MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζεφ Μπέζος: Ετοιμάζει το πρώτο ιδιωτικό τουριστικό πάρκο στο διάστημα

Το νέο διαστημικό εγχείρημα του Τζεφ Μπέζος ακούει στο όνομα Orbital Reef και υπόσχεται να φιλοξενεί μέχρι 10 ανθρώπους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο καιρό σε ένα διαστημικό πάρκο.

Τα σχέδια ενός καλλιτέχνη για το Orbital Reef. Photo Credits: Blue Origin
Τα σχέδια ενός καλλιτέχνη για το Orbital Reef. Photo Credits: Blue Origin
Monopoli Team

Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας, Τζεφ Μπέζος, ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμα βήμα με την διαστημική του εταιρία Blue Origin. Συγκεκριμένα, έχει ήδη σχεδιαστεί ένα διαστημικό πάρκο το οποίο θα φιλοξενεί πολίτες για μία μοναδική εμπειρία διαμονής στο διάστημα.

Το νέο πλάνο της Blue Origin ονομάζεται Orbital Reef (Τροχιακός Ύφαλος) και σύμφωνα με την εταιρία ο πρωτότυπος αυτός τουριστικός διαστημικός σταθμός θα είναι έτοιμος για εκτόξευση μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Μετά από επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο σταθμός θα είναι ένα «επιχειρηματικό πάρκο μικτής χρήσης» στο διάστημα και θα φιλοξενεί έως και 10 άτομα.

Η υποδομή αυτή στο σχήμα δορυφόρου, θα υποστηρίζει αποτελεσματικά τις προσωπικές ανάγκες του κάθε επισκέπτη και ενοίκου. Έχει σχεδιαστεί να διαθέτει μια ανθρωποκεντρική διαστημική αρχιτεκτονική και να προσφέρει υπηρεσίες και ανέσεις παγκόσμιας κλάσης που θα είναι εμπνευσμένες, πρακτικές και ασφαλείς.

Η Blue Origin δήλωσε ότι ο σταθμός περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα κατασκευαστεί με την συμμετοχή της Sierra Space, της Boeing, της Redwire Space, της Genesis Engineer, καθώς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, θα παρέχει επίσης στους επισκέπτες μια ιδανική τοποθεσία για τα γυρίσματα ταινιών στη μικροβαρύτητα ή  για τη διεξαγωγή προηγμένων ερευνών και είπε ότι θα περιλαμβάνει επίσης και ένα διαστημικό ξενοδοχείο.

Ο σχεδιασμός του Orbital Reef θα έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Photo Credits: Blue Origin

Ο σχεδιασμός του Orbital Reef θα έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Photo Credits: Blue Origin

Το Orbital Reef θα βρίσκεται σε τροχιά 500 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη (λίγο πιο ψηλά από τον ISS) και οι επισκέπτες του θα βλέπουν κάθε μέρα 32 ανατολές και ηλιοβασιλέματα!

Ο ανταγωνισμός και η χρηματοδότηση

Σε μια Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, στελέχη της Blue Origin και της Sierra Space αρνήθηκαν να δώσουν εκτίμηση για το κόστος της κατασκευής, αν και το έργο φαίνεται να εξασφαλίζει μεγάλη χρηματοδότηση από τον Τζεφ Μπέζο, ο οποίος έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτεί την Blue Origin με 1 δισ. δολάρια το έτος.

Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία του Τζεφ Μπέζος και της Blue Origin έρχεται μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες άλλων διαστημικών εταιρειών. Ο ανταγωνισμός είναι πλέον αρκετά μεγάλος και οι καινοτομίες της κάθε εταιρείας είναι αυτές που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Το Orbital Reef αυτή τη στιγμή, ετοιμάζεται να μπει στη δύσκολη διαδικασία της χρηματοδότησης από άλλες εταιρίες και επενδυτές, προσπαθώντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα σχέδια διαστημικών σταθμών που ήδη υπάρχουν και να καταφέρει να εκτοξευθεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε έναν από τους πιο «βρεφικούς» εξωπλανήτες12.09.2018

Πηγή: BBC

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b