MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Πόλεμος και Ειρήνη, του Λέοντος Τολστόι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι, η παράσταση «Πόλεμος και Ειρήνη», σε διασκευή Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη, έρχεται από τις 18 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

| Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Monopoli Team

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έπος του Λέοντος Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη», 150 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση (1869), αλλά και 200 χρόνια από την καταληκτική ημερομηνία των γεγονότων που διαδραματίζονται στις σελίδες του(1820). Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η Ιόλη Ανδρεάδη, η οποία μαζί με τον Άρη Ασπρούλη πραγματοποίησε τη θεατρική διασκευή ενός εκ των σημαντικότερων μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου 2019, και τον ρόλο του Λέοντος Τολστόι και του Στρατηγού Κουτούζωφ θα ενσαρκώνει στη σκηνή ο Κώστας Καζάκος. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Γεράσιμος Γεννατάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τζένη Κόλλια, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κώστας Νικούλι, Ρούλα Πατεράκη και Βασιλική Τρουφάκου. Παίζουν ακόμη οι Ανδρέας Κανελλόπουλος και Εστέλλα Κοπάνου.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα

Με όχημα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα επί ρωσικού εδάφους μεταξύ 1805 και 1820 και έχουν ως επίκεντρο την επίδραση της γαλλικής εισβολής στην Τσαρική Ρωσία, ο Λέων Τολστόι πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη, μια οικουμενική σκιαγράφηση της ανθρώπινης ψυχής.

Φέρνοντας στο προσκήνιο τα πάθη της ρωσικής αριστοκρατίας την εποχή της Ναπολεόντειας κυριαρχίας, ο Τολστόι φωτίζει λεπτό προς λεπτό και με κάθε λεπτομέρεια το πέρασμα των ανθρώπων από τη φρίκη του πολέμου στη θαλπωρή της ειρήνης και από το φως του έρωτα στο σκοτάδι και την αποδοχή του θανάτου. Για να εξυμνήσει, συγκινημένος, τη γενναιότητα, την ομορφιά, τη δύναμη ψυχής, τη στρατηγική ευφυΐα και το υψηλό φρόνημα ενός ολόκληρου λαού. Ένα διαχρονικό μάθημα αφήγησης και πολιτισμού. Μια επίκαιρη όσο ποτέ κατάδυση στο ανθρώπινο πάθος και τη μοίρα του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λέων Τολστόι
Μετάφραση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

Σκηνικά: Δήμητρα Λιάκουρα
Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Μουσική: Γιάννης Χριστοφίδης
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Χορογραφία: Ιόλη Ανδρεάδη

Παίζουν: Λέων Τολστόι / Στρατηγός Κουτούζωφ: Κώστας Καζάκος, Άννα Πάβλοβνα / Σοφία Τολστόι: Ρούλα Πατεράκη, Αντρέι Μπαλκόνσκι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Νατάσα Ροστόβα: Νεφέλη Κουρή, Πιέρ Μπεζούχωφ: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ναπολέων Βοναπάρτης: Γεράσιμος Γεννάτας, «Μπελ» Ελέν Κουράγκινα: Βασιλική Τρουφάκου, Νικολάι Ροστώφ: Κώστας Νικούλι, Μάρια Μπαλκόνσκαγια: Τζένη Κόλλια, Λίζα Μπαλκόνσκαγια: Εστέλλα Κοπάνου, Ανατόλ Κουράγκιν: Ανδρέας Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 180 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ έως 30€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 Νοεμβρίου 2019 έως 25 Φεβρουαρίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00
Διασκευή: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Βοηθός Σκηνοθετη: Νατάσα Πετροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/dhmotiko-theatro-peiraia/polemos-kai-eirhnh/
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 210 4143 310. Email: [email protected] | https://www.dithepi.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b