MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Οικονομικά ταξίδια για την Άνοιξη 2019

Προτάσεις για έξυπνα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη!

Monopoli Team

Άμστερνταμ

Η Άνοιξη είναι μία από τις καλύτερες εποχές του χρόνου για ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ. Η πόλη αρχίζει να πλημμυρίζεται με τουλίπες σε ό,τι χρώμα μπορείτε να φανταστείτε! Όπου κι αν γυρίσετε το βλέμμα σας θα δείτε πολύχρωμες τουλίπες. Σε μαγαζιά, εστιατόρια, μπαρ, μουσεία, περαστικούς με τεράστια μπουκέτα από τουλίπες στα χέρια ή φορτωμένες στο καλάθι του ποδηλάτου τους. Μπορείς να χαζέψεις την πανέμορφη αρχιτεκτονική της πόλης, να επισκεφτείς το Μουσείο του Βαν Γκογκ και το Μουσείο της Άννας Φρανκ και τέλος το πάρκο του Βόντελ αξίζει για χαλάρωση και ξεκούραση από τις βόλτες στην πόλη.

Αεροπορικά εισιτήρια: 80 έως 100 ευρώ

Διαμονή: Περίπου 50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: Καφέ, ποτά και γενικότερα ροφήματα σε οικονομικές τιμές (καφές από 2 ευρώ) και φαγητό από 10€.

Φλωρεντία


Τους μήνες της άνοιξης οι πολιτιστικές δραστηριότητες στη Φλωρεντία μεταφέρονται και σε εξωτερικούς χώρους, με διάφορα μουσικά (και όχι μόνο) φεστιβάλ ανοιχτά στο κοινό. Ένας ακόμη λόγος για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Φλωρεντία την άνοιξη είναι για να παρακολουθήσετε τις αναπαραστάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην πόλη Grassina, σε μικρή απόσταση νότια της Φλωρεντίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναπαράσταση από τα Πάθη του Χριστού. Στο τελετουργικό συμμετέχουν περίπου 400 κάτοικοι της πόλης και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική.

Αεροπορικά εισιτήρια: Από 100 ευρώ

Διαμονή: Ένα ικανοποιητικό κατάλυμα στη Φλωρεντία κοστίζει 35-50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: Οι τιμές στο φαγητό είναι ικανοποιητικές, αρκεί να επιλέξεις τα σωστά σημεία και να κινηθείς έξυπνα!

Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης. Από Απρίλη και μετά αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν οι ταράτσες και τα μαγαζιά να βγάζουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να χαρούν τον καιρό, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους ρόφημα έξω, αναπνέοντας τον αέρα της Βουδαπέστης!

Ωστόσο, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να επισκεφτεί κάποιος την Βουδαπέστη είναι τα περίφημα λουτρά, αλλά και η ρομαντική βραδινή βαρκάδα στον ποταμό Δούναβη.

Αεροπορικά εισιτήρια: Ξεκινούν από 70 ευρώ ( Το νόμισμα της Ουγγαρίας είναι το Forint * 0.50 ευρώ αντιστοιχούν σε 158 Forint)

Διαμονή: 40-50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: Οι τιμές στα ποτά και στα αναψυκτικά είναι αρκετά χαμηλές (μπύρα 3 ευρώ/ αναψυκτικό 2 ευρώ) και το φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο δεν θα ξεπεράσει τα 15-20 ευρώ.

Τα περίφημα δημόσια λουτρά της Βουδαπέστης | Φωτο: Ελευθερία Τσε 

Στρασβούργο

Το Στρασβούργο, σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσετε την άνοιξη είναι μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στα γραφικά στενά του «Μεγάλου Νησιού» του Στρασβούργου. Επιπλέον, μπορείς να δεις τις πολυφωτογραφημένες Ponts Couverts (Σκεπαστές Γέφυρες) και την άπλετη θέα από το φράγμα Vauban.

Αεροπορικά εισιτήρια:  Ξεκινούν από 90 ευρώ οι καλύτερες τιμές.

Διαμονή:  Ένα καλό και ταυτόχρονα οικονομικό ξενοδοχείο κοστίζει περίπου 60-70 ευρώ το βράδυ.

Διατροφή: Με 8-10 ευρώ το άτομο μπορείτε να βρείτε νόστιμο φαγητό σε ένα οικονομικό εστιατόριο.

Βουκουρέστι

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, απλωμένο στις όχθες του ποταμού Ντιμποβίτσα. Διαθέτει αξιοθέατα, μνημεία, κτίρια και αρκετά μουσεία. Μα και η ίδια της η αρχιτεκτονική έχει κάτι το ιδιαίτερο, αφού είναι ένα συνονθύλευμα νεοκλασικής, Μπάουχαους, αρ ντεκό, κομμουνιστικής και σύγχρονης περιόδου.

Αεροπορικά εισιτήρια: Από 24 ευρώ (Το νόμισμα της Ρουμανίας είναι το LEU * 0.50 ευρώ αντιστοιχούν σε 2.37 LEU)

Διαμονή: 50-60 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: 5- 20 ευρώ το γεύμα σε ένα πολύ καλό εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα.

