MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Escape Weekends: Hotel Althaia στο Πετροχώρι Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Το Θέρμο, η γραφική κωμόπολη με τα πετρόχτιστα σπίτια, την πλακόστρωτη πλατεία με το δημαρχείο, τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την παράδοση, τη φύση και τον πολιτισμό!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το Θέρμο είναι το διοικητικό, εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτιστικό κέντρο της ευρείας περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας. Είναι χτισμένο βορειοανατολικά της μεγαλύτερης φυσικής λίμνης της χώρας, σε υψόμετρο 360 μέτρων και αποτελεί την έδρα του ομώνυμου δήμου. Λειτουργεί ως «φυσική πύλη» προς την Ορεινή Ναυπακτία, την Ευρυτανία, ενώ επίσης βρίσκεται μόλις 32 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου και 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Ναυπάκτου.

Η περιοχή του Θέρμου με τα απείρου κάλλους φυσικά τοπία, τα αιωνόβια πλατάνια, τα κρυστάλλινα νερά, τα λιθόκτιστα κτίρια, αξιόλογα δείγματα της νεότερης αρχιτεκτονικής, εντυπωσιάζει απροσδόκητα τον επισκέπτη. Μάλιστα, η διαμονή στην περιοχή μπορεί να συνδυαστεί με ένα πλήθος μονοήμερων εξορμήσεων κι αυτό είναι κάτι που δεν περιορίζει τον επισκέπτη που θέλει να δει και να γνωρίσει περισσότερα από ένα μέρη!

VQEONWYRTK

Πέρα από τα φυσικά τοπία, που σίγουρα δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον επισκέπτη, υπάρχουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ναοί και τα μοναστήρια, ενώ η περιοχή ενδεικνυται για ράφτινγκ, αλλά και άλλες δραστηριότητες κοντά στη φύση. 

21838406

Ονειρεμένη διαμονή 

Η επίσκεψή σας στην περιοχή θα γίνει απολαυστικότερη εάν επιλέξετε για τη διαμονή σας το ξενοδοχείο Αλθαία στο χωριό Πετροχώρι, στα πόδια του Παναιτωλικού όρους. Πρόκειται για ένα συγκρότημα, ιδανικό με ισορροπημένο συνδυασμό ανάμεσα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Αιτωλίας και των υπηρεσιών μίας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Τοποθετημένο σε απόσταση 35 περίπου χιλιομέτρων στα Ανατολικά – Νοτιοανατολικά του Αγρινίου, στα 40 χιλιόμετρα Βόρεια – Βορειοανατολικά της Ναυπάκτου, πολύ κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Θέρμο, το ξενοδοχείο Αλθαία υπόσχεται μία αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας και διαμονής!

21839202

Το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια που εγγυώνται να κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική! Άνετα κρεβάτια με μαλακά στρώματα, με ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα, μπάνιο, ασύρματο internet υψηλής ταχύτητας, χρηματοκιβώτιο, τηλεφωνική γραμμή και εξαιρετική ηχομόνωση, είναι μόνο μερικά από τα πολυτελή χαρακτηριστικά των ευρύχωρων δωματίων που διαθέτει τοξενοδοχείο Althaia.

69561304

Αρκετά από τα δωμάτια διαθέτουν και θέα στη μαγευτική Λίμνη Τριχωνίδα. Μπορείτε να απολαύστε τη μοναδική θέα του ηλιοβασιλέματος με τη / το σύντροφο σας ή την οικογένεια σας στο μπαλκόνι, πίνοντας τον καφέ σας ή ακόμη και παίρνοντας το γεύμα σας.Επιπλέον το ξενοδοχείο διαθέτει 4 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τετράκλινα και πεντάκλινα δωμάτια είναι διαθέσιμα με την προσθήκη κρεβατιών στα τρίκλινα δωμάτια.

estiatorio althaia 6 b min

Το ξενοδοχείο Αλθαία διαθέτει και δικό του εστιατόριο, με κουζίνα βασισμένη στην Ελληνική παράδοση. Καθημερινά προσφέρονται παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως όλα τα φαγητά μαγειρεύονται με φρέσκα υλικά και ντόπια κρέατα και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. 

21838865

Σε ένα φιλόξενο και ήρεμο περιβάλλον, καθημερινά ανοιχτό από τις 08:00, με φυσικό φωτισμό θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων σε έναν πλούσιο κατάλογο για το μεσημεριανό και βραδινό σας που μπορείτε να απολαύσετε από τις 13:00 έως τις 24:00. Μπαίνοντας στη σελίδα του Althaia μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το μενού με τα πιάτα αλλά και τα ποτά που μπορείτε να δοκιμάσετε στο εστιατόρια κατά την διαμονή σας!

