ΣΥΝΤΑΓΗ
Αποδομημένη black forest από το food blog Food24_skg
Μία διαφορετική…αποδομημένη black forest για τους λάτρεις των γλυκών.
Monopoli Team
01.03.2021
Υλικά για το παντεσπάνι:
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 170 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αυγού.
- Σε ένα τσέρκι ή μια φόρμα του κέικ 24cm τοποθετούμε στην βάση λαδόκολλα και την περνάμε με βούτυρο και αλεύρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα ροδάκινο από το blog food24_skg12.09.2018
Υλικά για το cremeux σοκολάτας:
- 100 γρ Γάλα
- 100 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 35 γρ Γλυκόζη
- 45 γρ Κρόκο Αυγού
- 70 γρ Κουβερτούρα
- 40 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γλυκόζη με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα στο μπολ με τον κρόκο και τη γλυκόζη, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
- Επαναφέρουμε το μείγμα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 82C βαθμούς.
- Μόλις φτάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία αποσύρουμε από την φωτιά, τη μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με τις σοκολάτες και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν.
- Ιδανικά περνάμε από σίτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 12 ώρες.
- 100 γρ. γλυκόζη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη γλυκόζη με τη ζάχαρη να βράσουν και να φτάσουν τους 150C βαθμούς.
- Έπειτα εκτός φωτιάς προσθέτουμε την σοκολάτα και με γρήγορες κινήσεις την απλώνουμε σε μια λαδόκολλα, όσο πιο λεπτά γίνεται.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.
- Μόλις σφίξει το σπάμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει σκόνη.
- Βάζουμε την σκόνη σε ένα κόσκινο και την απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ώστε να μην φαίνεται καθόλου η λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 4-5 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σπάμε στα κομμάτια που επιθυμούμε.
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1-2 κ.σ. σιρόπι βύσσινο (εμείς χρησιμοποιήσαμε γλυκό κουταλιού The Garden)
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Την μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ.
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- Προσθέτουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
- Παντεσπάνι
- Γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο
- Κρέμα με σιρόπι Βύσσινο
- Κρακ Σοκολάτας
- Χώμα Λευκής Σοκολάτας
- Σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο
- Φύτρες Καπουτσίνο
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του food blog Food24_skg εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanana bread από το blog food24_skg12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Για ποια μορφή καρκίνου θα αυξηθούν οι διαγνώσεις στο άμεσο μέλλον;
Προτεραιότητα η άμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες
Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 18 Απριλίου
Embrace Empathy στο Μουσείο Βορρέ: Η Τέχνη του να σκέφτεσαι σαν Βουνό
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 18 Απριλίου
Άλμπερτ Αϊνστάιν: Μαθήματα ζωής από μία εκκεντρική ιδιοφυία
Bark Air: Μια νέα αεροπορική εταιρεία αφιερωμένη στα κατοικίδια απογειώνεται τον Μάιο
Οι πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί για το 2024, σύμφωνα με την Google
Το σχέδιο του δισεκατομμυριούχου για να επαναφέρει τον… Τιτανικό
Eurovision 2024: Ποιες είναι οι Alyona Alyona και Jerry Heil πίσω από το φαβορί της Ουκρανίας;