MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΑΤΡΟΥ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X Αρχαία Τραγωδία Κοινωνικό
  Παιδική παράσταση

  Νάρκισσος & Ηχώ…και άλλες μεταμορφώσεις στο Από Μηχανής Θέατρο

  Μία παράσταση για την ποικιλομορφία, την μεταμόρφωση και την συμπερίληψη. Η παιδική παράσταση «Νάρκισσος & Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις» του Βασίλη Οικονόμου και της Ελιάνας Περηφάνου, σε σκηνοθεσία Ελιάνας Περηφάνου, παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

  Ευδοκία Βαζούκη

  Το ΘΕΑΜΑ είναι το πρώτο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα αποτελούμενο από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του. Το στοιχείο της μεταμόρφωσης που αποτελεί το βασικό άξονα των τριών μύθων «Νάρκισσος & Ηχώ», «Αράχνη» και «Ήλιος και Φαέθων», μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για το σεβασμό στην ανθρώπινη ποικιλομορφία.

   

  Σύμφωνα με τον Βασίλη Οικονόμου, ιδρυτή του ΘΕΑΜΑ «Το παιδικό θέατρο μπορεί και πρέπει να χτίσει τη νέα αντίληψη για τον ρόλο της αναπηρίας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η πολύχρονη εμπειρία του ΘΕΑΜΑ μας επιτρέπει να το κάνουμε για πρώτη φορά πραγματικότητα.».

   

  Επί σκηνής δύο ηθοποιοί με κινητική αναπηρία (χρήστης και χρήστρια αναπηρικού και ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου αντίστοιχα), ένας ηθοποιός που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και με μειωμένη όραση και δύο ηθοποιοί χωρίς αναπηρία αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη προς τη συναντίληψη, συνεκπαίδευση και συμπερίληψη.

   

  …Με λένε Νάρκισσο… Εμένα Ηχώ…Αράχνη το όνομα μου, ξακουστή για τα υφαντά μου…Πατέρα να πάρω το άρμα μονάχα για μια βόλτα;

   

   IMG 5597

   

  Υπόθεση του έργου

   

  Τρεις μύθοι της ελληνικής μυθολογίας μεταφέρουν μηνύματα και συμβολικές αξίες για την ανθρώπινη συμπεριφορά: Ο μύθος «Νάρκισσος & Ηχώ» μιλάει για την αξία της δύναμης και της αδυναμίας να δεις και να ακούσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.  «Ο μύθος της Αράχνης» πραγματεύεται την αξία του μέτρου στο να αναδείξεις τις αρετές σου και τις ικανότητές σου. Ο «Ήλιος και Φαέθων» μιλάει για την δύναμη της υπόσχεσης και την αξία της γνώσης ως μέσο που νικά τον παρορμητισμό.

   

  Μια επανάληψη, μια υπεροπτική κουβέντα ή μια απόφαση της στιγμής; Πώς μπορούν να αλλάξουν τις ζωές μας; Οι ήρωες μας θα ζωντανέψουν επί σκηνής, θα δείξουν τις περιπέτειες τους, θα συνδιαλεχτούν με το κοινό και θα ακολουθήσουν τη μοίρα τους ως τη μεταμόρφωση τους. Το ταξίδι στον κόσμο των μεταμορφώσεων ξεκινά.

   

   IMG 5827

   

  *Προτείνεται για παιδιά 5-13 ετών.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Βασίλης Οικονόμου - Ελιάνα Περηφάνου
  Σκηνοθεσία: Ελιάνα Περηφάνου

  Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος
  Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
  Μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
  Χορογραφία: Άννα Βεκιάρη

  Παίζουν: Έλη Δρίβα, Πάνος Ζουρνατζίδης, Κωνσταντίνος Λούκας, Ελιάνα Περηφάνου Ευαγγελία Σχοινά / Ζωντανή Μουσική: Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου /Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Θεοδώρα Τσαποΐτη, Υπέρτιτλοι για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη / Χειρισμός υπέρτιτλων για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Μαρίνα Αδριανού Ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης: Νεφέλη Παπαντωνοπούλου / Αθανάσιος Παπαντωνόπουλος

  Διάρκεια: 60' (50' παράσταση και 10' συζήτηση)
  Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12€, Άνεργοι / Φοιτητές / Ανάπηροι–ες / Συνοδοί αναπήρων / Παιδικό κάτω των 12 ετών: 8€, Ομαδικά/Σχολεία :7€
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από Κυριακή 21 Οκτωβρίου έως Κυριακή 21 Απριλίου 2019
  Πληροφορίες: Προσβασιμότητα για ΑμεΑ: • Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες • Υπέρτιτλοι στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα • Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ές και άτομα με προβλήματα όρασης • Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qrcode Για κρατήσεις θέσεων επισκεφτείτε το site: https://goo.gl/uwj6at , Τηλέφωνο κρατήσεων θεάτρου: 2105232097.
  Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.00
  Φωτογραφίες: Δήμητρα Τσουπ
  Διασκευή: Βασίλης Οικονόμου - Ελιάνα Περηφάνου
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