MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Πολιτισμού: Η λίστα με τις δράσεις που επιχορηγούνται

Επιχορηγήσεις ύψους 1.336.116 ευρώ ανακοινώνονται σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που απαντούν σε πέντε διαφορετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, της 16ης Ιανουαρίου 2020.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη
Monopoli Team

Επιχορηγήσεις πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό

Μέλη της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε με την ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΑΣΔ/170749/4035/330/9.04.2020 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι τα ακόλουθα:

  1. Ρέλλας Αντώνης, Σκηνοθέτης, μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών,
  2. Λογαράς Δημήτρης, επιστημονικό στέλεχος ΕΣΑμεΑ
  3. Καραχρήστος Ιωάννης, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών,
  4. Κυριακίδης Θάνος (Blind Adam) εικαστικός καλλιτέχνης,
  5. Τσιλιμπέρδη Νίκη Μόνικα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Ομάδα Εργασίας εισηγήθηκε θετικά για παραχώρηση αιγίδας και επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ στους παρακάτω φορείς:
  1. Το Σωματείο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ», με διακριτικό τίτλο Εστία, επιχορηγείται με το ποσό των € 3.000,00, για την υλοποίηση της δράσης «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».
  2. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Συντεχνία του Γέλιου», επιχορηγείται με το ποσό των €13.671,00, για την υλοποίηση της δράσης “Προσβασιμότητα στη Διαφορετικότητα- Καθολική Προσβασιμότητα για την ανάδειξη της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και συμπερίληψης απέναντι στην ανθρώπινη ποικιλομορφία με βάση την παράσταση “Μια Γιορτή στου Νουριάν”.
  3. Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», επιχορηγείται με το ποσό των € 6.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «Αγγίζοντας τον κόσμο των συναισθημάτων με τα δικά μου χέρια».
  4. H «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», επιχορηγείται με το ποσό των €8.000 ,00 ευρώ, για την υλοποίηση της δράσης «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ-ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ: ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ».
  5. Το Σωματείο «ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», επιχορηγείται με το ποσό των € €22.000, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα προώθησης της καθολικής προσβασιμότητας τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης στον πολιτισμό».
  6. Ο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΛΜΑ», επιχορηγείται με το ποσό των € 13.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «το δέντρο της ζωής».
  7. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ”», επιχορηγείται με το ποσό των €15.000,00 ευρώ, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «3o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDF.D (3d International Dance Festival Disability)».
  8. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Polkadot Productions», επιχορηγείται με το ποσό των € 6.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «aΣylum – a safe place within».
  9. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Liminal – Πρόσβαση στον Πολιτισμό», επιχορηγείται με το ποσό των €7.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «Liminal Access Force».
  10. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΔΗΛΟΣ», επιχορηγείται με το ποσό των € 12.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «The Absolut Imperfection».
  11. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ», επιχορηγείται με το ποσό των € 7.000,00, για την υλοποίηση της δράσης «Α.με.Α. Δικαίωμα στην Τέχνη, τον πολιτισμό και στην κοινωνία», με την προϋπόθεση να μην καταβληθεί συνδρομή από τους συμμετέχοντες.
  12. Το σωματείο «ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ», επιχορηγείται με το ποσό των €6 .000,00 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «ΑμεΑ και Ψηφιακός Κόσμος», που περιλαμβάνει σχεδίαση – υλοποίησης πολυμεσικής εφαρμογής που θα βασίζεται σε ιστορία που θα γραφτεί από μαθητές με αναπηρία (ΑμεΑ).
  13. Το Σωματείο «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή», επιχορηγείται με το ποσό των €4.500,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση πενθήμερου Καλλιτεχνικού Βιωματικού Σεμιναρίου με θέμα «Εκφράζουμε ελεύθερα τη διαφορετικότητα», το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου, μουσικής, χορού, αφήγησης και ζωγραφικής/σκηνογραφίας, για άτομα με και χωρίς αναπηρία.
  14. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου», επιχορηγείται με το ποσό των € 6.000,00, για την υλοποίηση της δράσης «ΕΠΤΑ»-7ο ετήσιο φεστιβάλ «Μύλος Παραστατικών Τεχνών» (ΜΠαρΤ), που διοργανώνει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
  15. Ο «ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ -ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», επιχορηγείται με το ποσό των €10.000,00 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση δράσεων με θέμα «Η αναπηρία στην κοινωνία».
  16. Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΜΕΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ¨ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ”», επιχορηγείται με το ποσό των €10.000,00 ευρώ, για την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης “Ο μικρός πρίγκιπας” του Αντουάν ντε Σαΐντ Εξυπερύ.
  17. Το φιλανθρωπικό σωματείο «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΜΕΑ», επιχορηγείται με το ποσό των €10.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ».
  18. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΤΕΧΝΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», με διακριτικό τίτλο ARTOGETHER επιχορηγείται με το ποσό των €00,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «Ποια είναι η Honorine Platzer;».
  19. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΑΝΑ», επιχορηγείται το ποσό των € 3.000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης “Πρόγραμμα Ξενάγησης – Διαδραστικής Απασχόλησης για άτομα μειωμένης όρασης και τυφλούς”.
  20. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ομάδα Τέχνης Πάροδος», επιχορηγείται με το ποσό των €12.000,00 για την πραγματοποίηση σειράς θεατρικών παιχνιδιών με μαθητές ειδικού σχολείου.
  21. Το Σωματείο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», με διακριτικό τίτλο “Μαργαρίτα”, επιχορηγείται με το ποσό των €000,00, και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης «Πρότυπα μοντέλα προσβασιμότητας και συμπερίληψης ανθρώπων με αναπτυξιακές αναπηρίες στην τέχνη και τον πολιτισμό. Ημερίδα & Ατελιέ εικαστικών τεχνών».
  22. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία», επιχορηγείται με το ποσό των €24.000,00, ως εταίρος (partner) στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα «Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας 2019/Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» με τίτλο «POWER – Performances Of Wide Enrichment to Raise awareness on different abilities and promote integration». Παραχωρείται και η αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

Το σύνολο των ανωτέρω επιχορηγήσεων ανέρχεται στο ποσό των 228.171 ευρώ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b