MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ROAD TRIPS

Τα top ευρωπαϊκά road trips που πρέπει να προσθέσετε στη bucket list σας

Μπορείτε να πάρετε ιδέες για τα καλύτερα road trips της Ευρώπης

Monopoli Team

Σίγουρα είναι ωραία να επισκέπτεστε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως Λονδίνο, Παρίσι ή Ρώμη που θεωρούνται και must-see προορισμοί.  Στην περίπτωση όμως που αναζητάτε την περιπέτεια στα ταξίδια σας, η καλύτερη επιλογή είναι τα road trips.

1.  Xώρα των Βάσκων, Γαλλία και Ισπανία

Το πλεονέκτημα του να κάνεις road trips στην Ευρώπη είναι πως μπορείς να πας σε πολλές χώρες με μια επίσκεψη. Μπορείς να ξεκινήσεις αυτό τo εκπληκτικό road trip 100 χλμ στη Χώρα των Βάσκων  από το γκλάμουρους Mπιαρίτζ. Μετά να οδηγηθείς νοτιότερα και παραλιακά και μέσα από τα Πυρηναία μέχρι το Mπιλμπάο, δοκιμάζοντας φυσικά όλες τις τοπικές λιχουδιές. Η ισπανική παραλιακή πόλη Σαν Σεμπάστιαν έχει 9 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, αλλά και η γύρω περιοχή έχει εξαιρετική κουζίνα.

2. Περιφερειακή Οδός της Ισλανδίας

Aυτό το road trip που είναι περίπου 830χλμ. Όλη η διαδρομή είναι γεμάτη με δραματικά τοπία, όμορφους θερμοπίδακες, αξιολάτρευτες φάρμες και το ηφαίστειο με το περίεργο όνομα Eyjafjallajökull. Καλό θα είναι να ξεκινήσεις και να τελειώσεις από το Ρέικιαβικ και φρόντισε να έχεις οργανώσει τον χρόνο σου,και για να εξερευνήσεις τα αξιοθέατα. Στη βαλίτσα σου βάλε και μαγιό γιατί μπορείς να κολυμπήσεις στις πολλές θερμές πηγές που υπάρχουν εκεί.

3. Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

Η ακτή Αμάλφι βρίσκεται στα δυτικό κομμάτι της Ιταλίας και αποτελεί μία διαδρομή 43 χιλιομέτρων. Προτείνεται να ξεκινήσεις από την χαοτική αλλά και όμορφη Νάπολη. Έπειτα να συνεχίσεις πιο χαλαρά στον Βεζούβιο, για να θαυμάσεις την πόλη Πομπηία, στην οποία έχει σταματήσει ο χρόνος. Μετά φρόντισε να μείνεις ένα βράδυ στο Σορέντο που μπορείς να κολυμπήσεις στα τιρκουάζ νερά. Σίγουρα βρες χρόνο να μπεις στο ferry-boat για να επισκεφτείς το πανέμορφο νησί του Κάπρι. Πίσω στην ηπειρωτική χώρα, συνέχισε να οδηγείς μέσα από τις πολύχρωμες πόλεις του Αμάλφι και του Ποζιτάνο. Δοκίμασε τα φρέσκα ψαρικά πριν ανταμείψεις τον εαυτό σου με limoncello στο τέλος του ταξιδιού στο Σαλέρνο.


Διαβάστε περισσότερα στο
savoir ville.

 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b