MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Το βαλς της απομόνωσης»: Η συγκινητική σύνθεση ενός 7χρονου, εμπνευσμένη από τον κορονοϊό

Ο Στέλιος Κερασίδης, ένας 7χρονος ταλαντούχος πιανίστας από την Ελλάδα, συνθέτει το «βαλς της απομόνωσης» για τις ημέρες της καραντίνας και αποθεώνεται από τον βρετανικό Guardian!

Monopoli Team

Ένας 7χρονος…«Μότσαρτ» γράφει μουσική για τον κορονοϊό

Ο Στέλιος Κερασίδης είναι ένας μικρός πιανίστας από την Ελλάδα, ηλικίας μόλις επτά ετών, που έχει ήδη εμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών Carnegie Hall της Νέας Υόρκης!

Ο μικρός Στέλιος μένει σπίτι, όπως όλοι μας, για να μπορούμε να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και συνθέτει το «βαλς της απομόνωσης», εμπνεόμενος από την καραντίνα. Μάλιστα την αφιερώνει σε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που νοσούν από τον κορονοϊό.

Τι αναφέρει ο Guardian

«Μότσαρτ κάνε στην άκρη, έρχεται ο Στέλιος Κερασίδης», γράφει ο βρετανικός Guardian παρουσιάζοντας τον μικρό Στέλιο Κερασίδη, τον πιανίστα από την Ελλάδα, ηλικίας μόλις επτά ετών!

Ο μικρός Στέλιος στέλνει το δικό του μήνυμα

«Γεια σας παιδιά! Είμαι ο Στέλιος. Αυτές τις ημέρες κι εγώ μένω σπίτι. Ας κάνουμε όλοι, λίγο υπομονή ακόμα και σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα. Σας αφιερώνω ένα δικό μου κομμάτι» λέει ο 7χρονος πιανίστας και παίρνει την θέση του μπροστά στο πιάνο.

Το έργο αυτό, η τρίτη του σύνθεση, γράφτηκε ειδικά για «τους ανθρώπους που υποφέρουν και όσους είναι απομονωμένοι λόγω του κορωνοϊού» σημειώνει. To βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 66.000 προβολές στο YouTube, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Γεννημένος στην Αθήνα το 2012, από γονείς επίσης πιανίστες, ο μικρός Στέλιος Κεραδίσης έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση μπροστά σε κοινό στην ηλικία των 3 ετών. Το 2018, έπαιξε το «Waltz in A Minor» του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, ενώ πέρσι εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall, του Λονδίνου, όπου έπαιξε στο διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b