MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μ. Βρετανία: Έρχεται online έκθεση που εξερευνά την εξέλιξη της μάσκας κατά την πανδημία

Μία νέα έκθεση, με τίτλο “Undercover”, για την εξέλιξη της μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξεκινά online, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επιβολή της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους στη Μεγάλη Βρετανία.

Monopoli Team

Μία νέα έκθεση, με τίτλο “Undercover”, για την εξέλιξη της μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξεκινά online στις 11 Μαϊου, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επιβολή της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του Menswear Archive του Πανεπιστήμιου του Westminster. Θα περιλαμβάνει 52 μάσκες σε μία ευρεία γκάμα: από απλές ιατρικές μάσκες, μέχρι τις μάσκες της Αστυνομίας, της ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester FC, του σχεδιαστή Πολ Σμιθ και άλλων brands.

“Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η τέλεια στιγμή να αναλογιστούμε πόσο γρήγορα άλλαξε η σχέση μας με τις μάσκες τους τελευταίους 12 μήνες” δήλωσε ο υπεύθυνος της έκθεσης, Καθηγητής Andrew Groves. “Η στάση του κοινού απέναντι στις μάσκες έχει επίσης αλλάξει τον τελευταίο χρόνο. Αυτό το τόσο απλό αντικείμενο έγινε ένα συμβολικό και αμφιλεγόμενο πράγμα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν γίνει και ένα μέσο ελέγχου του ντυσίματος και της συμπεριφοράς μας” κατέληξε.

Η έκθεση αυτή επιθυμεί να δείξει πώς οι μάσκες μετατράπηκαν από κάτι που είχαμε ανάγκη για την υγεία μας σε fashion statement. “Ο κορονοϊός ανάγκασε τις μάρκες να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μάσκες” ανέφερε ο Καθηγητής Groves, ο οποίος τόνισε ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι μάσκες αποτελούν επίσης κίνδυνο για το περιβάλλον.

Πολλές από τις μάσκες, που περιλαμβάνονται και στην έκθεση, περιλαμβάνουν σλόγκανς που αναφέρονται σε μερικά σημαντικά κινήματα του φετινού χρόνου, όπως το Black Lives Matter, το NHS (βρετανικό ΕΣΥ) και το “true punk” της οργάνωσης Κλιματικής Επανάστασης.

Όσο για το μέλλον της μάσκας; Άλλοι πιστεύουν ότι ήρθαν για να μείνουν, άλλοι -όπως ο Καθηγητής Groves- θεωρούν ότι δεν θα φοριούνται στο μέλλον, καθώς “έχουν συνδεθεί συμβολικά με τραυματικές εμπειρίες και αρρώστιες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Φυσικής Ιστορίας: Σε εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπεται η διάσημη Μπλε Φάλαινα της Νέας Υόρκης12.09.2018

Με πληροφορίες από την Guardian

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b