MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DESIGN

5 σειρές για τη διακόσμηση και το design που ξεχωρίσαμε στο Netflix

5 προτάσεις με σειρές του Netflix σχετικές με το design και την εσωτερική διακόσμηση για όλους εσάς που σκέφτεστε μια καριέρα στον κλάδο του σχεδιασμού αλλά και για εσάς που απλά απολαμβάνετε να τις βλέπετε.

Αναστασία Χαμαμτζόγλου | 20.11.2020

Το Netflix είναι γεμάτο με σειρές σχετικά με το σχεδιασμό, τους εσωτερικούς χώρους και την αρχιτεκτονική. Πολλές απο αυτές δεν αποσκοπούν σε κάτι πέρα απο την διασκέδαση του κοινού. Μερικές όμως, δίνουν τροφή για σκέψη και ωθούν σε στοχασμό για μια καριέρα στον χώρο του σχεδιασμού ή προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές για ερασιτέχνες.

Εντοπίσαμε τις 5 σειρές του Netflix που αξίζει να δείτε:

1. Abstract – The Art of Design

Μία από τις πιο γνωστές και διαδεδομένες σειρές του Netflix σχετικά με τον χώρο του design. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ προσφέρει μια εις βάθος εικόνα του πολύπλευρου κόσμου του σχεδιασμού. Μαθαίνετε για το σχεδιασμό μέσα από τα μάτια και την εμπειρία μερικών από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές και καλλιτέχνες της εποχής μας.

Η σειρά ξεκίνησε το 2017 με την 1η σεζόν της που αποτελείται απο 8 επεισόδια και συνεχίστηκε το 2019 με μία 2η σεζόν 6 επεισοδίων. Στο σύνολο της, η σειρά εξερευνά διαφορετικά και πρωτότυπα πεδία σχεδιασμου από εσωτερικούς χώρους και σχεδιασμό υποδημάτων μέχρι τη σύγχρονη τέχνη και τη βιο-αρχιτεκτονική.

Η αφήγηση της σειράς είναι ένας από τους λόγους που αξίζει να την δείτε. Στόχος της είναι να αποδείξει ότι ο σχεδιασμός είναι γύρω μας, ακόμα κι αν συχνά περνάει απαρατήρητος.

2. Dream Home Makeover

Από τις ολοκαίνουργιες σειρές του Netflix, έκανε πρεμιέρα με την 1η σεζόν της μόλις τον Οκτώβριο του 2020. Ήδη έχει προγραμματιστεί η 2η σεζόν που θα είναι επίσης διαθέσιμη στον ιστότοπο μέχρι το τέλος του 2020. Σε αυτήν τη σειρά 6 επεισοδίων, οι Shea και Syd McGee, ιδρυτές του Studio McGee, αναλύουν λεπτομερώς μερικά απο τα project τους συμπεριλαμβανομένου και του δικού τους σπιτιού. Συνδυάζουν την επαγγελματική και προσωπική τους εμπειρία συμβάλλοντας στην συλλογή χρήσιμων πληροφοριών.

Αν ενδιαφέρεστε για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, θα συγκεντρώσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης ενός νέου έργου. Επικεντρωθείτε στις πρακτικές υποδείξεις και τα hacks που μπορείτε να εκμεταλλευτείται και εσείς βλέποντας φωτογραφίες απο το “πρίν” και το “μετά”  όλων των project που αναλύονται. Αν το όνειρό σας είναι να ακολουθήσετε μια καριέρα στον χώρο της εσωτερική διακόσμησης αξίζει πραγματικά να δείτε αυτή την σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 εμβληματικά designs εσωτερικών χώρων σε διάσημες ταινίες12.09.2018

3. Interior Design Masters

Σε αυτή την σειρά, 10 επίδοξοι  σχεδιαστές εσωτερικών χώρων από το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλούνται σε κάθε επεισόδιο να σχεδιάσουν έναν διαφορετικό χώρο με φαντασία. Κάθε φορά οι κριτές αναλύουν λεπτομερώς το έργο του κάθε σχεδιαστή και επιλέγουν ποίοι θα μείνουν και ποιός θα αποχωρήσει.

Πρόκειται για μια ρεαλιστική σειρά όπου οι διαγωνιζόμενοι ωφελούνται και στην πορεία της σειράς είναι εμφανής η προσωπική ανάπτυξη τους. Οι εσωτερικοί σχεδιαστές ανταγωνίζονται για ένα συμβόλαιο συνεργασίας με ένα απο τα κορυφαία ξενοδοχεία του Λονδίνου.

4. Restaurants on the Edge

Ακόμα μία καινούργια σειρά του Netflix με 2 σεζόν. Αν σας ενδιαφέρει ο σχεδιασμός για εμπορικούς χώρους, αυτή η σειρά είναι για εσάς. Συνδυάζει τον χώρο του φαγητού και της εστίασης με τον χώρο το σχεδιασμού. Τρείς ειδικοί ταξιδεύουν στον κόσμο με σκοπό να αναβιώσουν μη επιτυχημένα εστιατόρια συνδέοντας τα με την τοπική τους κουλτούρα.

Επισκέπτονται ανεπάντεχα τα επιλεγμένα εστιατόρια και συνατιούνται με τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να κατανοήσουν ποιά είναι τα προβλήματα που στην συνέχεια καλούνται να επιλύσουν. Ασχολούνται με την εσωτερική διακόσμηση των χώρων σε συνδυασμό όμως με την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου που έχουν επισκεφτεί. Δεν είναι όσο εύκολο νομίζουμε να φανταστεί κανείς μια νέα εμφάνιση για τον χώρο στον οποίο εργάζεται ή ζεί. Αν ενδιαφέρεστε να ανακαινίσετε τον χώρο σας, επαγγελματικό και μη, η σειρά σίγουρα θα σας βοηθήσει.

5. Tiny House Nation

Η σειρά αυτή, αποτελείται απο 2 σεζόν 7 επεισοδίων η κάθε μία. Οι ειδικοί John Weisbarth και Zack Giffin ταξιδεύουν στην Αμερική προκειμένου να συμβουλέψουν οικογένειες για την κατασκεύη μικρών χώρων. Τα σπίτια αυτά δεν ξεπερνάνε τα 50 τετραγωνικά μέτρα. Οι παρουσιαστές ωστόσω βοηθούν τις οικογένειες που ζουν εκεί να δημιουργήσουν υπέροχους χώρους διαμονής.

Η σειρά έχει πολλά να προσφέρει. Κυρίως για όσους ενδιαφέρονται να διακοσμήσουν το σπίτι τους με έναν τρόπο ικανοποιητικό τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά, αλλά δεν έχουν την άνεση του χώρου. Παρουσιάζονται πολλές έξυπνες λύσεις εξοικονόμησης χώρου. Προφανώς θίγεται και το ζήτημα της υπερκατανάλωσης, καθώς ένα σπίτι δεν χρειάζεται τίποτα πέρα απο τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να είναι cosy, χρηστικό και καλόγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ρόλοι του Άνταμ Ντράιβερ που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b