MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Πολιτισμού: Η λίστα με τις δράσεις που επιχορηγούνται

Επιχορηγήσεις ύψους 1.336.116 ευρώ ανακοινώνονται σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που απαντούν σε πέντε διαφορετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, της 16ης Ιανουαρίου 2020.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη
Monopoli Team

Επιχορηγήσεις και παραχώρηση αιγίδας, για πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα που προωθούν τις Διεθνείς Συνέργειες και την Εξωστρέφεια του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα

Μέλη της Ομάδας Εργασίας (όπως αυτή ορίστηκε με την αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΑΣΔ/163860/3603/325/03.04.2020), της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι τα ακόλουθα:

1.Νικόλαος Γεώργιος Καραχάλης, Διδάσκων Τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  1. Ντένης Ζαχαρόπουλος, Ιστορικός Τέχνης
  2. Μαρία Παπαϊωάννου, Arts Manager, British Council
  3. Μπέττυ Τσακαρέστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων
  4. Νίκη Μόνικα Τσιλιμπέρδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η Ομάδα Εργασίας εισηγήθηκε θετικά για παραχώρηση αιγίδας και επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ στους παρακάτω φορείς:
  1. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», (L.R.P.A – LABORATORYOF RESEARCH OF PERFORMING ARTS), επιχορηγείται με το ποσό των000,00 € για την υλοποίηση της δράσης «Rosa Winkel».
  2. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΟΡΑΞ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης «Ride into the sun» – 3η Μπιενάλε Βιομηχανικής Τέχνης – Παράλληλο Πρόγραμμα: Διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ Ίστριας και Ανατολικής Μακεδονίας.
  3. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ARTIFACTORY επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα για την υλοποίηση της δράσης “Art and Culture Vs Xenophobia / Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στη Ξενοφοβία.”
  4. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Between the Seas: Mediterranean Performance Lab», επιχορηγείται με το ποσό των 000,00 € και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης “Between the Seas: πρόγραμμα φιλοξενίας Μεσογειακών καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασίας”.
  5. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά–Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία» επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ, και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης «Every Cinema».
  6. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κινητήρας χοροθέαμα» επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης «Feminity in Transition».
  7. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Out of the Box Art Company» επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης «Greece in USA».
  8. Το Σωματείο / Σύλλογος με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ» επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης «MAkers’ eXhange (MAX) – Makers’ Mobility Pilot Project».
  9. Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση IMPACT HUB LABS επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης “Paint the Change – artistic responses to social challenges”.
  10. Η Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρεία ALEPH / ΑΛΕΦ επιχορηγείται με το ποσό των 000,00 € για την υλοποίηση της Δράσης “The Kindly Ones”.
  11. Ο Φορέας με την επωνυμία “Καρπός, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας”, επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης “The video Speaks”.
  12. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΒΑΚΧΙΚΟΝ” επιχορηγείται με το ποσό των 10.000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης “Ανθολογίες νέων ποιητών.
  13. Το ΙΕΜΑ- Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, ο νεοσύστατος φορέας που προέκυψε από την ανάγκη για διαχωρισμό των δράσεων του ήδη υπάρχοντος φορέα Ινστιτούτου Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής, επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ, και παραχωρείται η αιγίδα, για το «Music Greece», δράσεις Μουσικής Πληροφόρησης και Προβολής της Ελληνικής Μουσικής Διεθνώς.
  14. H AMKE Τέχνης και Πολιτισμού “ELECTROPERA TARS” επιχορηγείται με το ποσό των000 ευρώ και και παραχωρείται η αιγίδα, για την πρόταση με τίτλο “Ευρώπη, ο απόηχος του ολοκαυτώματος, η φωνή της αλληλεγγύης”.
  15. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης “Η επιτελεστικότητα του αρχείου. Οι Πέρσες στη σκηνή: η εμπειρία του τραύματος, η διασύνδεση των πολιτισμών” από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης των Παραστάσεων του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (Arc-Net) του ΕΚΠΑ.
  16. Η Locus Athens επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την performance “Ίαση”, της εικαστικού Γεωργίας Σαγρή.
  17. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης “Μηχανή KASPAR. Ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού στις τέχνες του θεάματος με στόχο την κοινωνική ένταξη”, σε εγκεκριμένο ευρωπαϊκό project του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe.
  18. Η ΠΑΝΘΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΜΚΕ επιχορηγείται με το ποσό των 000 ευρώ και παραχωρείται η αιγίδα, για την υλοποίηση της δράσης “1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ PERFORMANCE ΑΘΗΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ 2020”.

Το σύνολο των ανωτέρω επιχορηγήσεων ανέρχεται στο ποσό των 217.000 ευρώ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b