21838246

Μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας στο Cafe – Βar Αλθαία, έναν ιδανικό χώρο για πρωινή ξεκούραση αλλά και για βραδινή διασκέδαση. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η πανοραμική θέα στη Λίμνη Τριχωνίδα! Καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τη 01:00 το βράδυ μπορείτε να χαλαρώσετε στον άνετο χώρο του Althaia Cafe – Bar, που διαθέτει ακόμα και πισίνα.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί στέκι διασημοτήτων καθώς και επαγγελματιών που το επιλέγουν για τα επιχειρηματικά ραντεβού τους. Μεγάλη ποικιλία ποτών, καλός καφές, εξυπηρετικό και καταρτισμένο προσωπικό είναι λίγα από τα πολλά πράγματα που κάνουν το Cafe – Bar την καλύτερη επιλογή τόσο για επαγγελματικές συναντήσεις όσο και για στιγμές χαλάρωσης. Το μενού βρίσκεται επίσης στην επίσημη σελίδα, για να πάρετε μια μικρή γεύση από το τι σας περιμένει κατά τη διαμονή σας εκέι! 

21838499

Ακόμα, το Αλθαία μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση. Στους κατάλληλους χώρους της μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον γάμο σας, τα βαφτίσια των παιδιών σας, αλλά και την διοργάνωση χορών, εκδηλώσεων και όχι μόνο!

21839555

Εξορμήσεις και Αξιοθέατα

Από το ξενοδοχείο Αλθαία μπορεί κανείς να επισκεφτεί πολλά μέρη! Ένα από αυτά είναι το αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου. Το αρχαίο Θέρμο ήταν το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας. Σώζονται ερείπια του ιερού του Απόλλωνα, της αγοράς των Αιτωλών και της οχύρωσης του χώρου. 

Δεύτερος προορισμός μπορεί να είναι το μοναστήρι του Πάτρο-Κοσμά του Αιτωλού. Είναι ο τόπος προσκυνήματος των άγιων λείψανων του Εφέστιου Άγιου του τόπου. Το μοναστήρι βρίσκεται στον οικισμό Μέγα Δέντρο του Θέρμου, 5 χιλιόμετρα βόρεια του Πετροχωρίου. Άλλος προορισμός μπορεί να είναι το μοναστήρι της Άγιας Παρασκευής Μάνδρας, οπού βρίσκεται και η κρύπτη με τα κέρινα ομοιώματα του Κρυφού Σχολειού.

RaftEv5

Στον Εύηνο ποταμό μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την πίστα των ολυμπιακών αγώνων, όπου γίνονται ορισμένες εποχές του έτους αγώνες κανόε – καγιακ. 40 χιλιόμετρα βόρεια του ξενοδοχείου Αλθαία, στον Προυσσό Ευρυτανίας, είναι το μοναστήρι της Παναγίας προυσιώτισσας, όπου που μπορεί κάποιος να μεταβεί για προσκύνημα.

Εκεί που «Πάντα Βρέχει», οι καταρράκτες δεν σταματούν να κυλούν. Άλλοτε ορμητικά και άλλοτε γαλήνια, τα νερά του Κρικελλοπόταμου κάθε φορά «ζωγραφίζουν» ένα διαφορετικό σκηνικό!

mokiastanoy

Μην παραλείψετε να θαυμάσετε από κοντά τους, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καταρράκτες Μοκιστιάνου! Ο Μοκιστιάνος πηγάζει στην Αγία Σοφία. Δηλαδή στη Μόκιστα, όπως την έλεγαν οι παλιοί και όσοι ακόμα τους αρέσει να μένουν στα παλιά ονόματα. Η πρώτη πηγή του Μοκιστιάνου είναι δίπλα στο μέρος όπου βρισκόταν στην αρχαιότητα ο Ναός της Αρτέμιδος, στα ερείπια του οποίου χτίστηκε από παλιά η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στη Μόκιστα χορεύουν ακόμα το γαϊτανάκι το Πάσχα, έναν χορό που έρχεται από τα χρόνια της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Τέλος η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Ανάληψη Τριχωνίδας καθώς και η Ιερά Μονή Μυρτιάς είναι δύο ακόμα χώροι πραγματικού ενδιαφέροντος, που αξίζει να επισκεφθείτε σε μικρές εξορμήσεις με ορμητήριο το Althaia Hotel!

21839298

Η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, το φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία του ξενοδοχείου Althaia, κάνουν το μέρος ιδανικό για ξεκούραση αλλά και για αξέχαστες διακοπές!

 Hotel Althaia στο Πετροχώρι Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, τηλ: 26440 23133

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b