MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Η Madame Ginger φτιάχνει μια τάρτα λευκής σοκολάτας που θα ονειρεύεσαι…

Ο άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή σου απ’ το πουθενά και ξαφνικά αναρωτιέσαι, πως ζούσες τόσα χρόνια χωρίς αυτόν; Έτσι είναι αυτή η τάρτα.

Monopoli Team

Αναπάντεχα απολαυστική με έναν ακόμα πιο αναπάντεχο συνδυασμό. Μπορεί τόσα χρόνια να λύγιζες στη θέα ενός προφιτερόλ, μιας κλασικής σοκολατίνας ή και μιας μοντέρνας μαρκίζ με bitter σοκολάτα, όμως τελικά σου κλέβει την καρδιά μια τάρτα ολότελα διαφορετική. Με ολόγλυκη λευκή σοκολάτα, τραγανά φυστίκια Αιγίνης και μια βουτυράτη ζύμη που θες να τρως για μέρες. Δοκίμασέ τη και αργά ή γρήγορα θα την λιγουρεύεσαι στον ξύπνιο σου και θα την ονειρεύεσαι στον ύπνο σου. Πως ζούσες τόσα χρόνια χωρίς αυτήν;

 

Τάρτα λευκής σοκολάτας με φυστίκια Αιγίνης

Μερίδες: 6-8 | Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά | Χρόνος αναμονής: 1 ώρα & 30 λεπτά | Σκεύος: ταρτιέρα διαμ. 20-22 εκ.

Υλικά για τη ζύμη

● 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
● 1 κρόκο
● 40 γρ. νερό
● 3 γρ. αλάτι
● 3 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση με φυστίκια Αιγίνης
● 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης
● 2 κ.σ. μέλι
● 2 κ.σ. γάλα
● ¼ κ.γ. αλάτι

Υλικά για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας

● 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε κομματάκια
● 100 ml κρέμα γάλακτος

Άλλα υλικά

● 2 κ.σ. κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής τα αλεύρι και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να σβολιάσουν.

2) Προσθέτουμε τον κρόκο. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν μαλακή ζύμη.

3) Τυλίγουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

4) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πολτοποιούμε τα φυστίκια Αιγίνης σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα.

5) Μεταφέρουμε τα φυστίκια σε μπολ και προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

6) Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.

7) Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με πιρούνι και την ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.

8) Όταν η ζύμη έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά της τη γέμιση φυστικιού.

9) Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπρίκι και λίγο πριν βράσει περιχύνουμε με αυτήν την κουβερτούρα.

10) Αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λείο.

11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα λευκής σοκολάτας πάνω στη γέμιση φυστικιού.

12) Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πρωτού σερβίρουμε.

 

* H Madame Ginger και η ομάδα της, θα βρίσκονται με το 1ο pop up bake shop “Brownie House” τους, στο Chocolate Fest στις 14-17 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη.

Περισσότερα από Διατροφή
Τί ανακαλύψαμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής;