MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διακοπές με το μωρό: όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσετε το καλύτερο καλοκαίρι σας

Η προετοιμασία για ένα ταξίδι με παιδιά είναι μια αληθινή υπερπαραγωγή ακόμα και για τους «βετεράνους» γονείς που το έχουν ξανακάνει πολλές φορές -πόσο μάλλον όταν είναι οι πρώτες σας διακοπές μαζί. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεστε είναι σωστή οργάνωση!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, ατελείωτα παιχνίδια στην άμμο, στιγμές που κάποτε θα αναπολείτε με νοσταλγία. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να καταφέρετε να συγκεντρώσετε όλα όσα θα χρειαστείτε, χωρίς να ξεχάσετε τίποτα. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος για πανικό! Με λίγη οργάνωση και τα tips που ακολουθούν να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας!

Ξεκινήστε φτιάχνοντας μια λίστα με όλα όσα θα πρέπει να έχετε μαζί σας. Καταγράψτε τα σε μια σελίδα χαρτί (ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες) αρκετές μέρες πριν την ημερομηνία που έχετε προγραμματίσει το ταξίδι σας, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε κάτι που θα θυμηθείτε αργότερα, αλλά και να τσεκάρετε αυτά που έχουν ήδη μπει στο σάκο ή τη βαλίτσα σας. 

brefiko kathisma aytokinitoy kid ii moonlight blue britax 1000 1279423

Βρεφικό Κάθισμα Αυτοκινήτου Kid Ii Moonlight Britax

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο, εννοείται πως θα πρέπει να έχετε ήδη φροντίσει για το καθισματάκι ασφαλείας, στο οποίο θα ταξιδέψει το παιδί.

karotsi 1

Βρεφικό Καρότσι Flexy Μπαστούνι

Φυσικά, θα πάρετε μαζί και το καρότσι του -ακόμα κι αν το παιδί έχει αρχίσει να περπατάει- ώστε να μη χρειάζεται να το μεταφέρετε στην αγκαλιά σας εάν κουραστεί ή νυστάξει.

polykarotsi

Oasis Πολυκαρότσι 3 Σε 1

 

Ιδανικό είναι ένα καρότσι με ανάκληση όπου θα μπορεί να πάρει και έναν υπνάκο στη διάρκεια της ημέρας ή – για τα πιο μικρά μωρά – ένα πολυκαρότσι που χρησιμοποιείται επίσης ως πορτ-μπεμπέ και κάθισμα αυτοκινήτου. 

tsanta paralias terra nation repa kopu tirkoyaz 1000 1304515

 Σακίδιο Πλάτης Terra Nation™ Repa Kopu Τιρκουάζ

Προτιμήστε να βάλετε τα πράγματα του παιδιού όλα μαζί σε ένα ξεχωριστό μέρος, όπως ένα σακίδιο, ώστε να μπορείτε να τα έχετε συγκενρωμένα. Προτιμήστε ένα ευρύχωρο σακίδιο πλάτης, γιατί με αυτό μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας όσα χρειάζεστε αφήνοντας παράλληλα τα χέρια σας ελεύθερα. 

pipila original mam unisex 1000 1227233 

Ορθοδοντικές Πιπίλες Σιλικόνης Mam Original Unisex

Μέσα στο σακίδιο θα βάλετε πιπίλες σιλικόνης  (υπολογίστε πόσες μπορεί να χρειαστείτε και στη συνέχεια προσθέστε μερικές ακόμκα «εφεδρικές»), κλιπς αλυσίδας για να μην τις χάνετε και μερικές θήκες για να τις μεταφέρετε χωρίς να λερώνονται. Εάν το παιδί σας έχει κάποια αγαπημένη πιπίλα καλό θα ήταν να πάρετε μαζί σας 2-3 ίδιες, καθώς, κατά κανόνα, η αγαπημένη πιπίλα έχει αυξημένες πιθανότητες να ξεχαστεί στην παραλία ή το ξενοδοχείο! 

Μην ξεχάσετε το μπιμπερό για το γάλα (ας είναι και παραπάνω από ένα, ποτέ δεν ξερεις) αλλά κι ένα παιδικό ποτηράκι που θα του δώσει το κίνητρο να πίνει πιο συχνά νερό (μην ξεχνάτε ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τα μωρά το καλοκαίρι είναι η αφυδάτωση)!

donebydeer potirihappydotsblue 1000 1253716

Παιδικό Ποτήρι Happy Dots Done by Deer

Εάν το μωρό σας είναι ακόμα μικρό, ένας θερμαντήρας μπιμπερό θα σας φανεί χρήσιμος, ώστε να έχει το γάλα του τη θερμοκρασία που έχει συνηθίσει (στα μωρά δεν αρέσουν οι αλλαγές και στις μαμάδες δεν αρέσουν οι γκρίνιες -ιδιαίτερα στις διακοπές).

