MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 26 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 13 Ιανουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα 13 Ιανουαρίου 2021.

Online
Βασίλης Βαρβαρέσος  και Αλεξία Μουζά - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»: Μονόλογος με τον Τάσο Ιορδανίδη

Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, θα προβληθεί online, από τις 17 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 17 Ιανουαρίου 2021, μέσω viva.gr. Στον ρόλο του Τζο, ο Τάσος Ιορδανίδης . Ο Τζο είναι ο απλός ανώνυμος στρατιώτης που χάνει τα μέλη του, αλλά εξακολουθεί να αναπνέει, να σκέφτεται και να αγαπά όπως πριν. Οδηγίες για την παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Τετάρτη 13/12
Διαθέσιμη έως 17/1 στις 23:59
Εισιτήριο: 5€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Πυραμίδες» – Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης διαθέτει online το web έργο του Ανδρέα Φλουράκη, «Πυραμίδες». «Οι Πυραμίδες είναι μικρές ιστορίες ζωής και θανάτου. Απαρτίζονται από μονολόγους ίδιας διάθεσης που γράφτηκαν κατ’ εξοχήν στους μήνες του εγκλεισμού.(…) Οι χαρακτήρες του έργου είναι κι αυτοί μουδιασμένοι από την εποχή μας, (…), που τους αποσυντονίζει, (…) και συχνά τους οδηγεί σε δράσεις απόλυτες και ακραία λυτρωτικές.». Παίζουν: Ντάνη Γιαννακοπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Λένα Κιτσοπούλου, Ιωάννα Μαυρέα, Μανώλης Μαυροματάκης, Φαίη Ξυλά, Δημήτρης Πασσάς, Μιχάλης Σαράντης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκος Χατζόπουλος. Σκηνοθεσία: Διαμαντής Καραναστάσης.

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη όλο το 24ώρο

Εισιτήριο: 7€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

Η παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», βασισμένη στο αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς και σε σκηνοθεσία – διασκευή Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, είναι διαθέσιμη για on demand online προβολή, έως τις 17 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας inplayer.com/apriori/. Ο πλούσιος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ , ο οποίος μισεί κυριολεκτικά τα Χριστούγεννα, βιώνει μέσα σε μία μόνο νύχτα, μία αποκάλυψη τρομαχτική, μα συνάμα τόσο λυτρωτική. Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μπάζας, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αλεξία Στολιδάκη κ.α. Οδηγίες για την παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη όλο το 24ώρο

Τιμή εισιτηρίου: 9€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν):

Άλλες ελληνικές παραστάσεις
  • Τα online Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ολοκληρώνονται την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, στις 17:00, με «Το Μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας», το διήγημα του Νεοκλή Γαλανόπουλου, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη.
  • Τριάντα οκτώ ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έντυσαν με τις φωνές τους, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Δρόσου, το μνημειώδες έργο της «Οδύσσειας», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
  • Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη, online, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art .
  • Το 2ο solo show του Stand-Up Comedian Λάμπρου Φισφή, «Δές το Θετικό», συνεχίζει τον κύκλο του στο διαδίκτυο με on demand προβολές, κάθε μέρα στις 21:00, έως τις 17 Ιανουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» ανεβαίνει στην σκηνή του eStage.gr, από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30. Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου «Αδελφοί Καραμάζοφ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
  • Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος» διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.
  • Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν διαθέτει, σε podcast, το audio έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Αυτοί που Κοιτούν» , με τους Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη και Νίκο Στεργιώτη (δωρεάν).
  • Παράλληλα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαθέτει, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση, την παράσταση «Τα Βραβεία μου». Θεατρική μεταφορά του έργου του Αυστριακού Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου.