Κρακοβία

Οι καλύτερες περίοδοι από άποψη καιρού για να επισκεφθείτε την Κρακοβία είναι η Άνοιξη και το Φθινόπωρο, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Η Κρακοβία είναι μια ζωντανή, ατμοσφαιρική πόλη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πολλά αξιοθέατα.

Αεροπορικά εισιτήρια: Από 130 ευρώ  ( Το νόμισμα της  Πολωνίας είναι το Ζλότι *  0.50 ευρώ αντιστοιχούν σε 2.14 ζλότι )

Διαμονή: Σε ένα ικανοποιητικό ξενοδοχείο στην Κρακοβία, κοστίζει περίπου 50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: 6-14 ευρώ το άτομο για γεύμα σε ένα καλό και μεσαίας κατηγορίας εστιατόριο, όσον αφορά τις τιμές.

Σόφια


Η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στη Σόφια είναι προς τα τέλη της άνοιξης και μέχρι αρχές Σεπτέμβρη. Αυτό το διάστημα η Σόφια απολαμβάνει καλό καιρό, με ευχάριστες θερμοκρασίες για περιπάτους στην πόλη και ηλιοφάνεια. Μπορεί να μην είναι η μεγαλειώδης τουριστική μητρόπολη, είναι όμως μια σύγχρονη και «ζωντανή» πόλη με έναν ιδιαίτερο, κοσμοπολίτικο αέρα που συνδυάζει στοιχεία από τη Δύση και την Ανατολή. Διαθέτει πολλά πάρκα και πανέμορφους κήπους, καθώς επίσης σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες γνωστές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αεροπορικά εισιτήρια:  Οι καλύτερες τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ (Το νόμισμα της Βουλβαρίας είναι το λεβ *  1 λεβ αντιστοιχεί σε 0.51 ευρώ)

Εισιτήρια με λεωφορείο: Από Θεσσαλονίκη με επιστροφή 42 ευρώ

Διαμονή: Από 50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: 15 περίπου ευρώ για ένα ολοκληρωμένο γεύμα με σούπα, σαλάτα και κυρίως πιάτο.

Κωνσταντινούπολη 


Μια πόλη που έχει αμέτρητα πράγματα να σας προσφέρει, γι’ αυτό φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη καλό θα ήταν να οργανώστε τις μέρες σας προσεκτικά, έτσι ώστε να δείτε και να κάνετε όσα μπορείτε. Προτείνουμε να επισκεφτείτε την Αγία Σοφία και το παλάτι Τοπ Καπί, το οποίο ήταν η κατοικία των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα αμέτρητα παζάρια και φυσικά να δοκιμάστε την υπέροχη κουζίνα της πόλης. Η καλύτερη περίοδος για τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη από άποψη καιρού, είναι η Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Αεροπορικά εισιτήρια: Κυμαίνονται στα 130 ευρώ

Διαμονή: Από 50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: 5-15 ευρώ το άτομο σε ένα οικονομικό και καλό εστιατόριο

Βελιγράδι

Μια πόλη τόσο κοντά μας και τόσο όμορφη, και τόσο ανεξερεύνητη για τους περισσότερους από εμάς. Το παραδοσιακό κομμάτι του Βελιγραδίου έχει πανέμορφα και εντυπωσιακά από αρχιτεκτονικής άποψης κτίρια, πεζόδρομους, καταστήματα, πολλές ορθόδοξες εκκλησίες, πάρκα και πλατείες. Προτιμήστε τα τέλη Μάη, τον Ιούνιο και τις αρχές Σεπτέμβρη για όμορφο καιρό χωρίς υπερβολές στις θερμοκρασίες, αν και ο Ιούνιος είναι παραδοσιακά αρκετά βροχερός.

Αεροπορικά εισιτήρια: Κυμαίνονται στα 110 ευρώ

Εισιτήρια με λεωφορείο: 100 ευρώ με επιστροφή από την Αθήνα

Διαμονή: Κοστίζει περίπου 50 ευρώ το βράδυ

Διατροφή: 10- 15 ευρώ η μέση τιμή του κάθε ατόμου για ένα γεύμα σε πολύ καλό εστιατόριο.

Ρώμη

Η Ρώμη, η “αιώνια πόλη”, είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία της, τα σπουδαία μνημεία,  τα ατελείωτα μουσεία, την νόστιμη κουζίνα και το ιταλικό ταμπεραμέντο των κατοίκων της. Η Ρώμη διαθέτει πολλά σημαντικά αξιοθέατα και ένα από αυτά είναι το Κολοσσαίο, ένα από τα πιο αρχαία και επιβλητικά μνημεία της Ρώμης που αξίζει να επισκεφτείτε. Μια ακόμα στάση που πρέπει να πραγματοποιήσετε σε αυτό το ταξίδι είναι στο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi), ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να περπατήστε στη Ρωμαϊκή Αγορά και τον Παλατινό Λόφο.

Αεροπορικά εισιτήρια: Κυμαίνονται στα 50 ευρώ

Διαμονή: Από 50 ευρώ το βράδυ περίπου

Διατροφή: 10-15 ευρώ το άτομο για ένα γεύμα σε ικανοποιητικό εστιατόριο

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b