MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Free city: Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Εκδηλώσεις, events, συναυλίες, και εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που αποδεικνύουν ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να είναι απολαυστικό.

Monopoli Team

Συγκεντρώσαμε κάποιες από τα πιο αξιόλογες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο που μπορείτε ν’ απολαύσετε στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι!

Μουσικές εκδηλώσεις

Ημέρα Γαλλοφωνίας στο Πεδίον του Άρεως

Το Φεστιβάλ Αθηνών και το TV5MONDE διοργανώνουν την Ημέρα Γαλλοφωνίας, επιλέγοντας μία γαλλική παραγωγή από το καλοκαιρινό πρόγραμμα, για να γιορτάσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Ο γαλλικός θίασος Περνέτ θα συναντήσει τους Polkar, μια ανερχόμενη ελληνική μπάντα, σε μία διαφορετική συναυλία που καταλήγει σε μία μεγάλη αυτοσχέδια χορογραφία!
21/6, 21.00. Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Γαλλοφωνίας εδώ.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου στο Πάρκο Γουδή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με παρέα σπουδαίους guest καλλιτέχνες σας προσκαλούν στο Πάρκο Γουδή για μια φιλανθρωπική συναυλία.
4/7, 21.00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ανάσα – solo piano, από τον Θοδωρή Οικονόμου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ένα αυτοσχεδιαστικό ταξίδι κάτω από τ’ αστέρια με απρόσμενα ηχητικά τοπία εμπνευσμένα από τον μινιμαλισμό αλλά και από κλασικές, τζαζ και παραδοσιακές φόρμες.
18/6 έως 20/6, 22.00. Αστεροσκοπείο Αθηνών – Τηλεσκόπιο Δωρίδη

Εικαστικά

Έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στη gallery Genesis

Η gallery Genesis παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση της Χριστίνας Δάρρα «One thing a day, the Australian way», ένα εικαστικό ημερολόγιο που ξεκίνησε 6,5 χρόνια πριν με μία εικόνα ζωγραφισμένη για κάθε μέρα. Tα σχέδια δεν είναι όλα άψογα, δεν είναι ένα performance τελειότητας. Είναι η καθημερινότητα, η ζωή, μέρα τη μέρα, περίεργη, απρόσμενη, διαφορετική.
18/6 έως 29/6. Περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Έκθεση του Ανδρέα Αγγελιδάκη στη γκαλερί The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ανδρέα Αγγελιδάκη, με τίτλο «A Submissive Acknowledgment of Powerlessness». Με την έκθεση αυτή, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης συνεχίζει να διερευνά τους τρόπους με τους οποίους οι εξωτερικές δυνάμεις διαμορφώνουν το οικοδομικό περιβάλλον μας.
30/5 έως 31/8. Περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Art Athina, Summer Pop Up στο κέντρο της Αθήνας

Η Art Athina 2019 διοργανώνει τη διεθνή καλοκαιρινή έκθεση Summer Pop Up στην οδό Αιόλου, η οποία θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την έκθεση του Μωρίς Γκανή “Death Star”.
19/6 έως 23/6. Δείτε περισσότερα για την έκθεση εδώ.

City in Pieces στον χώρο το 8

Mια σύνθεση γύρω από το μεταβαλλόμενο τοπίο της Αθήνας, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ του καλλιτεχνικού έργου και των υλικών υποδομών. Η έκθεση City in Pieces (Πόλη σε κομμάτια) αποτελεί μια σύνθεση διαφορετικών έργων και πρακτικών που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και επιχείρησαν να συσχετιστούν με την ίδια την πόλη και το μεταβαλλόμενο αστικό, κοινωνικό και πολιτικό της τοπίο.
14/6 έως 30/9. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

“Τα πετεινά” του Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα φιλοξενήσει έκθεση του ποιητή και φωτογράφου Κώστα Ζαφειρόπουλου. Πορτρέτα που αποτυπώνουν μέσα από το βλέμμα τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και το βίωμα δυσμενών καταστάσεων.
18/6 έως 25/6, 11.00-20.00

