MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Escape Weekends: “Αγκίστρι” – χαλάρωση σ’ ένα καταπράσινο σκηνικό!

Μόλις 50 λεπτά απο τον Πειραιά, με το ταχύπλοο Flying Cat της Hellenic Seaways, το Αγκίστρι σε αγγίζει απο την πρώτη στιγμή με την απλότητα της ομορφιάς του αλλά και τις μικρές αποστάσεις του. Διασχίζεται εύκολα με αυτοκίνητο, ποδήλατο και με τα πόδια – για τους μυημένους. Aπό τον Τάσο Τσομπανίδη

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά αλλά κυρίως θ’ απολαυσετε ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές.

 agkistri 5

Διαδρομές και αξιοθέατα στο Αγκίστρι

Μεγαλονήσι-Δραγονέρα-Απόνησος: Παίρνοντας το λεωφορείο είτε απο το Μεγαλονήσι, είτε απο τον πολύ κοντινό οικισμό της Σκάλας, περίπου φτάνετε στην γραφική παραλία της Δραγονέρας. Ολη η διαδρομή διαρκεί 15 λεπτά και είναι πνιγμένη στο πεύκο, όπως και σχεδόν όλο το νησί. Η παραλία δεν έχει υποδομές. Μπορείτε να συνεχίσετε με το λεωφορείο, με κατεύθυνση την Απόνησο. Στην διαδρομή θα συναντήσετε μία πολύ όμορφη λίμνη, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε νοικιάζοντας άλογα. Λίγο πιο κάτω είναι η Χερσόνησος της Απονήσου, μια γραφική, ιδιωτική χερσόνησος, που μοιάζει με μικροσκοπικό νησί και βλέπει την Επίδαυρο,την χερσόνησο των Μεθάνων και τον Πόρο. Στα μικρά, γραφικά κολπάκια της υπάρχουν ξαπλώστρες (5 ευρώ το άτομο) και η ψαροταβέρνα “Γυαλός”.

Λιμενάρια: Στην επιστροφή απο την Απόνησο, το λεωφορείο μπορεί να σας αφήσει στα Λιμενάρια, τον πιο παλαιό και γραφικό οικισμό του νησιού. Τα περισσότερα σπίτια έχουν μια διαχρονική ομορφιά. Αξίζει να περπατήσετε μέσα στον οικισμό και να συνεχίστε σε ένα γραφικό κατηφορικό μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στον Φάρο του νησιού αλλά και στο αυτοσχέδιο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες του χωριού. Επιστρέφοντας στην πλακόστρωτη πλατεία, σταματήστε στην μοναδική ταβέρνα “Ο Τάσος” για να δοκιμάσετε ατόφια τοπικά πιάτα.

agkistri 3 

Πεζοπορίες 

  • Από τον οικισμό Μετόχι ακολουθήστε ένα βατό, δασικό δρόμο που θα σας οδηγήσει στα Λιμενάρια. Ρωτήστε απλά από ποιό σημείο του οικισμού θα ξεκινήσετε.
  • Απο την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται πάνω στον δημόσιο δρόμο, υπάρχει ένα καλά σηματοδοτούμενο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην παραλία της Δραγονέρας μετά από μιάμιση ώρα.
agkistri 2

Αξίζει να δοκιμάσετε

  • Ένα ρομαντικό δείπνο, δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου “Oasis”, που βρίσκεται στον οικισμό της Σκάλας (2297091085).
  • Ένα γεύμα με ποιοτικά θαλασσινά στην ταβέρνα “Μόσχος”, στην Σκάλα. Ο ιδιοκτήτης, Χρήστος Πάνου, ψαρεύει μόνος του διατηρώντας την παράδοση του πατέρα του (2297091362).
  • Ένα παραδοσιακό δείπνο στην ταβέρνα “Τοξότης”. Ο νεαρός ιδιοκτήτης, Κώστας Ρέππας, θα σας βοηθήσει στις επιλογές σας από το ευρηματικό μενού.
  • Το gourmet “Quadrant”, στον οικισμό Μεγαλονήσι, με ευφάνταστες επιλογές σε θαλασσινά και απεριόριστη θέα.
  • Τους παραδοσιακούς μεζέδες και την ζεστή ατμόσφαιρα του “Μερακλή” – ιδιαίτερα το βράδυ.
  • Τα τοπικά προϊόντα στο Γλυκοπωλείο “Τα γλυκά της Αλεξάνδρας” – και ειδικά τα υπέροχα αμυγδαλωτά της.

 agkistri 7

Που θα μείνετε

  • Kekrifalia στον οικισμό της Σκάλας. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο πρός την ξεχωριστή παραλία Σκληρή, με μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να είναι διαθέσιμο ένα απο τα μπροστινά δωμάτια. (2298091596).
  • Oasis: μέσα στον οικισμό της Σκάλας, μια ανάσα απο το γραφικό λιμανάκι. Ποιοτικές υποδομές και άριστη εξυπηρέτηση απο τους ιδιοκτήτες, Mιχάλη και Μάρθα Πάνου (2297091075)
  • Koukounaria Studios: λειτουργεί και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου(Παναγιώτης Αποστόλου – 6973390209).

Μετακίνηση στο νησί

Tους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει συγκοινωνία για τις περισσότερες παραλίες και οικισμούς. Επίσης, διατίθενται ποδήλατα προς ενοικίαση. Η πεζοπορία από το ένα ως το άλλο άκρο του νησιού διαρκεί δύο ώρες και η επιστροφή μπορεί να γίνει με λεωφορείο.

 agkistri 4 

Εναλλακτικές δραστηριότητες

  • Για θαλασσινά σπόρ: “Agkistri Diving Centre”, “Go Kayak Greece”.
  • Για ενοικίαση ποδηλάτου/μηχανής: “Moto Agkistri”, “Moto Takis”.
  • Για τα δρομολόγια του ταχύπλου ‘Flying Cat” (29 ευρώ): www.hellenicseaways.gr.

Ακόμα…

  • Άλλα ξενοδοχεία: Νontas, Yianna Hotel, Alkyon Rooms, Alkyonis, Αναγέννηση, Αλεξάνδρα, Μύλοι.
  • Άλλα εστιατόρια: Μαντράκι, Λίγο Κρασί Λίγο Θάλασσα, Aμαρυλλίς.
  • Για τον καφέ σας: Γιώργος, Καφέ Κούρος.
Hellenic Seaways

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b