MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πειράξτε τα, αγόρια, πειράξτε τα όσο θέλετε!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μουσική που θα θέλετε να ακούτε ξανά και ξανά, με την υπογραφή του Στέφανου Κορκολή.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η αφίσα έγραφε λιτά «Στέφανος Κορκολής  – Club του Μύλου». Εγώ είδα κι άκουσα ένα καταπληκτικό σχήμα, τρεις χαρισματικούς μουσικούς, τρεις φίλους (Στέφανος, Μιχάλης, Αλέξης) που έπαιξαν και τραγούδησαν σ’ ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου. Κλασικό, λιγότερο κλασικό, ροκ, ποπ, ξένο και ελληνικό, του Κορκολή και του Μπετόβεν, του Rimsky-Korsakov και των Eagles, του Morricone και των Eurythmics, γνωστά μα αγνώριστα, αλλαγμένα, δεμένα, μοναδικά παιγμένα.
 

Ένα πρόγραμμα, με την υπογραφή του Στέφανου Κορκολή, που σου υπενθυμίζει το απέραντο ταλέντο του ως δημιουργού, συνθέτη, σολίστα κι ερμηνευτή. Τραγούδια που έχει γράψει για τον εαυτό του αλλά και για τη Γαλάνη, την Πρωτοψάλτη, τον Ρουβά, δικά του ορχηστρικά, μουσική απ΄τον κινηματογράφο σε απίθανες ενορχηστρώσεις, κομμάτια τρελά πειραγμένα. Κορυφαία στιγμή, αυτή που ξεκίνησε με το Fur Elise, που μπροστά στα μάτια μου μεταμορφώθηκε σε «τζαζιά», σε «μπιτιά», σε κάτι ζωντανό, ρευστό, σε κάτι που αναγνώριζα στιγμιαία αλλά μετά πάλι το έψαχνα, σε κάτι απίθανα σύγχρονο, που δεν πίστευα στ’ αυτιά μου!

Ο Στέφανος Κορκολής, ο Μιχάλης Πορφύρης και ο Κώστας Αλέξης είναι αναμφισβήτητα χαρισματικοί, ο καθένας καταξιωμένος στο είδος του. Ο συνδυασμός όμως είναι μαγικός. Βλέπεις πιάνο, τσέλο και κρουστά. Κλείνεις τα μάτια κι ακούς μια ολόκληρη ορχήστρα. Τραγουδιστής μπορεί να μην είναι κανείς τους. Αλλά, who cares? Το ταλέντο, ο αυθορμητισμός, το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός κερδίζουν αβίαστα τις εντυπώσεις και η μουσική βασιλεύει.

Πειράξτε τα κομμάτια, αγόρια, και παίξτε τα ξανά και ξανά. Γιατί η μουσική που άκουσα το Σάββατο το βράδυ στον Club του Μύλου της Θεσσαλονίκης είναι μουσική που θέλω να ακούσω πολλές φορές ακόμα!

Σημείωση: Μουσικοκριτικός δεν είμαι και δεν θέλω και να γίνω. Η άποψή μου είναι  καθαρά υποκειμενική και μπορείτε να την αγνοήσετε εντελώς. Εσείς θα χάσετε!

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Ημισκούμπρια: 10 επικοί στίχοι-ατάκες που άφησαν εποχή και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ
Art & Culture
Επιστροφή στην οδό ονείρων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Αφιέρωμα
Οι Kneecap έχουν ακόμα πολλά να πουν – Στο Rockwave θα τα ακούσουμε όλα
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες
Επίκαιρα
SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ για την ενεργό και υγιή γήρανση
Art & Culture
Μια βουτιά στο «Πνευματικό Πεδίο» του Θεόδωρου Στάμου
Επίκαιρα
Η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό
Art & Culture
Καλοκαίρι στο ΕΜΣΤ με 3 νέες εκθέσεις – και το βλέμμα στην Ανατολή