The Still –Life Show: Ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou Gallery

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στη πρώτη ενότητα οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες φτιάχνουν στον χώρο της γκαλερί μια Νεκρή Φύση, τοποθετώντας αντικείμενα της επιλογής τους πάνω σε έναν χαμηλό πάγκο που διασχίζει κατά πλάτος την αίθουσα. Οι θεατές μπορούνε να φτιάξουν τα δικά τους έργα φωτογραφίζοντας, σχεδιάζοντας ή βιντεογραφώντας λεπτομέρειες της εγκατάστασης αυτής. Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο τέλος της έκθεσης στον χώρο της γκαλερί, ενώ δεύτερη ενότητα αποτελείται από έργα των καλλιτεχνών που έχουν ώς θέμα τη Νεκρή Φύση.
13/6 έως 30/9, Tρίτη-Παρασκευή : 12.00 – 20.00 | Σάββατο: 12.00 -15.00 (απο τις 13 Ιουλίου με ραντεβού)

Εκδηλώσεις στην πόλη

Ο Εθνικός Κήπος και τα Πάρκα της πόλης αλλάζουν μορφή και ύφος

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» προσφέρει ευκαιρίες για όλες τις ηλικίες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους συνδυάζοντας το παιχνίδι και τη διασκέδαση με τη μάθηση και να γυμναστούν στον Εθνικό Κήπο(14/6-6/7), το Πάρκο Ελευθερίας (14-23/6), το Άλσος Προμπονά (27/6-1/7) και το Άλσος Παγκρατίου (3-12/7). Για τα παιδιά προσφέρονται μουσικοθεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, εργαστήρι και παιχνίδια μουσικοκινητικής αγωγής, καθώς και το πρόγραμμα άθλησης και ευεξίας Mamakido, όπου γονείς και παιδιά θα βιώσουν παρέα μια μοναδική αθλητική εμπειρία.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Live και εκδηλώσεις στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει με μια μοναδική ορχηστρική συναυλία υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου στις 19/6, 21.00. Παράλληλα, προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε όλους τους εκθεσιακούς χώρου του στις 20/6, 8.00 με 20.00.
Περισσότερα για τις δράσεις του Μουσείου εδώ.

Βόλτες με γνωστούς καλλιτέχνες στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεναγήσεων στο Κέντρο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης συνοδεύει τους επισκέπτες σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διεθνής Ημέρα Γιόγκα

Μια μέρα – ταξίδι στην Ινδία μέσα στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με δωρεάν μαθήματα από όλα τα συστήματα γιόγκα από τις 11.30 ως τις 19.00.
23/6. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Summer Nostos Festival στο ΚΠΙΣΝ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) καλεί τους Αθηναίους στο Κέντρο Πολιτισμού σε ένα γιορτινό, καλοκαιρινό φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις. Μια γιορτή πολιτισμού, άθλησης, εκπαίδευσης, παιχνιδιού ανοιχτή για όλους.
23/6 έως 30/6. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Circus Outdoors

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου έρχονται στο Summer Nostos Festival για να αιφνιδιάσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ με τα εντυπωσιακά και τολμηρά κατορθώματά τους.
23/6 έως 30/6. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς

Ανθρωπότητες – Καλλιτεχνικές ομάδες από διαφορετικούς δημιουργικούς χώρους (θέατρο, λογοτεχνία, μουσική, εικαστικά, καλλιτεχνική εκπαίδευση) συνεργάζονται με κοινωνικές δομές της πόλης του Πειραιά, ώστε να προσεγγίσουν επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες και, από κοινού με τους συμμετέχοντες, να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν ένα έργο το οποίο να εκφράζει τη «θέαση της ζωής» μέσα από τη δική τους οπτική.
18/6 έως 25/6.

Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργασαρωνικού, «Οι πέτρες μιλούν».