Τετάρτη 13/1

«Όπως σας αρέσει» – Shakespeare’s Globe

H on demand διαδικτυακή πλατφόρμα του Shakespeare’s Globe μας προσφέρει μερικές από τις αρτιότερες παραγωγές του θιάσου. Παρακολουθήστε την παράσταση «Όπως σας αρέσει» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Thea Sharrock. Η Ροζαλίντα, κόρη ενός εξόριστου δούκα, ερωτεύεται τον Ορλάντο, ωστόσο, εξορίζεται από τον σφετεριστή θείο της και μαζί με την ξαδέρφη της Σήλια ξεκινάει να αναζητήσει τον πατέρα της στο δάσος των Αρδεννών. Εκεί ξανασυναντάει τον Ορλάντο και μεταμφιεσμένη ως αγόρι του δίνει συμβουλές για τον έρωτα. Παίζουν: Naomi Frederick, Jack Laskey, Laura Rogers κ.α.

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Τιμή ενοικίασης: 5.99£ | Απαραίτητη η εγγραφή
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Hamlet» – Maxim Gorki Theater

Το Maxim Gorki Theater παρουσιάζει την Τετάρτη 13 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, στις 20:30 (ώρα Ελλάδος), μέσω live streaming, μια νέα εκδοχή του «Hamlet» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Christian Weise. Μια τραγωδία βίας, διαφθοράς, εκδίκησης και εξαπάτησης, που επικεντρώνεται σε ζητήματα όπως η θρησκεία, ο θάνατος, η φιλοσοφία, οι ενοχές και η οποία μεταφέρεται, χρονικά, στην μόλις επανενωμένη Γερμανία. Παίζουν: Svenja Liesau, Dominic Hartmann, Kenda Hmeidan, Ruth Reinecke, κ.α.

Τετάρτη 13/1 | 20:30 (ώρα Ελλάδος)
Εισιτήριο: Από 5€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγκαίνια για την Ερευνητική Σκηνή του Εθνικού με… παραφωνίες12.09.2018

Παιδικό Θέατρο

«Dick Whittington» – National Theatre at Home

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ανανέωσε για τον μήνα Ιανουάριο τις διαθέσιμες παραστάσεις για ενοικίαση μέσω της on demand διαδικτυακή πλατφόρμας National Theatre at Home. Παρακολουθήστε την παράσταση «Dick Whittington», ολοκαίνουρια διασκευή του κλασικού βρετανικού παραμυθιού από τους Jude Christian και Cariad Lloyd. Ο Dick Whittington και οι φίλοι του ξεκινούν μια περιπέτεια για να σώσουν τον αληθινό πνεύμα του Λονδίνου, σε μια ξεκαρδιστική παράσταση για όλη την οικογένεια. Σκηνοθεσία: Ned Bennett. Παίζουν: Khalid Daley, Dickie Beau, Amy Booth-Steel κ.α.

Τετάρτη 13/1 | Διαθέσιμη έως 22/2
Τιμή ενοικίασης: 9.34€ | Νοικιάστε την ταινία εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ο Ραφτάκος των Λέξεων» – Ομάδα «Μικρός Νότος»

Από τις 19/12/2020 έως και τις 25/1/2021 μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση «O Ραφτάκος των λέξεων», μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices. ‘Ενα σύγχρονο παραμύθι, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου.

Τετάρτη 13/1 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Εισιτήριο: 11€, 22€, 26-38€ | Αγορά Εισιτηρίου εδώ.
Για να δείτε την παράσταση και για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παιδικές παραστάσεις:
  • Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» θα είναι διαθέσιμη, έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.
  • Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης θα είναι διαθέσιμη, έως τις 13 Ιανουαρίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.

Τετάρτη 13/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τζένη Καρέζη μέσα από πέντε εμβληματικούς ρόλους της12.09.2018

Μουσικό Θέατρο

«Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια» – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, σε online streaming, την μουσικοθεατρική παράσταση «Βραδιάζει κυρία Γαλάτεια», σε κείμενο Μιχάλης Πιτένης και σκηνοθεσία Στέλιου Χλιαρά. Με φόντο τη νυχτερινή ζωή της δεκαετίας του ’80,  η Γαλάτεια, μια λαϊκή τραγουδίστρια παγωμένη στο χρόνο, αφηγείται γεγονότα που τη σημάδεψαν, ερμηνεύει τραγούδια που την όρισαν, θυμάται έρωτες που ξεθώριασαν, ξεθάβει όνειρα που χάσανε το δρόμο τους… Τη Γαλάτεια, ερμηνεύει μια καλλιτέχνιδα που έγραψε ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχή, η Καίτη Τσιμπέρη, γνωστή με το ψευδώνυμο «Μαζόχα».

