MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Αποδομημένη black forest από το food blog Food24_skg

    Μία διαφορετική…αποδομημένη black forest για τους λάτρεις των γλυκών.

    Monopoli Team

    Υλικά για το παντεσπάνι:
    • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 30 γρ. κακάο
    • 20 γρ. κορν φλάουρ
    • 170 γρ. ζάχαρη
    • 6 αυγά

    Εκτέλεση:
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
    • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αυγού.
    • Σε ένα τσέρκι ή μια φόρμα του κέικ 24cm τοποθετούμε στην βάση λαδόκολλα και την περνάμε με βούτυρο και αλεύρι.
    • Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
    • Το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα ροδάκινο από το blog food24_skg12.09.2018

    Υλικά για το cremeux σοκολάτας:
    • 100 γρ Γάλα
    • 100 γρ Κρέμα Γάλακτος
    • 35 γρ Γλυκόζη
    • 45 γρ Κρόκο Αυγού
    • 70 γρ Κουβερτούρα
    • 40 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος

    Εκτέλεση:
    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γλυκόζη με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
    • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα στο μπολ με τον κρόκο και τη γλυκόζη, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
    • Επαναφέρουμε το μείγμα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 82C βαθμούς.
    • Μόλις φτάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία αποσύρουμε από την φωτιά, τη μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με τις σοκολάτες και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν.
    • Ιδανικά περνάμε από σίτα.
    • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 12 ώρες.

    Υλικά για το κρακ σοκολάτας:
    • 100 γρ. γλυκόζη
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 50 γρ. κουβερτούρα

    Εκτέλεση:
    • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη γλυκόζη με τη ζάχαρη να βράσουν και να φτάσουν τους 150C βαθμούς.
    • Έπειτα εκτός φωτιάς προσθέτουμε την σοκολάτα και με γρήγορες κινήσεις την απλώνουμε σε μια λαδόκολλα, όσο πιο λεπτά γίνεται.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.
    • Μόλις σφίξει το σπάμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει σκόνη.
    • Βάζουμε την σκόνη σε ένα κόσκινο και την απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ώστε να μην φαίνεται καθόλου η λαδόκολλα.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 4-5 λεπτά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σπάμε στα κομμάτια που επιθυμούμε.

    Υλικά για την κρέμα με άγριο βύσσινο:
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
    • 25 γρ. ζάχαρη
    • 1-2 κ.σ. σιρόπι βύσσινο (εμείς χρησιμοποιήσαμε γλυκό κουταλιού The Garden)

    Εκτέλεση:
    • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
    • Την μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ.

    Υλικά για το σιρόπι:
    • 150 γρ. νερό
    • 150 γρ. ζάχαρη

    Εκτέλεση:
    • Προσθέτουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.

    Για τη σύνθεση:
    • Παντεσπάνι
    • Γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο
    • Κρέμα με σιρόπι Βύσσινο
    • Κρακ Σοκολάτας
    • Χώμα Λευκής Σοκολάτας
    • Σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο
    • Φύτρες Καπουτσίνο

    Διαβάστε περισσότερες συνταγές του food blog Food24_skg εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanana bread από το blog food24_skg12.09.2018

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast