MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

ANNNA³ – Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων: Μια χορογραφία ύμνος για το γυναικείο σώμα

Η χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 ένα εξαίσιο δείγμα του πλούσιου χορογραφικού της ρεπερτορίου, αφιερωμένο στο γυναικείο σώμα.

Φωτογραφία: Katja Illner
Φωτογραφία: Katja Illner
Monopoli Team

Μεταμορφώσεις του γυναικείου σώματος, σ’ ένα εκρηκτικό συναισθηματικό και υπαρξιακό χορευτικό τρίο.

Η γεννημένη στη Βρετανία, κυπριακής καταγωγής χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ σε συνεργασία με τον διάσημο συνθέτη και πιανίστα Hauschka και τη Γαλλίδα σχεδιάστρια φωτισμού Caty Olive, παρουσιάζει στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ένα εξαίσιο δείγμα του πλούσιου χορογραφικού της ρεπερτορίου, αφιερωμένο στο γυναικείο σώμα ως τόπο σύνδεσης και αντίστασης, ως τόπο διεκδικούμενο μεταξύ παράδοσης και μελλοντικής ουτοπίας.

Φωτογραφία: Katja Illner

Στο έργο της με τίτλο ANNNA³, τρεις χορεύτριες διανύουν τον χώρο γεμάτες αβεβαιότητα αλλά και τόλμη. Άλλοτε παραδίδονται στα πραγματικά και συμβολικά όρια του σώματος τους και άλλοτε αντιστέκονται σε αυτά, με τρόπο ηρωικό και ρυθμό ιλιγγιώδη, γιορτάζοντας την ελευθερία της σωματικής έκφρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ36 Ελληνικοί Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, από τη Φιλαρμόνια στο Ηρώδειο12.09.2018

Η πολυβραβευμένη χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ διερευνά, με μεταμοντέρνα εργαλεία, τις έννοιες του σώματος, του χρόνου και του χώρου μέσω χορογραφιών, πολυμεσικών εγκαταστάσεων, μουσικής και εικόνας. Έργα της έχουν παρουσιαστεί και φιλοξενηθεί σε θεατρικές σκηνές, εκθεσιακούς χώρους, μουσεία αλλά και υπαίθριους δημόσιους χώρους σε πολυάριθμες πόλεις σε Ευρώπη, Καναδά, Βραζιλία, Κίνα και Νότια Κορέα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Alexandra Waierstall, Horst Weierstall
Κοστούμια: Alexandra Waierstall, Horst Weierstall
Μουσική: Volker Bertelmann / Hauschka
Φωτισμοί: Caty Olive
Χορογραφία: Alexandra Waierstall

Παίζουν: Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Karolina Szymura, Ying Yun Chen

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 25€, Ζώνη Α' 15€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλ. Σωματείων 12€, Ζώνη Β' 10€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλ. Σωματείων 8€, ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλ. Σχολών 5€
Παραστάσεις: Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουνίου στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b