MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Escape Weekends: Anovolios Boutique Hotel στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, ένα από τα γραφικότερα του Πηλίου, είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο ράχες με θέα στον Παγασητικό κόλπο που κόβει την ανάσα!

Monopoli Team

Απέχοντας 21,7 χλμ από τον Βόλο και σε ύψος 620 μέτρων, ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας απλώνεται αμφιθεατρικά ανάμεσα σε δύο ράχες, κάτω από την κορυφή Εύζωνας ή Σχιντζουράβλι.

Με μια πλούσια ιστορική διαδρομή, το χωριό ξεχωρίζει για τις παραδόσεις του, την αρχιτεκτονική του, την αρχοντιά, τη νοικοκυροσύνη και τη ευγενική φιλοξενία από τους κατοίκους του. Aυτά τα χαρακτηριστικά και πολλές ακόμα ομορφιές καθιστούν τον  Άγιο Γεώργιο Νηλείας ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς για χειμερινές – και όχι μόνο – αποδράσεις!

Η ιστορία

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, ή όπως αλλιώς τον ονομάζουν οι παλιοί Πηλιορείτες, ο «μεγάλος» Αϊ-Γιώργης, συνοικίστηκε γύρω από το παλιό και κατεστραμμένο ομώνυμο μοναστήρι, από το οποίο πήρε και το όνομα του, γύρω στο 1500. Πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε κεφαλοχώρι κυρίως χάρις στην καλλιέργεια της ελιάς που αποτελεί το βασικό αγαθό του τόπου.

Αξιοθέατα και διαδρομές

Από θέμα αρχικτεκτονικής, το χωριό έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αυθεντικότητά και το παραδοσιακό πηλιορίτικο στυλ. Τα περισσότερα σπίτια είναι παραδοσιακά πετρόχτιστα, δίπατα με πολλά παράθυρα.

Τα πολύ καλά συντηρημένα μονοπάτια και καλντερίμια προσφέρονται για περιπάτους μέσα στο χωριό. Στις διαδρομές σας θα θαυμάσετε τα νεοκλασικά αρχοντικά, τα παραδοσιακά πηλιορείτικα πυργόσπιτα και τα πέτρινα αγροτόσπιτα, το μουσείο του γλύπτη Νικόλα, το παλιό Σχολαρχείο και τη βιβλιοθήκη.

Μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμα το δάσος με τα πλατάνια παίρνοντας τον δρόμο που οδηγεί στις πηγές του νερού και τις περίτεχνες κρήνες και να οδηγηθείτε προς το ξωκλήσι του Αϊ-Λιά και τα παλιά μοναστήρια των “Ταξιαρχών”, “Μέγας Σωτήρας” και “Αγία Τριάδα”.

Φυσικά, μπορείτε να βγείτε και εκτός χωριού για να δείτε και μερικά ακόμα εξίσου όμορφα χωριά όπως τους Πινακάτες, την πιο κοσμική Βυζίτσα, με τα αμέτρητα πηλιορείτικα αρχοντικά, τις Μηλιές με τον παλιό σταθμό όπου τερματίζει το τραινάκι, ο Μουτζούρης, και όλα αυτά μέσα από μια μοναδική διαδρομή μέσα από σήραγγες και πάνω από παλιές, πέτρινες γέφυρες.

Η διαμονή

Η επίσκεψή σας στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας θα γίνει ακόμα πιο απολαυστική εάν επιλέξετε για τη διαμονή σας το Anovolios Boutique Hotel.

Το παραδοσιακό πετρόχτιστο ξενοδοχείο έχει μοναδική θεα στον Παγασητικό κόλπο, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα γύρω βουνά. Απέχει μόλις μισή ώρα από τον Βόλο (20χλμ.), δέκα λεπτά από τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και μισή ώρα περίπου από τις κοντινότερες παραλίες του Αγαίου και του Παγασητικού.

Το  Anovolios Boutique Hotel είναι χτισμένο σε εκπληκτική θέση ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά και πλατάνια και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον.

Έχει βραβευτεί 3 φορές στη διεθνή έκθεση Filoxenia ως “ρομαντικό ξενοδοχείο”, “καλύτερο boutique hotel”, “καλύτερο ξενοδοχείο βουνού και εξοχής”.

Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση, ενώ παρέχεται και δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του δωμάτια διαφόρων τύπων, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 1- 4 άτομα αναλόγως.

Τα δωμάτια είναι πολυτελώς επιπλωμένα και διαθέτουν πολύ μεγάλο κρεβάτι και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, εξαιρετικά άνετα και πλήρως εξοπλισμένα. Κάθε ένα έχει μοναδική διακόσμηση, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν και τζάκι.

Περιλαμβάνουν επίσης θυρίδα ασφαλείας μεγέθους φορητού υπολογιστή και πλήρως εφοδιασμένο μίνι μπαρ. Παρέχονται δωρεάν μπουρνούζια και προϊόντα περιποίησης.

Καθημερινά σερβίρεται πλούσιος μπουφές πρωινού με παραδοσιακά σπιτικά εδέσματα. Το Anovolios προσφέρει επίσης υπηρεσία δωματίου για το πρωινό.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο οργανώνει περιηγήσεις πεζοπορίας με οδηγό στα βουνά και μέσα από τα πέτρινα μονοπάτια, καθώς επίσης ιππασία και άλλες δραστηριότητες.

Η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, η ονειρεμένη διαμονή δίπλα στη φύση σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία του ξενοδοχείου Anovolios Boutique, κάνουν το μέρος ιδανικό για ξεκούραση αλλά και για αξέχαστες διακοπές!

Anovolios Boutique Hotel

Πήλιο, Άγιος Γεώργιος Νηλείας / Τηλέφωνο:  24280 86893

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b