Τετάρτη 13/1 | 19:00
Δωρεάν | Διαθέσιμο για 24 ώρες
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Θαΐς» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δωρεάν διαδικτυακές προβολές σημαντικών παραγωγών της με ένα αφιέρωμα στη σπουδαία σοπράνο Renée Fleming. Σειρά έχει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 η όπερα «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ. Μια παραγωγή του 2018 σε μουσική διεύθυνση Jesús López-Cobos και σκηνοθεσία John Cox. Η Renée Fleming, εδώ, στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο της πληθωρικής, πολυζήτητης εταίρας της οποίας οι δρόμοι διασταυρώνονται με έναν ασκητή μοναχό (Thomas Hampson), που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον θεό. Τα κοστούμια της Θαΐδος σχεδιασμένα από τον διάσημο σχεδιαστή Christian Lacroix.

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ.

«Το Λυκόφως των Θεών» – Κρατική Όπερα της Βιέννης

H Κρατική Όπερα της Βιέννης, στο πλαίσιο των online προβολών δημοφιλών παραγωγών της, παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Το Λυκόφως των Θεών» από την τετραλογία «Το Δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ». Μια παραγωγή του 2016, σε μουσική διεύθυνση Adam Fischer και σκηνοθεσία Sven-Eric Bechtolf. Ζήγκφριντ και Μπρουνχίλντε. Το ιδανικό μυθικό ζευγάρι. Στο τελευταίο μέρος αυτού του επικού ταξιδιού, καθώς ο Ζήγκφριντ ξεκινάει για νέες ηρωικές περιπέτειες, δίνει στη Μπρουνχίλντε το μαγικό δαχτυλίδι της απόλυτης εξουσίας ως δείγμα της αγάπης τους. Όταν συναντιούνται ξανά, εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα, ενώ ορκίζεται ότι δεν έχει δει ποτέ την Μπρουνχίλντε. Παίζουν: Christian Franz, Linda Watson, Eric Halfvarson κ.α.

Τετάρτη 13/1 | 20:00 (ώρα Ελλάδος)
Δωρεάν | Απαιτείται εγγραφή
Δείτε την παράσταση εδώ.

Trouble in Tahiti – Opera North

Η Opera North προσφέρει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω του επίσημου ψηφιακού καναλιού της στο youtube, την όπερα του Λέοναρντ Μπερνστάιν «Trouble in Tahiti», σε σκηνοθεσία Matthew Eberhardt και μουσική διεύθυνση Tobias Ringborg. Σε κάποια προάστια την δεκαετία του 1950, ο Sam και η Dinah φαινομενικά έχουν την τέλεια ζωή, στο τέλειο μικρό λευκό σπιτάκι τους. Όμως η όλο και αυξανόμενη αποστασιοποίηση μεταξύ τους φανερώνει ένα κοινό αίσθημα ότι έχουν παγιδευτεί σε μια ζωή που μετατράπηκε σε ψέμα. Παίζουν: Wallis Giunta, Quirijn de Lang κ.α.

Τετάρτη 13/1 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο/
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Αντρέα Σενιέ» – Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει, έως τις 7 Φεβρουαρίου 2021, για on demand διαδικτυακή παρακολούθηση την όπερα του Ουμπέρτο Τζορντάνο «Αντρέα Σενιέ». Ο ποιητής Αντρέα Σενιέ εκφράζει την οργή του για τη διαφθορά της κυβέρνησης του Λουδοβίκου ΣΤ΄και τη φτώχια που μαστίζει τη Γαλλία, εμπνέοντας τον υπηρέτη και επίδοξο επαναστάτη Carlo Gérard να παραιτηθεί. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της «Βασιλείας του Τρόμου», όταν και ο ποιητής συλλαμβάνεται, ο Gérard αντιλαμβάνεται ότι έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον άνθρωπο που κάποτε τον ενέπνευσε.  Μουσική Διεύθυνση: Antonio Pappano. Παίζουν: Jonas Kaufmann, Eva-Maria Westbroek, Željko Lučić κ.α.