Ο λόγος αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών παρουσιάζεται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) με τη μορφή θεατρικών δρώμενων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.
Ο χώρος θα ανακοινωθεί, 7-14 Ιουλίου, 11:00

Σινεμά: Δωρεάν προβολές

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Μετά το Ciné-club, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ξεκινά, το θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου! Αυτό το φεστιβάλ θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό πέντε γαλλικές ταινίες στον ειδυλλιακό Κήπο της Γαλλικής Σχολής.
1/6 έως 4/9 . Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

9th Athens Open Air Film Festival

Τα κόκκινα παπούτσια, των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝΔΑ, ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που θα περιλαμβάνει κλασικές ταινίες και κινηματογραφικά αριστουργήματα. Μερικές απ’ αυτές: “Δεσμώτης του Ιλίγγου“, του Άλφρεντ Χίτσκοκ, “Επικίνδυνες Σχέσεις“, του Στίβεν Φρίαρς, και “Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας” του Λουίς Μπουνιουέλ, κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ εδώ.

Δωρεάν εκδηλώσεις στο Θέατρο Βράχων

Το φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων 2019» των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο, πολύχρωμο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Κάποιες από τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο είναι: Η μεγάλη νύχτα του Αντονέν Αρτώ (7/8, 21.00), το 2ο Danceschool Ways Festival – Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν (10/7, 21.00), Οι περιπέτειες του Μυνχάουζεν από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Δάφνης Υμηττού (13/7, 21.00), η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου από τον Βασίλη Παπαβασιλείου (15/7, 21.00), η Μάνα Εκάβη του Μανώλη Ιωνά (19/7, 21.00), η Αντριάνα του Θανάση Παπαγεωργίου (17/7, 21.00), Ο Τζόνι πήρε το όπλο του της Σοφίας Αδαμίδου(18/7, 21.00), ο Άρης της Σοφίας Αδαμίδου (19/7, 21.00),και Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη (26-27/6, 21.00).
5/6 έως 22/9. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά

Μαρκ Χατζηπατέρας, Building Hope στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ένα διαδραστικό έργο τέχνης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο παιχνίδι, στήνεται στο προαύλιο της Πειραιώς 260. Παιδιά με τους συνοδούς τους καλούνται να συναρμολογήσουν, οικοδομήσουν και να συνθέσουν μόνοι τους και συλλογικά, γέφυρες, κτήρια, πολιτείες και κάθε είδους περιβάλλοντα.
Πειραιώς 260 – Προαύλιο, 30 Μαΐου – 30 Ιουνίου στις 19:30

Over the rainbow – Δώρα Ανδρουλιδάκη, Drag Queen Story Hour – Athens Chapter

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο οποίο ντραγκ καλλιτέχνες αφηγούνται ιστορίες με θέμα τη διαφορετικότητα και στόχο την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων. Η αφήγηση είναι προσιτή σε παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και σε ενήλικες, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα κατάλληλο για όλη την οικογένεια.
Πειραιώς 260, Προαύλιο, 29-30 Ιουνίου, 19:15

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και κατασκευάζουν εμπνευσμένα από την παραστάσεις που θα παρουσιαστούν φέτος στην Επίδαυρο. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Πειραιώς 260 και στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εικαστικά δρώμενα για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική παρέμβαση σε εξωτερικούς τοίχους των χώρων του Φεστιβάλ στην οδό Πειραιώς, με διοργάνωση του μουσείου και με τη συμμετοχή νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Επιμέλεια – Συντονισμός για το ΜΕΠΤ: Ίρις Κρητικού – Αθανασία Σκληρού.

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής Πειραιώς 260, Κτίριο Β, 30 Μαΐου – 17 Ιουλίου, ανοιχτή καθημερινά 19:00 – 21:00
Εργαστήριο γκράφιτι για παιδιά: Πειραιώς 260, Παρασκευές 7 Ιουνίου & 14 Ιουνίου, 18:00 – 21:00

Δείτε εδώ περισσότερες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b