MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρωτότυποι (αλλά απλοί) τρόποι να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι με μια πραγματικά «διαφορετική» βασιλόπιτα και… μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!

Monopoli Team

Είτε ακολουθείτε την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς σας είτε έχετε σκοπό να πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά, η βασιλόπιτά σας είναι σίγουρο ότι θα ξεχωρίσει, αν φροντίσετε την εμφάνισή της όσο και τη γεύση της.

Να, μερικές ιδέες για να στολίσετε την πίτα σας ώστε να «φωνάζει» πόσο νόστιμη είναι πριν ακόμα τη σερβίρετε.

Με χιονονιφάδα από ζαχαρόπαστα

Αφού κρυώσει η πίτα σας, αλείψτε το επάνω μέρος με λίγη μαρμελάδα, βάλτε μια στρώση βουτυρόκρεμα και στη συνέχεια καλύψτε το με ένα φύλλο λευκή ζαχαρόπαστα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμυγδαλόπαστα). Κόψτε μια χιονονιφάδα από ζαχαρόπαστα με κουπ πατ και ακουμπήστε το στο κέντρο (αλείψτε το πίσω μέρος με μαρμελάδα για να κολλήσει).

Με σπασμένες καραμέλες

Μια ιδέα για να κάνετε μια πολύ εντυπωσιακή βασιλόπιτα και ταυτόχρονα να αξιοποιήσετε όλα αυτά τα γλειφιτζούρια που σας έμειναν από τα Χριστούγεννα. Για να φτιάξετε αυτή την πρωτότυπη διακόσμηση το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να ετοιμάσετε μια απλή σαντιγί ή βουτυρόκρεμα στην οποία στο τέλος θα προσθέσετε τα γλειφιτζούρια που θα έχετε σπάσει σε μικρά κομματάκια στο multi ή το γουδί. Καλύψτε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με την κρέμα αυτή.

Με αστέρια από αμυγδαλόπαστα

Απλώστε πάνω στη βασιλόπιτα ένα φύλλο αμυγδαλόπαστας και από πάνω κολλήστε σχεδιάκια από το ίδιο υλικό που θα κόψετε με κουπ πατ (αστεράκια, καρδούλες, δεντράκια, κ.λπ.). Βάλτε τη για 2-3 λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρει ένα όμορφο «καμένο» χρώμα ή χρησιμοποιήστε το ειδικό φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής.

Με σοκολατένια σχέδια

Αν και παραδοσιακά η βασιλόπιτα έχει λευκή εμφάνιση, όλοι αγαπούν τη σοκολάτα και σίγουρα θα εντυπωσιαστούν εάν φέτος η πίτα σας έχει γεύση σοκολάτας και σοκολατένια σχέδια στη διακόσμηση. Λιώστε κουβερτούρα και βάλτε τη σε λεπτές στρώσεις στα ειδικά καλούπια για σοκολατάκια, σε σχήμα αστεριού ή ό,τι άλλο θέλετε. Αφού παγώσουν, στολίστε με αυτά την πίτα σας.

Με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Καλύψτε την επιφάνεια της πίτας με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, φροντίζοντας να τα «τακτοποιήσετε» όμορφα σε ίσιες γραμμές. Από πάνω, αλείψτε με πινέλο ζαχαροπλαστικής λίγη μαρμελάδα (ζεστάνετέ τη πρώτα λίγο για να γλιστράει) ή γλάσο που θα φτιάξετε αναμειγνύοντας 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με 3-4 κουταλιές του γλυκού νερού ή γάλα.

Δέστε τη… φιόγκο

Το μόνο που χρειάζεστε για μια τόσο εντυπωσιακή βασιλόπιτα είναι ένα στένσιλ σε σχήμα φιόγκου (μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας σχεδιάζοντας το φιόγκο σας σε ένα σκληρό χαρτόνι και κόβοντάς το). Τοποθετείτε το στένσιλ επάνω στην πίτα σας και στη συνέχεια πασπαλίζετε ολόκληρη την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη. Αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτόνι και… η βασιλόπιτα είναι έτοιμη και πολύ εντυπωσιακή!

Με σοκολατένια δέντρα

Φτιάξτε την πίτα σας με όποια συνταγη επιθυμείτε, πασπαλίστε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη ή καλύψτε τη λευκό γλάσο και βάλτε τη σε μια πιατέλα. Σε λαδόκολλα, ζωγραφίστε δεντράκια σε διάφορα μεγέθη και στη συνέχεια σχεδιάστε ξανά το περίγραμμά τουε με λιωμένη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός κορνέ. Αφήστε τα για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσουν. Στη συνέχεια, στερεώστε τα όρθια γύρω γύρω από την πίτα (αλώστε το πίσω μέρος λίγη μαρμελάδα για να κολλήσουν).

Περισσότερα από XMAS
VIMA_WEB3b