Τετάρτη 13/1 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Εισιτήριο: 2.76€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου
  • Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision προσφέρει, για online παρακολούθηση, έως τις 5 Μαΐου 2021, την πρώτη οπερατική προσπάθεια του τρααγουδιστή/τραγουδοποιού Rufus Wainwright, «Prima Donna», εμπνευσμένη από την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας.
  • Από της 25 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάμαλα Χάρις: Το εξώφυλλο για τη Vogue που προκάλεσε αντιδράσεις12.09.2018

Χορός

«Η Λίμνη των Κύκνων» – Russian Ballet Theater

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών,  «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε online το φημισμένο The Moscow Ballet – Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας. Την παράσταση θα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε online, μέσω της πλατφόρμας viva.gr σε on demand προβολές, από τις 19 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Εισιτήρια: 10€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μουσική

Βασίλης Βαρβαρέσος  και Αλεξία Μουζά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Online

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, τις 20:30, δωρεάν διαδικτυακό ρεσιτάλ για δύο πιάνα, με τον Βασίλη Βαρβαρέσο και την Αλεξία Μουζά. Οι δύο διακεκριμένοι σολίστ θα ερμηνεύσουν τις «Παραλλαγές σε ένα θέμα του Haydn, έργο . 56b» του J. Brahms, τη «Σουίτα αρ. 2, έργο 17» του  S. Rachmaninoff και την «Φαντασία για δύο πιάνα» από την όπερα «Porgy and Bess» τoυ G. Gershwin, σε διασκευή Percy Grainger.

Τετάρτη 13/1 | 20:30
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Συναυλία MOYSA – Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Online

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 17:00, δωρεάν διαδικτυακή συναυλία της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μουσική διεύθυνση Θοδωρή Παπαδημητρίου. Η μουσική εκδήλωση θα περιλαμβάνει έργα των Gustav Holst και Alexandre Desplat, καθώς και έργα έων συνθετών βραβευμένα στο διαγωνισμό «Πάθη-Πλανήτης-Άγγιγμα». Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Τετάρτη 13/1 | 17:00
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Σινεμά

«Δύο ζωές» του Βαγγέλη Νάκη Online

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του (PSDM Athens) σε συνεργασία με τον Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Δύο ζωές», για να τιμήσουν την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού. Η μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη: Στην επίσημη σελίδα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98.Στην επίσημη σελίδα της ομάδας PSDM Athens στο Youtube: PSDM Athens . Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας PSDM Athens: https//psdm.gr. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού στο Facebook: Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the child. H ιστορία ενός εφήβου, ο οποίος διαγιγνώστηκε με κακοήθεια και δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο και γίνεται άμεσος παραλληλισμός με τον αγώνα που έδωσε πριν 25 χρόνια ο Ανδρέας Γιαννόπουλος. Σκηνοθεσία: Σωκράτης Πάτσος. Πρωταγωνιστούν: Μαριάν Μαξίν και Άγγελος Ατσαλάκης.

Τετάρτη 13/1
Δωρεάν
Δείτε την ταινία εδώ.

Φεστιβάλ

3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Online

Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η μουσική του λόγου», έρχεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν, online, πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, στις 21:30, πρεμιέρα για την «Κυρία του σεληνόφωτος, έργο 41» του Γιώργου Σισιλιάνου, σε σκηνοθεσία Κώστα Αθουσάκη.

