MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εθνική πινακοθήκη του Λονδίνου: Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση “Artemisia”

Μπορείτε και εσείς να δείτε την έκθεση για την Artemisia Gentileschi από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, με την συνοδεία της επιμελήτριας Letizia Treves, από την άνεση του σπιτιού σας με μόλις 8 ευρώ χρέωση.

author-image Αναστασία Χαμαμτζόγλου

Η έκθεση

Η έκθεση “Artemisia” στην εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου παραμένει κλειστή σύμφωνα με το δεύτερο εθνικό lockdown σε ολόκληρη την Αγγλία. Παρόλα αυτά η Εθνική Πινακοθήκη βρήκε ένα νέο και δημιουργικό τρόπο ροής εσόδων. Προσφέρει στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθήσει ενα virtual tour της έκθεσης έναντι μόλις 8 ευρώ. Η επιμελήτρια της έκθεσης Letizia Treves, μια παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονας στους ιταλικούς πίνακες, μας ξεναγεί στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στην Artemisia Gentileschi.

Το διαδικτυακό tour της έκθεσης διαρκεί τριάντα λεπτά ενώ θα είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση, στο λογαριασμό σας, για 48 ώρες. Η έκθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου του 2021.

Η Letizia Treves δήλωσε: “Αν και αυτή η ταινία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία του να δούμε την έκθεση αυτοπροσώπως στην Εθνική Πινακοθήκη, θα μας επιτρέψει να μοιραστούμε την ιστορία και τους πίνακες της Αρτεμισίας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ιδίως αυτούς που δεν μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση τώρα” 

30 έργα της καλλτέχνιδας (1593-1654 ή μεταγενέστερα), έχουν δανειστεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου για αυτή την έκθεση. Περισσότερα από τα μισά έργα προέρχονται από Ιταλούς δανειστές. Η έκθεση χρηματοδοτείται από πολλούς υποστηρικτές, όπως το Google Arts & Culture και το J Paul Getty Jr Charitable Trust.

Artemisia Gentileschi

Η Artemisia Gentileschi θεωρείται μέχρι και σήμερα ως η κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνης της Mπαρόκ περιόδου (1600-1750). Κόρη του γνωστού καλλιτέχνη Orazio Gentileschi, η Artemisia παρά τις αντιξοότητες της εποχής και τα στερεότυπα γύρω απο την ιδέα γυναικών καλλιτεχνών κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της στην ιστορία της τέχνης. Ήταν μια εξαιρετική ζωγράφος που προκαλούσε το κοινό της εποχής της και αψηφούσε τις συμβάσεις και τους περιορισμούς που έθετε η κοινωνία πάνω της. Συνήθιζε να ζωγραφίζει θέματα που μέχρι τότε ζωγραφίζονταν από μόνο από άνδρες καλλιτέχνες και απευθύνονταν αποκλειστικά σε ένα ανδρικό κοινό.

Judith Beheading Holofernes, 1614–1620, Artemisia Gentileschi

Επιπλέον Πληροφορίες

Το φιλότεχνο κοινό έχει την δυνατότητα επίσης να παρακολουθήσει ένα μικρό απόσπασμα σε βίντεο της έκθεσης απο την Art Newspaper. Οι πιστοί υποστηρικτές της Artemisia’s Gentileschi μπορούν να ακούσουν ενα podcast για την έκθεση με περισσότερες πληροφορίες, επίσης από την Art Newspaper.

Για να κλείσετε το εισιτήριο σας καθώς και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, μπείτε ΕΔΩ

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b