MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Family Weekend: 8 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, (28/2 – 1/3), για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δραστηριότητες για παιδιά 4-12 ετών, στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει για όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις και δραστηριότητες για παιδιά 4 έως 12 ετών. Στόχος τους να ενθαρρύνουν τη δημιουργική σκέψη, να διευρύνουν τη φαντασία και να ενδυναμώνουν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.
Δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών. Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών. H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στην γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!
Σάββατο 29/2, 11:30
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα
15€

Κυνήγι Μετεωριτών, στο Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών

Το Κυνήγι Μετεωριτών θα ξεκινήσει από τον χώρο του Μουσείου, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία πρώτα να παρακολουθήσουν διαδραστική παρουσίαση – ενημέρωση για τους μετεωρίτες και πως αναζητάμε και τελικά αναγνωρίζουμε τους μετεωρίτες στη φύση. Στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε ασφαλές κοντινό πάρκο για να πραγματοποιήσουν το Κυνήγι Μετεωριτών. Θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν μετεωρίτες με τα ειδικά μπαστούνια , να ανακαλύψουν και να κερδίσουν μικρούς αυθεντικούς μετεωρίτες που θα έχουν τοποθετηθεί στον χώρο ειδικά για τους συμμετέχοντες, από την ομάδας του Μουσείου.
Σάββατο 29/2, 12:00
Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών, Ιακωβίδου 27, Αθήνα
10€ γενική είσοδος, 5€ παιδιά μέχρι 10 ετών
* Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο [email protected]

«Χρωματιστές μάσκες»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα χρώματα στη φύση, επάνω τους, στον κόσμο γύρω τους. Πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και ζωγραφίζουν πολύχρωμες μάσκες για το δωμάτιό τους.
Σάββατο 29/2, 10:00 – 10:50 (παιδιά  1-2 χρόνων) & 11:10 – 12:00 (παιδιά 2-3 χρόνων)
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

8€, 10€

Οι τηλεπικοινωνίες και τα μυστικά τους: Εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο των Ηρακλειδών

Μέσω μίας βιωματικής προσέγγισης των εκθεμάτων, τα παιδιά ανταλλάσσουν και αποκρυπτογραφούν κωδικοποιημένα μηνύματα, μαθαίνοντας με τον πιο ευχάριστο τρόπο πώς επικοινωνούσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε μεγάλες αποστάσεις (οπτικός τηλέγραφος, κρυπτεία σκυτάλη, κρυπτογραφικός δίσκος, φρυκτωρίες, υδραυλικός τηλέγραφος). Στο τέλος παίρνουν μαζί τους τον κώδικα τυπωμένο, για να γράφουν με τους φίλους τους λέξεις που θα μείνουν επτασφράγιστο μυστικό!
Κυριακή 1/3, 11:30 – 12:10 & 12:20 – 13:00
Μουσείο των Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου 37, Αθήνα
 3€ ανά παιδί

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Δημιουργικό εργαστήρι παιχνιδιού για βρέφη & γονείς

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 – 24 μηνών, μαζί με τους γονείς τους που στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας των βρεφών με τους γονείς και το περιβάλλον. Μέσω του εργαστηρίου, καλλιεργείται η αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών, η ελεύθερη δημιουργική έκφραση, η ενδυνάμωση σχέσεων εμπιστοσύνης, αποδοχής, ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αγάπης στην πράξη, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση και δημιουργικότητα βρεφών- γονιών. Εμψυχώτρια: Βέρα Κανελλοπούλου
Παρασκευή 28/2, 17:15 – 18:00
Θέατρο της Ημέρας, Νικολάου Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι
 8€

ΕΚΘΕΣΗ

City of Robots: Έκθεση ρομποτικής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Τα παιδιά, στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και να ζήσουν μία φοβερή εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα. 
Σάββατο 29/2, 11:00–20:00, Κυριακή 1/3, 10:00 – 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
7€ – 10€

ΑΘΛΗΣΗ

Yoga για παιδιά στον παιδικό πολυχώρο Mimi & Mou

Ένα νέο πρόγραμμα παιδικής yoga ξεκινά κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Πολυχώρο Mimi & Mou, για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Τα παιδιά φορούν άνετα ρούχα, βγάζουν τα παπούτσια τους και προσγειώνονται στα στρωματάκια τους! Μέσα από κινητικά και αναπνευστικά παιχνίδια, αφηγήσεις και παραμύθια, μέσα από τα στοιχεία της φύσης, το φυσικό σώμα δυναμώνει. Το συναισθηματικό σώμα απομακρύνει το άγχος και καλλιεργεί εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση.
Παρασκευή 28/2, 18:00 – 18:50 & Σάββατο 29/2, 9:00 – 9:50
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 – 21:00 και στο [email protected]

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b