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη έως τις 6/2
Δωρεάν
Δείτε το βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε αφορμή το ‘21: 52 προσωπικότητες μιλούν για το ‘21, μέσα από μια σειρά βίντεο στο blod.gr12.09.2018

Εκθέσεις

Dante Istoriato – Γκαλερί Ουφίτσι
Online

Dante Istoriato – Γκαλερί Ουφίτσι

88 σπάνια σκίτσα εμπνευσμένα από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη εκτίθενται σε μια δωρεάν εικονική έκθεση της γκαλερί Ουφίτσι, η οποία εγκαινιάζει τους ετήσιους εορτασμούς της Ιταλίας για την 700η επέτειο θανάτου του εμβληματικού ποιητή. Πρόκειται για σκίτσα του 16ου αιώνα, δημιουργημένα από τον Αναγεννησιακό καλλιτέχνη Federico Zuccari. Ο Dante Alighieri, γνωστός ως ο πατριάρχης της ιταλικής γλώσσας, γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1265 και πέθανε στη Ραβένα το 1321. Το επικό ποίημα του «Θεία Κωμωδία» είναι διαιρεμένο σε τρία μέρη και εξιστορεί το «ταξίδι» ενός προσκυνητή μέσα από την κόλαση, το καθαρτήριο και τον παράδεισο.

Τετάρτη 13/1
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ.

Εκδηλώσεις

Με αφορμή το ‘21 – Ίδρυμα Μποδοσάκη
Online

Από 12/1 ως 30/3 «Με Αφορμή το ’21» μιλούν οι: Νίκος Αλιβιζάτος, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Βούλγαρης, Λευτέρης Λαζάρου, Μαρία Ευθυμίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Εβίτα Αράπογλου, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αρίστος Δοξιάδης, Σοφία Μπεκατώρου, Τάσος Γιαννίτσης, Σταύρος Ζουμπουλάκης

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

Τετάρτη 13/1 | Διαθέσιμο όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε το 1ο βίντεο εδώ.

«Γραμμή του Ορίζοντος: Μεταμφιέσεις» Online

Η σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών «Μεταμφιέσεις», εμπνευσμένη από το εμβληματικό έργο «Η Γραμμή του Ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος», συνεχίζεται τον Ιανουάριο. Ξεχωριστοί καλεσμένοι παραδίδουν κάθε Τετάρτη απόγευμα, μέσω της ιστοσελίδας grammiorizontos.com, μια δική τους εκδοχή της «Γραμμής του Ορίζοντος», μια διαφορετική ηχητική ξενάγηση στο μαγικό της σύμπαν. Σειρά έχει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 19:30, η ηθοποιός/σκηνοθέτις Νάνσυ Μπούκλη.

Τετάρτη 13/1 | 19:30
Εισιτήριο: 3€ | Αγοράστε εισιτήρια εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θέατρο Τέχνης – «Χρόνια Πολλά με Έλληνες Ποιητές» Online

Ανακαλύψτε τη σειρά μικρών, χειροποίητων videos «Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές»: κάθε μέρα της εορταστικής περιόδου, ένας καλλιτέχνης-συνεργάτης του Θεάτρου Τέχνης διαβάζει το «εορταστικό» ποίημα ενός μεγάλου Έλληνα ποιητή των τελευταίων 200 χρόνων.

Τετάρτη 13/1
Δωρεάν
Δείτε τα βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκες του Παπαδιαμάντη: Η παράσταση του Πέτρου Ζούλια σε online streaming12.09.2018

«Μετακίνηση 7» – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Online

«Μετακίνηση 7» – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η online καλλιτεχνική δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, «Μετακίνηση 7», μια σειρά βίντεο σκηνοθετημένων από τον Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών ολοκληρώνεται με τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» της Άντζελας Μπρούσκου. (…) «Σήμερα όμως σπάνιο δώρο μιας ζεστής Κυριακής, μια μετακίνηση στην αγκαλιά της πόλης. Μιας πόλης που άλλοτε με θυμώνει κ άλλοτε με κάνει ευτυχισμένη…Γίνομαι αόρατη καθώς παραδίνομαι κι εγώ στα σκοτάδια της, στα σκουπίδια της, στις αντανακλάσεις του φωτός της.»

Τετάρτη 13/1
Διαθέσιμη όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το βίντεο της δράσης εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b