MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 λόγοι που οι Έλληνες γερνάνε καλύτερα και… αργότερα!

Άλλο ένα διεθνές δημοσίευμα σχετικά με την Ελλάδα κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, αυτή τη φορά από το site της Ηuffington Post. Σύμφωνα με το άρθρο, οι Έλληνες όχι μόνο ζουν καλά αλλά ζουν και περισσότερο, ιδιαίτερα στο όμορφο νησί της Ικαρίας. Διαβάστε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των Ικαριωτών, που επιτρέπουν στους κατοίκους του νησιού, αλλά και γενικότερα στους Έλληνες να γερνάνε καλύτερα αλλά κυρίως… αργότερα!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοί της Ικαρίας ζουν μέχρι τα 90 χρόνια, σχεδόν τρεις φορές πιο πολύ από τους Αμερικάνους, ενώ έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ ή κατάθλιψη. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Daily Mail, η Ικαρία έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τις «Μπλε Ζώνες», δηλαδή τις πέντε περιοχές στον κόσμο, όπου οι κάτοικοί τους ζουν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη Γη.  Το δημοσίευμα της Ηuffington post, με τη σειρά του εντοπίζει τις συνήθειες και τις δραστηριότηες που χαρίζουν στους Ικαριώτες υγεία και μακροζωϊα: 

1) Η μεσημεριανή σιέστα 

r-NAP-GREEK-large570

Όπως συμβαίνει στις χώρες με θερμά κλίματα, οι Έλληνες ξέρουν πως ένας καλός μεσημεριανός “υπνάκος” ξεκουράζει από το άγχος. Ο ερευνητής του Χάρβαρντ, Δημήτριος Τριχόπουλος, αναφέρει πως ο μεσημεριανός ύπνος διπλασιάζει την ενέργεια του ανθρώπου, κατ’επέκταση την παραγωγικότητα, ενώ εναντιώνεται στο στρες. Μάλιστα, στην έρευνα του ο καθηγητής επισημαίνει πως οι άντρες που κοιμούνται έστω και ένα μισάωρο το μεσημέρι έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή.

2) Ο ελληνικός καφές
ellinikos-kafes

Σύμφωνα με ερευνητές, ο ελληνικός καφές είναι γεμάτος με πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από τη γήρανση και από διάφορες χρόνιες παθήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας, οι “θεριακλήδες” του ελληνικού καφέ είχαν βελτιωμένη ενδοθηλιακή λειτουργία, η οποία προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία σε σύγκριση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ.

3) Το σεξ στην 3η ηλικία!
old-couple2
Κι όμως, ο έρωτας είναι καθοριστικός για να μην γεράσετε. Μελέτη ανέδειξε πως οι άνδρες της Ικαρίας, ηλικίας 65 έως 100, παραδέχτηκαν πως εξακολουθούν να κάνουν σεξ σε τακτική βάση. Μάλιστα, το 1/4 των ανδρών δήλωσε ότι το σεξ είναι τόσο καλό που δεν γίνεται να μην συνεχίζεται στο χρόνο.

4) Η Μεσογειακή διατροφή
xvriatikh
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητίσει τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής: φρέσκο ​​ελαιόλαδο, λαχανικά, όσπρια, κρέας, υψηλής πρωτεΐνης ελληνικό γιαούρτι… Μπορούν να συγκριθούν με τα χάμπουργκερ, τις τηγανίτες το μπέικον κλπ;

5) Η αξία της οικογένειας…
assets LARGE t 183762 53619852

Οι οικογενειακοί δεσμοί αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο της Ελλάδας. Όπως μάλιστα επεσήμανε η ελληνικής καταγωγής ιδρύτρια του site, Arianna Huffington: “Ήμουν τόσο δεμένη με την οικογένειά μου. Η μητέρα μου ζούσε μαζί μου ενώ ήμουν παντρεμένη και με βοήθησε να μεγαλώσω τα παιδιά μου, σαν δεύτερη μητέρα». Στην Ικαρία, ένα τυπικό καθημερινό βράδυ περιλαμβάνει σίγουρα μια επίσκεψη στους γείτονες. Είναι σχεδόν δύσκολο να είναι κανείς μόνος του. Φυσικά, κάθε οικογένεια συγκατοικεί με τους ηλικιωμένους παππούδες ή θείες. Το μοναδικό γηροκομείο του νησιού φιλοξενεί εκείνους που έχουν χάσει όλη την οικογένειά τους.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b