθεση συνοδεύεται από μουσικό έργο που παρουσιάζεται και είναι διαθέσιμο ψηφιακά.
Διάρκεια έκθεσης έως 11 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Σάββατο: 11:00 – 15:00. Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00.
Είσοδος ελεύθερη.
Kalfayan Galleries, Χάριτος 11, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ: 2107217679.

5. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα φώτα άναψαν στο ΚΠΙΣΝ: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων12.09.2018

6. Η κλασική κρητική λύρα: Συνομιλία με τον Γιώργο Καλούδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 18:00, παρουσιάζει συνομιλία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καλούδη και θέμα «Η κλασική κρητική λύρα | Γέφυρες ανάμεσα σε δύο κόσμους: διασκευάζοντας, μεταφράζοντας, μεταγράφοντας». Ο Γιώργος Καλούδης κάνει μεταγραφές αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις στα έργα, ώστε να τα προσαρμόσει με τον καλύτερο τρόπο στην ερμηνευτική ιδιαιτερότητα της κλασικής κρητικής λύρας, προσεγγίζοντας με καινούργια ματιά το αρχικό μουσικό κείμενο.
Δευτέρα 6/12, 18:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Κλείστε θέση εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

7. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του: Ατομική έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα στο μουσείο Β&Ε Γουλανδρή12.09.2018

8. Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα: Αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί στη GNO TV

Ένα νέο οπτικοακουστικό αφήγημα βασισμένο στις αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί με τίτλο «Μια βοσκοπούλα αγάπησα»… έρχεται στην GNO TV από τις 16 Νοεμβρίου. Τον χειμώνα του 1875, o Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, γοητευμένος από την αμεσότητα και την ειλικρίνεια των ελληνικών λαϊκών ήχων. Συλλέγει και εκδίδει Τριάντα λαϊκές μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή (1876), παραδίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια για την πρόσληψη της ελληνικής λαϊκής μουσικής από τους Ευρωπαίους μουσικούς, ενώ συγχρόνως θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Εθνικής Σχολής. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/ bijoux de kant. Αρχική ιδέα – Έρευνα – Μουσική οργάνωση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Από 16 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. 
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b