MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

Δρόμος προς τον Λευκό Οίκο μεταμορφώνεται με ένα γκράφιτι-φόρο τιμής στο Black Lives Matter

Η δήμαρχος της Γουάσινγκτον στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, μεταμορφώνοντας έναν δρόμο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο σε “δρόμο Black Lives Matter” με ένα εντυπωσιακό γκράφιτι.

Monopoli Team

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η δήμαρχος της Γουάσινγκτον μεταμόρφωσε έναν δρόμο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο σε δρόμο αφιερωμένο στο κίνημα Black Lives Matter. Συγκεκριμένα, η δήμαρχος Muriel Bowser παρήγγειλε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι-φόρο τιμής, με έντονο κίτρινο χρώμα, που φυσικά είναι μόνιμο.

Το γκράφιτι για το Black Lives Matter

Το γκράφιτι για το Black Lives Matter

Τα έντονα κίτρινα γράμματα πιάνουν πάνω από ένα οικοδομικό τετράγωνο της 16ης οδού, που είναι ένας από τους κυριότερους δρόμους προς τον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για ένα γκράφιτι σε μία ιστορική στιγμή, καθώς έγινε μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων κατά του συστημικού ρατσισμού που ξεκίνησαν με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ από έναν αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Η δήμαρχος, λοιπόν, ζήτησε από τον δήμο αυτό το έργο τέχνης, για να στείλει ένα μήνυμα στον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι εργαζόμενοι του δήμου, αλλά και εθελοντές, ξεκίνησαν το έργο στις 3 το πρωί της Παρασκευής, ώστε να είναι έτοιμο για τις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ καλλιτεχνική κοινότητα αντιδρά στον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ12.09.2018

Το γκράφιτι, μάλιστα, βρίσκεται δύο μόλις τετράγωνα μακριά από την Πλατεία Lafayette, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν διαδηλωτές μίας ειρηνικής διαμαρτυρίας, αφού πρώτα έριξαν δακρυγόνα, ώστε να μπορέσει ο πρόεδρος Τραμπ να πραγματοποιήσει μία μη προγραμματισμένη φωτογράφιση στην περιοχή.

Μέχρι τώρα, το έργο τέχνης έχει επιδοκιμαστεί από τον ράπερ και ηθοποιό Ice Cube, τον LeBron James, αλλά και πολλά μέλη της κοινότητας της Γουάσινγκτον, Παρ’ όλ’ αυτά, η επίσημη οργάνωση Black Lives Matter της πόλης έχει καταδικάσει το δημόσιο έργο, καθώς η δήμαρχος εμποδίζει την μείωση της χρηματοδότησης των αστυνομικών δυνάμεων, που αποτελεί κύριο αίτημα του κινήματος.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b