5901435403723.9917

Αν πάλι το παιδί σας είναι μεγαλύτερο έχετε το πλεονέκτημα ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε ιδιαίτερα με το φαγητό του -αφού θα μπορεί να τρώει όπου κι εσείς- αλλά και το μειονέκτημα ότι θα δημιουργείται ένας μικρός χαμός γύρω του στην ταβέρνα ή το εστιατόριο. Ένα καθισματάκι φαγητού, από αυτά που μεταφέρονται εύκολα, θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση -και θα κάνει το παιδί να νιώθει ισότιμο μέλος της παρέας-, ενώ ένα σετ από τα δικά του πλαστικά κουταλοπίρουνα κι ένα μπολάκι θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Και μερικές σαλιάρες εννοείται!

049345001778.flashbulb fuchsia e1456747660497

Κάθισμα Φαγητού Boosterpod Fuchsia

Στη λίστα με τα απολύτως απαραίτητα σημειώστε, ασφαλώς, ένακουτί πρώτων βοηθειών με φάρμακα, τσιρότα, αλοιφές, αντικουνουπικά, θερμόμετρο και έναψαλιδάκι νυχιών ασφαλείας, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης, προσθέστε έξτρα πάνες και μια-δυο αλλαξιές με ρούχα -εκτός από αυτά που θα έχετε στο σάκο σας- για την περίπτωση που λερωθεί ή βραχεί.

Τέλος, μερικά από τα αγαπημένα παιχνιδάκια του μωρού από αυτά που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα (πχ κουδουνίστρες ή βιβλιαράκια) θα κάνουν το ταξίδι σας πιο ήρεμο, καθώς όταν τα μωρά νιώθουν κούραση ή εκνυερισμό αναζητούν κάτι οικείο για να χαλαρώσουν.   

 fisher price marakes blt33 1000 0809550

 Μαράκες – Fisher Price

Πιθανότατα όλα αυτά σάς φαίνονται ήδη αρκετά, όμως ακόμα δεν έχετε πάρει μαζί σας πολλά από τα απαραίτητα -όπως:

– τα ρούχα του μωρού (πάρτε όσες αλλαξιές πιστεύετε πως θα χρειαστεί, ανάλογα με την ηλικία του, τις δραστηριότητες που πρόκειται να έχει και τη διάρκεια των διακοπών σας)

– πετσέτες, θαλάσσης αλλά και μπάνιου.

set koybadaki finding nemo 1000 1106968

Κουβαδάκι Finding Nemo & Αξεσουάρ

παιχνίδια για τη θάλασσα

magio sosibio konfidence olosomo psaraki nemo mple 1000 1241738

Μαγιό Σωσίβιο Konfidence Ψαράκι Nemo

– αξεσουάρ για τη θάλασσα όπως γυαλάκια, σωσίβιο, ή άλλα φουσκωτα παιχνίδια 

Βάλτε τα σε μια μικρή βαλίτσα -κατά προτίμηση με trolley που μεταφέρεται πολύ πιο εύκολα. 

  

tsanta platis troley skip hop koykoybagia 1000 1255036

Τσάντα Trolley Skip Hop Κουκουβάγια

Extra Tip! ακόμα και εάν το παιδί σας δεν φοβάται το σκοτάδι είναι πιθανό να δυσκολευτεί να κοιμηθεί εάν βρεθεί σε νέο, άγνωστο περιβάλλον. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μικρό φωτιστικό νυκτός νυκτός που εκπέμπει απαλό καθησυχαστικό φως.

fotistiko nyktaw

Green Moon Φως Νύκτας Πρίζας Led

Τέλος, αν το παιδάκι σας είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο στο αυτοκίνητο, μη διστάσετε να πάρετε μαζί το ποδηλατάκι του που θα του χαρίσει μερικές ακόμα πολύ ευχάριστες αναμνήσεις!

   

5902021216482.KKRWEVOGR0000 GREEN

 Παιδικό Ποδήλατο Ισορροπίας Kinderkraft Evo First

Όλα όσα χρειάζεται μια μαμά για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη – ακολουθώντας πιστά τη λίστα της – θα τα βρει στο public.gr και σε προνομιακές τιμές!

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b