MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κούβα: Tο μέρος όπου οι καλλιτέχνες αναζητούν την έμπνευση

Πανέμορφα πολύχρωμα κτίρια, αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50 και κουβανέζικη μουσική!

Monopoli Team

Ο ήλιος έκαιγε και στα σκαλοπάτια των παλιών σπιτιών γιαγιάδες με πολύχρωμα κοσμήματα και παππούδες με ψάθινα καπέλα, κάπνιζαν νωχελικά τα μεγάλα χειροποίητα πούρα τους. Οι άνθρωποι στην Κούβα έμοιαζαν χαρούμενοι μέσα στην απλότητά τους. Νέοι με σφιχτά σώματα έστηναν πιο κάτω αυτοσχέδια πάρτι. Τα ρούμι έρεε άφθονο και έκανε τα πόδια να ακολουθούν πιο γρήγορα τις στροφές τις σάλσα.

Κούβα

Στην Κούβα τα παλιά αμερικάνικα αμάξια κυκλοφορούν δίπλα σε μπαρόκ αποικιακά πολύχρωμα σπίτια και ο θρύλος του Τσε ζει ακόμα στα στενά της ηλιοκαμένης πόλης. Στην Κούβα πας πίσω στον χρόνο και το μόνο που σε νοιάζει είναι το ρούμι και τα αρώματα από μπανάνες αναμεμιγμένες με τυλιγμένα στο χέρι Montecristo. Στο απέναντι δωμάτιο έμενε μία mulata σκηνοθέτης. Κάθε απόγευμα κάπνιζε καπνό με άρωμα κεράσι και αφού διάβαζε μέσα από κάτι παλιές κιτρινισμένες σελίδες, καλούσε τους φίλους της και έκαναν εξωτικά πάρτι γεμάτα τεκίλα και ρούμπα.

Ο Χέμινγουεϊ έζησε εδώ 22 συνεχόμενα έτη σε ένα σπίτι 11χ.μ. έξω από την Αβάνα. Ήθελε να γράφει όρθιος και μεθυσμένος. Παρόλα αυτά διόρθωνε ξεμέθυστος. Στο bar Εl Floridita, ο Χέμινγουεϊ έπινε το αγαπημένο του ποτό, το οποίο σερβίρεται μέχρι σήμερα και έχει το όνομα το «Διπλό του Μπαμπά», αφού έτσι τον αποκαλούσαν οι Κουβανοί. Το “Διπλό του Μπαμπά” είναι ένα μείγμα από ρούμι, χυμό γκρέιπφρουτ, χυμό λάιμ και λικέρ μαρασκίνο. «Μερικές φορές, ένας έξυπνος άνθρωπος αναγκάζεται να μεθύσει, για να περάσει την ώρα του με ηλίθιους» συνήθιζε να λέει.

Διαβάστε περισσότερα για την Κούβα εδώ

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b