MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η εφαρμογή Co-Aps έρχεται να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στις δημόσιες συγκοινωνίες

Η εφαρμογή Co-Aps, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, κάνοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο ασφαλείς για όλους τους πολίτες.

Πηγή: helenadialyenglish.com
Monopoli Team

Η πανδημία του κορονοϊού τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο έχει προκαλέσει σοβαρή διεθνή κρίση. Η καθημερινότητα όλων των ανθρώπων έχει αλλάξει και οι συνεχείς νέες ειδήσεις που προκύπτουν δείχνουν πως η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη. Πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναγκάστηκαν να διαφοροποιήσουν την καθημερινότητα  και τον τρόπο ζωής τους και να προσαρμοστούν στην νέα κανονικότητα. Τα ταξίδια περιορίστηκαν, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν και κάθε εξωτερική δραστηριότητα ακυρώθηκε. Η πανδημία επηρέασε τα πάντα, εκ των οποίων και των κλάδο των δημοσίων συγκοινωνιών.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες αποτελούν κατεξοχήν σημείο συγκέντρωσης και συνωστισμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Στο πλαίσιο της πανδημίας η Διεθνής Ένωση Δημοσίων Μεταφορών(UITP), λάνσαρε την καμπάνια «Επιστροφή σε μια καλύτερη Αστική Κινητικότητα» με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου μέσω της διαχείρισης του συνωστισμού στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: athensguide.com

Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής ένωσης, με επικεφαλής τη Διεθνής Ένωση Μεταφορών και τη συνεργασία 8 εταίρων ανακοινώθηκε η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές που θα «ελέγχει» την συγκέντρωση του κόσμου στις δημόσιες μεταφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός-Εμβόλιο: Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές αποκαλύπτουν τις παρενέργειες12.09.2018

Τι κάνει η εφαρμογή

Η εφαρμογή Co-Aps συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες, κάμερες, επικυρωμένα εισιτήρια, και καταγράφει τον συνωστισμό σε συγκεκριμένους σταθμούς, οχήματα ή περιοχές. Αυτόματα παρέχει αυτές τις πληροφορίες  στους χρήστες-επιβάτες της εφαρμογής και τους δίνει την δυνατότητα να επιλέξουν ποια διαδρομή θα ακολουθήσουν για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Πηγή: arslocii.wordpress.com

Μια εφαρμογή από τους ίδιους τους Επιβάτες

Η εφαρμογή ωστόσο δεν δημιουργήθηκε μόνο για τους επιβάτες, αλλά δημιουργήθηκε και από τους ίδιους τους επιβάτες. Ποιος θα ήξερε καλύτερα άλλωστε να δώσει πληροφορίες για τα μέσα μεταφοράς από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν. Η εφαρμογή Co-Aps μέσω σύντομων κουίζ και παιχνιδιών στους χρήστες της καταφέρνει να συλλέγει πληροφορίες για τον συνωστισμό σε κάποιο σταθμό ή περιοχή και για την ομαλή  τήρηση των μέτρων προστασίας στις συγκοινωνίες. Με τη συμμετοχή σε αυτού του είδους τα σύντομα παιχνίδια οι επιβάτες θα συγκεντρώνουν πόντους που θα εξαργυρώνονται με τη μείωση εισιτηρίων η την παροχή  άλλων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός και παιδί: Πότε πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας12.09.2018

Η εφαρμογή στην Ελλάδα

Η εφαρμογή, που βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο θα κάνει αρχικά την εμφάνιση της σε τέσσερις Ευρωπαϊκές πόλεις. Η Καρδίτσα, η Βαρκελώνη, η Σόφια και η Κωνσταντινούπολη θα είναι οι πρώτες  που θα υποδεχτούν την νέα αυτή καινοτομία. Η πόλη της Καρδίτσας με το εκτεταμένο δίκτυο μεταφορών που διαθέτει θα γίνει αντικείμενο μελέτης για την πορεία της εφαρμογής τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: dw.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b