MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)

    Ένα παραδοσιακό, γεμάτο αρώματα και μυρωδιές πιάτο, που ξυπνάει νοσταλγικές αναμνήσεις.

    Monopoli Team

    Υλικά:
    • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (για παστίτσιο)
    • 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
    • 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μπουκίτσες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκ. σκόρδο κομμένο στα δυο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. πελτέ
    • 80 ml κρασί κόκκινο
    • 300 ml τομάτα τριμμένη ή 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 2 μπαχάρια
    • 1 ξύλο κανέλας
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι μας μέχρι να θωρακιστεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, βάζουμε και  την τομάτα, την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα, την οποία αφαιρούμε μετά από 15’. Τρίβουμε πιπεράκι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1-1,5 ώρα περίπου και αλατίζουμε στο τέλος. Γίνεται λουκούμι!

    Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο που γράφει η συσκευασία, σουρώνουμε, βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μυζήθρα. Σερβίρουμε με το κρέας!

    Tips:
    1. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την κανέλα στα 15’, γιατί μετά πικρίζει
    2. Επιλέξτε σπάλα και συγκεκριμένα, χτένι!

    Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast