MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λονδίνο: Ένας νέος, δημόσιος κήπος θα αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του Covid-19

Ένας νέος, δημόσιος κήπος πρόκειται να δημιουργηθεί στο Queen Elizabeth Olympic Park, στο ανατολικό Λονδίνο, με σκοπό να τιμήσει τους εργαζόμενους που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, καθώς και τα θύματα του Covid-19.

Monopoli Team

Ένας νέος κήπος, ανοιχτός για το κοινό, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Queen Elizabeth Olympic Park όπου θα είναι αφιερωμένος σε όλα τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη του Λονδίνου.

Ο κήπος θα αποτελείται από 33 ανθισμένα δέντρα, καθένα από τα οποία θα αντιπροσωπεύει τους διαφορετικούς δήμους της πρωτεύουσας και τον καταστροφικό αντίκτυπο του Covid-19 σε αυτούς.

Τα είδη των δέντρων έχουν επιλεγεί πολύ συγκεκριμένα, καθώς η φετινή περίοδος άνθησης συνέπεσε με την έναρξη του πρώτου lockdown, ενώ πρόκειται να φυτευτούν σχηματίζοντας τρεις κύκλους στη βόρεια πλευρά του πάρκου, στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ανακοίνωσε τα σχέδια της πόλης για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κήπου, που θα λειτουργεί σαν ένα είδος «μνημείου», όπου σε αυτόν οι άνθρωποι θα μπορούν να «προβληματιστούν σχετικά με την πανδημία», όπως δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Θα αποτελεί μία μόνιμη υπενθύμιση για τις ζωές που έχουν χαθεί, ένα αφιέρωμα σε κάθε βασικό εργαζόμενο και ένα σύμβολο του πώς οι Λονδρέζοι συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της κρίσης». 

Υπενθυμίζεται πως το Queen Elizabeth Olympic Park, στο Στράτφορντ, χτίστηκε αρχικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και από τότε έχει εξελιχθεί σε δημόσιο χώρο.

Πηγή: bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαρίσι: Δίνεται το «πράσινο φως» για την αναμόρφωση της Champs-Élysées σε έναν «εντυπωσιακό κήπο»12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b